Gardieji falafeliai: gaminame namuose

Apie falafelius (avinžirnių kotletus) esu girdėjusi ir mačiusi jų nuotraukas internete jau senokai. Mane taip viliojo jų išvaizda, jog neabejojau - falafeliai yra labai skanūs.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Man kažkodėl atrodė, kad falafeliai yra sunkiai pagaminami, todėl vis atidėliojau, ir šiandien atėjo pagaliau ta diena, kai aš juos gaminau. Prisipažinsiu, nesu jų ragavusi kažkur kitur, todėl kokio jie turi būti skonio, aš nežinau, bet rezultatas man labai patiko, tikrai kartosiu ne kartą!

Pasidalinsiu receptu, kuriuo aš vadovavausi, bet tikslių proporcijų aš nesilaikiau, o dariau savo nuožiūra, kaip, beje, visada dažniausiai ir darau. Prieskonių kiekius siūlau koreguoti pagal savo skonį, nes esame skirtingi ir vieni labiau mėgsta aštriau, kiti gal nelabai mėgsta kuminą.

Patarčiau dėti mažiau prieskonių, o jau kai bus masė sumalta, tiesiog paragaukite ir, jei reikės, pridėkite likusius prieskonius.

12 falafelių reikės:

1 puodelio sausų avinžirnių;

pusės svogūno;

4 skiltelių česnako;

1/2 puodelio pjaustytų petražolių;

pjaustytų krapų;

1/2 šaukštelio juodųjų pipirų;

1 šaukštelio maltų kumino;

1/2 šaukštelio maltos kalendros;

1/8 šaukštelio kajeno pipirų;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

1 šaukšto miltų;

1/2 citrinos sulčių;

aliejaus kepimui.

Avinžirnius užmerkiame vandenyje ir laikome per naktį.

Ryte gerai perplauname, dedame į kombainą su S formos peiliu, dedame visus kitus ingredientus ir sumalame.

Nedideliame inde įkaitiname aliejų (falafeliai turės virti jame).

Šlapiomis rankomis formuojame mažus rutuliukus ir kepame iki gražios rudos spalvos, dedame ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų nereikalingi riebalai.

Pašlakstome citrinos sultimis.

Valgome šiltus!

Prie falafelių gaminau padažą iš graikiško jogurto, laimo sulčių, skiltelės česnako, pipirų ir druskos. Valgiau su šviežiomis salotomis.

Tikrai rekomenduoju išbandyti.

Jelenos maisto blogas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.