Gardieji falafeliai: gaminame namuose

Apie falafelius (avinžirnių kotletus) esu girdėjusi ir mačiusi jų nuotraukas internete jau senokai. Mane taip viliojo jų išvaizda, jog neabejojau - falafeliai yra labai skanūs.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Man kažkodėl atrodė, kad falafeliai yra sunkiai pagaminami, todėl vis atidėliojau, ir šiandien atėjo pagaliau ta diena, kai aš juos gaminau. Prisipažinsiu, nesu jų ragavusi kažkur kitur, todėl kokio jie turi būti skonio, aš nežinau, bet rezultatas man labai patiko, tikrai kartosiu ne kartą!

Pasidalinsiu receptu, kuriuo aš vadovavausi, bet tikslių proporcijų aš nesilaikiau, o dariau savo nuožiūra, kaip, beje, visada dažniausiai ir darau. Prieskonių kiekius siūlau koreguoti pagal savo skonį, nes esame skirtingi ir vieni labiau mėgsta aštriau, kiti gal nelabai mėgsta kuminą.

Patarčiau dėti mažiau prieskonių, o jau kai bus masė sumalta, tiesiog paragaukite ir, jei reikės, pridėkite likusius prieskonius.

12 falafelių reikės:

1 puodelio sausų avinžirnių;

pusės svogūno;

4 skiltelių česnako;

1/2 puodelio pjaustytų petražolių;

pjaustytų krapų;

1/2 šaukštelio juodųjų pipirų;

1 šaukštelio maltų kumino;

1/2 šaukštelio maltos kalendros;

1/8 šaukštelio kajeno pipirų;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

1 šaukšto miltų;

1/2 citrinos sulčių;

aliejaus kepimui.

Avinžirnius užmerkiame vandenyje ir laikome per naktį.

Ryte gerai perplauname, dedame į kombainą su S formos peiliu, dedame visus kitus ingredientus ir sumalame.

Nedideliame inde įkaitiname aliejų (falafeliai turės virti jame).

Šlapiomis rankomis formuojame mažus rutuliukus ir kepame iki gražios rudos spalvos, dedame ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų nereikalingi riebalai.

Pašlakstome citrinos sultimis.

Valgome šiltus!

Prie falafelių gaminau padažą iš graikiško jogurto, laimo sulčių, skiltelės česnako, pipirų ir druskos. Valgiau su šviežiomis salotomis.

Tikrai rekomenduoju išbandyti.

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (3)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas (1)

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.