Gardieji falafeliai: gaminame namuose

Apie falafelius (avinžirnių kotletus) esu girdėjusi ir mačiusi jų nuotraukas internete jau senokai. Mane taip viliojo jų išvaizda, jog neabejojau - falafeliai yra labai skanūs.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Man kažkodėl atrodė, kad falafeliai yra sunkiai pagaminami, todėl vis atidėliojau, ir šiandien atėjo pagaliau ta diena, kai aš juos gaminau. Prisipažinsiu, nesu jų ragavusi kažkur kitur, todėl kokio jie turi būti skonio, aš nežinau, bet rezultatas man labai patiko, tikrai kartosiu ne kartą!

Pasidalinsiu receptu, kuriuo aš vadovavausi, bet tikslių proporcijų aš nesilaikiau, o dariau savo nuožiūra, kaip, beje, visada dažniausiai ir darau. Prieskonių kiekius siūlau koreguoti pagal savo skonį, nes esame skirtingi ir vieni labiau mėgsta aštriau, kiti gal nelabai mėgsta kuminą.

Patarčiau dėti mažiau prieskonių, o jau kai bus masė sumalta, tiesiog paragaukite ir, jei reikės, pridėkite likusius prieskonius.

12 falafelių reikės:

1 puodelio sausų avinžirnių;

pusės svogūno;

4 skiltelių česnako;

1/2 puodelio pjaustytų petražolių;

pjaustytų krapų;

1/2 šaukštelio juodųjų pipirų;

1 šaukštelio maltų kumino;

1/2 šaukštelio maltos kalendros;

1/8 šaukštelio kajeno pipirų;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

1 šaukšto miltų;

1/2 citrinos sulčių;

aliejaus kepimui.

Avinžirnius užmerkiame vandenyje ir laikome per naktį.

Ryte gerai perplauname, dedame į kombainą su S formos peiliu, dedame visus kitus ingredientus ir sumalame.

Nedideliame inde įkaitiname aliejų (falafeliai turės virti jame).

Šlapiomis rankomis formuojame mažus rutuliukus ir kepame iki gražios rudos spalvos, dedame ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų nereikalingi riebalai.

Pašlakstome citrinos sultimis.

Valgome šiltus!

Prie falafelių gaminau padažą iš graikiško jogurto, laimo sulčių, skiltelės česnako, pipirų ir druskos. Valgiau su šviežiomis salotomis.

Tikrai rekomenduoju išbandyti.

Jelenos maisto blogas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.