GARDU: rudeninis varškės apkepas

Tinklaraštininkės ir dviejų vaikučių mamos Agnės apkepo receptas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Ruduo ir gera kaimynystė yra nuostabi tuo, kad nuėmus derlių gali juo dalintis. Visą rugsėjį viriau uogienes, obuolienes ir šiaip visokį sode, darže ir šiltnamyje užaugusį derlių kišau į stiklainiukus žiemai. Tada dalinau mamai, anytai, kaimynėms. Smagu tai, kad užsukus gėrio ratą, jis grįžta ir dažniausiai su kaupu! Ši taisyklė galioja ne tik stiklainiukams - kuo daugiau gėrio išspinduliuoji, tuo daugiau jo sugrįžta pačiam . Esu tuo tikra!

Viena iš gėrybių, kuri neužaugo šiemet mano darže - moliūgas. Jo gavau iš kaimynės. Kaip žinia, prapjovus moliūgą reikia greitai su juo kažką veikti, nes priešingu atveju pilni namai būna muselių ir jis pats greit sugenda. Išvirus sriubą, kažkiek užšaldžius, lieka dar nemažas gabalas. Lindau į interneto platybes ir šį bei tą radau ir čia dalinuosi.

Mėgstantiems moliūgus, turintiems kokį vieną ir nežinantiems, ką su juo veikti, siūlau pabandyti šį receptą. Interneto platybėse radau jį pyrago pavadinimu, bet šeimos rate perkrikštijome jį apkepu. Dėl to, kad jis yra šlapias ir nesaldus. Labai gardus su mėgstama uogiene (man tobula su obuoliene), natūraliu graikišku jogurtu ar tiesiog vienas.

Apkepui iškepti reikės:

500 g moliūgo;

500 g varškės;

2 kiaušinių;

150 g cukraus;

100 g sviesto;

šaukštelio vanilinio cukraus;

2 šaukštų manų kruopų;

2 šaukštų miltų;

jei reikia - aliejaus skardai patepti.

Apkepą kepame taip:

Moliūgą susmulkiname iki vientisos masės, varškę pertriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais, sviestą išlydome ir šiek tiek atvėsiname, supilame į moliūgų masę. Į tą pačią moliūgų masę sudedame ir varškės masę, viską labai gerai išmaišome, sudedame miltus ir manų kruopas ir dar kartą gerai išmaišome. Viskas. Dedame į riebalais pateptą kepimo formą (silikoninės formos nereikia tepti) ir kepame apie 45-60 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įsmeigtas medinis pagaliukas nebebus apkibęs tešla.

<span style="color: #ff0000;">GARDU:</span> rudeninis varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

Skanių bandymų ir daug gėrio!

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.