GARDU: rudeninis varškės apkepas

Tinklaraštininkės ir dviejų vaikučių mamos Agnės apkepo receptas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Ruduo ir gera kaimynystė yra nuostabi tuo, kad nuėmus derlių gali juo dalintis. Visą rugsėjį viriau uogienes, obuolienes ir šiaip visokį sode, darže ir šiltnamyje užaugusį derlių kišau į stiklainiukus žiemai. Tada dalinau mamai, anytai, kaimynėms. Smagu tai, kad užsukus gėrio ratą, jis grįžta ir dažniausiai su kaupu! Ši taisyklė galioja ne tik stiklainiukams - kuo daugiau gėrio išspinduliuoji, tuo daugiau jo sugrįžta pačiam . Esu tuo tikra!

Viena iš gėrybių, kuri neužaugo šiemet mano darže - moliūgas. Jo gavau iš kaimynės. Kaip žinia, prapjovus moliūgą reikia greitai su juo kažką veikti, nes priešingu atveju pilni namai būna muselių ir jis pats greit sugenda. Išvirus sriubą, kažkiek užšaldžius, lieka dar nemažas gabalas. Lindau į interneto platybes ir šį bei tą radau ir čia dalinuosi.

Mėgstantiems moliūgus, turintiems kokį vieną ir nežinantiems, ką su juo veikti, siūlau pabandyti šį receptą. Interneto platybėse radau jį pyrago pavadinimu, bet šeimos rate perkrikštijome jį apkepu. Dėl to, kad jis yra šlapias ir nesaldus. Labai gardus su mėgstama uogiene (man tobula su obuoliene), natūraliu graikišku jogurtu ar tiesiog vienas.

Apkepui iškepti reikės:

500 g moliūgo;

500 g varškės;

2 kiaušinių;

150 g cukraus;

100 g sviesto;

šaukštelio vanilinio cukraus;

2 šaukštų manų kruopų;

2 šaukštų miltų;

jei reikia - aliejaus skardai patepti.

Apkepą kepame taip:

Moliūgą susmulkiname iki vientisos masės, varškę pertriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais, sviestą išlydome ir šiek tiek atvėsiname, supilame į moliūgų masę. Į tą pačią moliūgų masę sudedame ir varškės masę, viską labai gerai išmaišome, sudedame miltus ir manų kruopas ir dar kartą gerai išmaišome. Viskas. Dedame į riebalais pateptą kepimo formą (silikoninės formos nereikia tepti) ir kepame apie 45-60 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įsmeigtas medinis pagaliukas nebebus apkibęs tešla.

<span style="color: #ff0000;">GARDU:</span> rudeninis varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

Skanių bandymų ir daug gėrio!

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.