GARDU: rudeninis varškės apkepas

Tinklaraštininkės ir dviejų vaikučių mamos Agnės apkepo receptas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Ruduo ir gera kaimynystė yra nuostabi tuo, kad nuėmus derlių gali juo dalintis. Visą rugsėjį viriau uogienes, obuolienes ir šiaip visokį sode, darže ir šiltnamyje užaugusį derlių kišau į stiklainiukus žiemai. Tada dalinau mamai, anytai, kaimynėms. Smagu tai, kad užsukus gėrio ratą, jis grįžta ir dažniausiai su kaupu! Ši taisyklė galioja ne tik stiklainiukams - kuo daugiau gėrio išspinduliuoji, tuo daugiau jo sugrįžta pačiam . Esu tuo tikra!

Viena iš gėrybių, kuri neužaugo šiemet mano darže - moliūgas. Jo gavau iš kaimynės. Kaip žinia, prapjovus moliūgą reikia greitai su juo kažką veikti, nes priešingu atveju pilni namai būna muselių ir jis pats greit sugenda. Išvirus sriubą, kažkiek užšaldžius, lieka dar nemažas gabalas. Lindau į interneto platybes ir šį bei tą radau ir čia dalinuosi.

Mėgstantiems moliūgus, turintiems kokį vieną ir nežinantiems, ką su juo veikti, siūlau pabandyti šį receptą. Interneto platybėse radau jį pyrago pavadinimu, bet šeimos rate perkrikštijome jį apkepu. Dėl to, kad jis yra šlapias ir nesaldus. Labai gardus su mėgstama uogiene (man tobula su obuoliene), natūraliu graikišku jogurtu ar tiesiog vienas.

Apkepui iškepti reikės:

500 g moliūgo;

500 g varškės;

2 kiaušinių;

150 g cukraus;

100 g sviesto;

šaukštelio vanilinio cukraus;

2 šaukštų manų kruopų;

2 šaukštų miltų;

jei reikia - aliejaus skardai patepti.

Apkepą kepame taip:

Moliūgą susmulkiname iki vientisos masės, varškę pertriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais, sviestą išlydome ir šiek tiek atvėsiname, supilame į moliūgų masę. Į tą pačią moliūgų masę sudedame ir varškės masę, viską labai gerai išmaišome, sudedame miltus ir manų kruopas ir dar kartą gerai išmaišome. Viskas. Dedame į riebalais pateptą kepimo formą (silikoninės formos nereikia tepti) ir kepame apie 45-60 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įsmeigtas medinis pagaliukas nebebus apkibęs tešla.

<span style="color: #ff0000;">GARDU:</span> rudeninis varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

Skanių bandymų ir daug gėrio!

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.