GARDU: rudeninis varškės apkepas

Tinklaraštininkės ir dviejų vaikučių mamos Agnės apkepo receptas.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Ruduo ir gera kaimynystė yra nuostabi tuo, kad nuėmus derlių gali juo dalintis. Visą rugsėjį viriau uogienes, obuolienes ir šiaip visokį sode, darže ir šiltnamyje užaugusį derlių kišau į stiklainiukus žiemai. Tada dalinau mamai, anytai, kaimynėms. Smagu tai, kad užsukus gėrio ratą, jis grįžta ir dažniausiai su kaupu! Ši taisyklė galioja ne tik stiklainiukams - kuo daugiau gėrio išspinduliuoji, tuo daugiau jo sugrįžta pačiam . Esu tuo tikra!

Viena iš gėrybių, kuri neužaugo šiemet mano darže - moliūgas. Jo gavau iš kaimynės. Kaip žinia, prapjovus moliūgą reikia greitai su juo kažką veikti, nes priešingu atveju pilni namai būna muselių ir jis pats greit sugenda. Išvirus sriubą, kažkiek užšaldžius, lieka dar nemažas gabalas. Lindau į interneto platybes ir šį bei tą radau ir čia dalinuosi.

Mėgstantiems moliūgus, turintiems kokį vieną ir nežinantiems, ką su juo veikti, siūlau pabandyti šį receptą. Interneto platybėse radau jį pyrago pavadinimu, bet šeimos rate perkrikštijome jį apkepu. Dėl to, kad jis yra šlapias ir nesaldus. Labai gardus su mėgstama uogiene (man tobula su obuoliene), natūraliu graikišku jogurtu ar tiesiog vienas.

Apkepui iškepti reikės:

500 g moliūgo;

500 g varškės;

2 kiaušinių;

150 g cukraus;

100 g sviesto;

šaukštelio vanilinio cukraus;

2 šaukštų manų kruopų;

2 šaukštų miltų;

jei reikia - aliejaus skardai patepti.

Apkepą kepame taip:

Moliūgą susmulkiname iki vientisos masės, varškę pertriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais, sviestą išlydome ir šiek tiek atvėsiname, supilame į moliūgų masę. Į tą pačią moliūgų masę sudedame ir varškės masę, viską labai gerai išmaišome, sudedame miltus ir manų kruopas ir dar kartą gerai išmaišome. Viskas. Dedame į riebalais pateptą kepimo formą (silikoninės formos nereikia tepti) ir kepame apie 45-60 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įsmeigtas medinis pagaliukas nebebus apkibęs tešla.

<span style="color: #ff0000;">GARDU:</span> rudeninis varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

Skanių bandymų ir daug gėrio!

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus (4)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.