GARDUMĖLIS: blynai su cukinija ir varške

 (2)
Šią savaitę tupime namie su sloga. Veikla virtuvėje – puikus būdas išsklaidyti nuobodulį, ne kartą tuo įsitikinau. Tereikia kantrybės, nes visko ir visur būna daug, bet rezultatai džiugina. Ypač pasitenkinimas vaiko veide, kad jis gali PATS!
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šiandien, po ilgų paieškų, ką norėtųsi pasigaminti ir vėliau suvalgyti, kepėm cukinijos blynukus su varške.

Blynukams reikės:

vienos nedidelės cukinijos;

pakelio (170 g) varškės;

dviejų kiaušinių;

trijų šaukštų cukraus;

šešių šaukštų miltų;

mažiuko žiupsniuko druskos;

lašo aliejaus kepimui.

Blynukus gaminame taip:

Cukiniją susmulkiname. Neapsakomas džiaugsmas mažoms rankytėms pačioms pasidarbuoti su tarka. Suaugusiojo priežiūra rekomenduotina, kad nenusitarkuotų, ko nereikia ir nepritarkuotų kitų gėrybių pagal fantaziją, nes ne visos gali būti labai jau valgomos.

Į sutarkuotą cukiniją sudedame varškę, įmušame kiaušinius ir gerai viską išmaišome, suberiame cukrų ir druską, dar kartą gerai išmaišome ir kepame įkaitusioje keptuvėje. Kuo mažiau riebalų - tuo sveikiau. Kas deda tešlą į keptuvę, ir kas varto blynus, priklauso nuo pagalbininko amžiaus ir įgudimo.

Mane visada žavi tas nerealus pasitikėjimas savimi vaiko žvilgsnyje, kad sugebėjo pats padaryti tai, ką šiaip jau daro mama.

Tai va, iškepusius blynus kraunam į lėkštę, pagalbininkai juos neša "į stalą", kur kraunasi kiek patinka grietinės, jogurto, uogienės ar medaus. Tiesa, kartais reik priminti, kad ne uogienę su blynais valgome, o atvirkščiai.

Skanaus!

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.