Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Šių blynų tešla visiškai paprasta, o viduje – šviežias kopūstas. Dar vienas didžiulis pliusas jiems yra tai, kad galima panaudoti nemažas kopūstų atsargas. Kaip ir daugelį kepinių paskutiniu metu, šiuos blynus kepu su speltos miltais, maždaug trečdalį ar net pusę įmaišau ir pilno grūdo speltos miltus, puikus skonis.


~4 porcijoms reikės:


Tešlai:


1 kiaušinio;

500 ml kefyro;

1 a.š. kepimo sodos;

žiupsnelio druskos;

2-2,5 stiklinės miltų.


Įdarui:


200 g smulkiai pjaustyto kopūsto;

1 sutarkuotos morkos;

druskos, pipirų

grietinės patiekimui.


Pradedame pirmiausiai nuo įdaro. Smulkiai supjaustome kopūstą, burokine tarka sutarkuojam morkas. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame daržoves, ant jų galima užpilti dar porą šaukštų aliejaus ir viską išmaišome. Pabarstome druska, pipirais. Keptuvę uždengiame dangčiu ir patroškiname apie 15 minučių arba kol daržovės jau bus pakankamai minkštos. Tuo metu pasigaminame tešlą.


Dubenyje išplakame kiaušinį, pilame kefyrą, įmaišome sodą, druską. Tada po truputį pilame miltus. Tešla turi gautis tokia lengvai "drimbanti" - ne per skysta ir ne per daug tiršta, kad būtų lengva formuoti keptuvėje blynelius.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, pilame šaukštą tešlos, ant jos išdėliojame daržoves ir ant viršaus pilame kitą šaukštą tešlos, kad daržovės pasislėptų blyno viduje. Uždengiame dangtį ir leidžiame blynams pakepti apie 2-3 minutes, tada apverčiam ir dar pakepame 1-2 minutes.


Tiekiame su mėgstamu grietinės padažu (mano mėgstamiausias ir paprasčiausias – pakaitintas sviesto-grietinės padažas).


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis