Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.
© Asmeninio albumo nuot.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šių blynų tešla visiškai paprasta, o viduje – šviežias kopūstas. Dar vienas didžiulis pliusas jiems yra tai, kad galima panaudoti nemažas kopūstų atsargas.

Kaip ir daugelį kepinių paskutiniu metu, šiuos blynus kepu su speltos miltais, maždaug trečdalį ar net pusę įmaišau ir pilno grūdo speltos miltus, puikus skonis.

~4 porcijoms reikės:

Tešlai:

1 kiaušinio;

500 ml kefyro;

1 a.š. kepimo sodos;

žiupsnelio druskos;

2-2,5 stiklinės miltų.

Įdarui:

200 g smulkiai pjaustyto kopūsto;

1 sutarkuotos morkos;

druskos, pipirų

grietinės patiekimui.


Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Pradedame pirmiausiai nuo įdaro. Smulkiai supjaustome kopūstą, burokine tarka sutarkuojam morkas. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame daržoves, ant jų galima užpilti dar porą šaukštų aliejaus ir viską išmaišome. Pabarstome druska, pipirais. Keptuvę uždengiame dangčiu ir patroškiname apie 15 minučių arba kol daržovės jau bus pakankamai minkštos. Tuo metu pasigaminame tešlą.

Dubenyje išplakame kiaušinį, pilame kefyrą, įmaišome sodą, druską. Tada po truputį pilame miltus. Tešla turi gautis tokia lengvai "drimbanti" - ne per skysta ir ne per daug tiršta, kad būtų lengva formuoti keptuvėje blynelius.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, pilame šaukštą tešlos, ant jos išdėliojame daržoves ir ant viršaus pilame kitą šaukštą tešlos, kad daržovės pasislėptų blyno viduje. Uždengiame dangtį ir leidžiame blynams pakepti apie 2-3 minutes, tada apverčiam ir dar pakepame 1-2 minutes.

Tiekiame su mėgstamu grietinės padažu (mano mėgstamiausias ir paprasčiausias – pakaitintas sviesto-grietinės padažas).

Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Skanaus!

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...