Gardus mėsos kepsnys, kuris iškepa minkštas

Gryname ore ruošti valgiai - vienas nesuskaičiuojamų vasaros malonumų. Net ir vaikai visai kitaip žiūri į grilyje keptus šašlykus ar kepsnius nei į namuose gamintus mėsiškus patiekalus. Nuo pastarųjų mažos nosys paprastai susiraukia lyg kokios armonikos, o kai ta pati mėsytė pačirškinama lauke - nosys akimirksniu išsilygina ir net truputį ištįsta uosdamos gardų vasaros kepsnių dūmą.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gardūs kepsniai su žolelėmis

Lauke kepami kepsniai puikūs ne tik savo skoniais - juos paprasta paruošti, o paties kepimo malonumą galima tėčiams perleisti. Mamoms tiek to darbo ir telieka - prieš dieną ar kelias užmarinuoti mėsytę, o prieš pat šventę šviežių daržovių dubenį suruošti. Mano patirtis rodo, kad vaikai daržoves mieliausiai valgo papjaustytas gryname pavidale - visokie sumaišymai į salotas ir užpylimai padažais, paprastai jiems kelia ne apetitą, o galybes įtarinėjimų: kas čia toks žalias, o kas čia per grūdeliai ir dar šimtas tų kas čia - manau, patys ne kartą tai girdėjote.

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:
Labai skanus tinginys
Patiekalas su varškės sūriu, kuris jus maloniai nustebins

Bet grįžtam prie kepsnių - šiandien pristatau savo mėgstamiausią kepsniukų receptą: kiaulienos sprandinės kepsnius su Provanso žolelėmis. Mes juos paprastai kepame supjaustę į kepsnius ant grotelių, tačiau lygiai taip pat galima užmarinuoti ir gabalėlius šašlykui. Aliejus ir žolelės puikiai suminkština mėsą, iškepusi ji būna gardi, nors liežuvį praryk, pamėginkite!

Užmarinuoti 1,5 kg sprandinės reikės:

8-9 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų arba rapsų),

2-2,5 šaukštelių druskos;

2 šaukštelių Provanso žolelių;

juodųjų pipirų.

Gardus mėsos kepsnys, kuris iškepa minkštas
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Mėsytę supjaustome kelių centimetrų storio gabalėliais ir kiek pamušame su plaktuku mėsai.

Apiberiame druska, žolelėmis, pipirais, pilame aliejų ir gerai išmaišome - geriausiai tai padarysime rankomis.

Uždengiame ir statome į šaldytuvą 1-2 dienoms.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.