Gardus mėsos kepsnys, kuris iškepa minkštas

Gryname ore ruošti valgiai - vienas nesuskaičiuojamų vasaros malonumų. Net ir vaikai visai kitaip žiūri į grilyje keptus šašlykus ar kepsnius nei į namuose gamintus mėsiškus patiekalus. Nuo pastarųjų mažos nosys paprastai susiraukia lyg kokios armonikos, o kai ta pati mėsytė pačirškinama lauke - nosys akimirksniu išsilygina ir net truputį ištįsta uosdamos gardų vasaros kepsnių dūmą.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gardūs kepsniai su žolelėmis

Lauke kepami kepsniai puikūs ne tik savo skoniais - juos paprasta paruošti, o paties kepimo malonumą galima tėčiams perleisti. Mamoms tiek to darbo ir telieka - prieš dieną ar kelias užmarinuoti mėsytę, o prieš pat šventę šviežių daržovių dubenį suruošti. Mano patirtis rodo, kad vaikai daržoves mieliausiai valgo papjaustytas gryname pavidale - visokie sumaišymai į salotas ir užpylimai padažais, paprastai jiems kelia ne apetitą, o galybes įtarinėjimų: kas čia toks žalias, o kas čia per grūdeliai ir dar šimtas tų kas čia - manau, patys ne kartą tai girdėjote.

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:
Labai skanus tinginys
Patiekalas su varškės sūriu, kuris jus maloniai nustebins

Bet grįžtam prie kepsnių - šiandien pristatau savo mėgstamiausią kepsniukų receptą: kiaulienos sprandinės kepsnius su Provanso žolelėmis. Mes juos paprastai kepame supjaustę į kepsnius ant grotelių, tačiau lygiai taip pat galima užmarinuoti ir gabalėlius šašlykui. Aliejus ir žolelės puikiai suminkština mėsą, iškepusi ji būna gardi, nors liežuvį praryk, pamėginkite!

Užmarinuoti 1,5 kg sprandinės reikės:

8-9 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų arba rapsų),

2-2,5 šaukštelių druskos;

2 šaukštelių Provanso žolelių;

juodųjų pipirų.

Gardus mėsos kepsnys, kuris iškepa minkštas
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Mėsytę supjaustome kelių centimetrų storio gabalėliais ir kiek pamušame su plaktuku mėsai.

Apiberiame druska, žolelėmis, pipirais, pilame aliejų ir gerai išmaišome - geriausiai tai padarysime rankomis.

Uždengiame ir statome į šaldytuvą 1-2 dienoms.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.