Gardus pyragas, kuriam pagaminti nereikia jungti orkaitės

 (2)
Migdolais praturtintas žemės riešutų sviestas švelniame lyg šilkas šokolado ir grietinėlės glėbyje – šis nekeptas saldumynas yra tikra smaližių svajonė!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Nekeptas saldumynas – žemės riešutų sviesto ir šokolado draugystė

Turtingas ir be galo gardus desertas drąsiai gali net tortą pavaduoti. Jo receptą sudėliojau pagal amerikiečių tinklaraščių panašius receptus, tik 2 trečdalius cukraus mandagiai išprašiau už durų, o į jų vietą pasikviečiau didesnį būrį maltų migdolų ir kokoso drožlių. Puikus sprendimas, kai reikia gardaus saldumyno nejungiant orkaitės.

Reikės:

125 g migdolų;

200 g žemės riešutų sviesto;

80 g sviesto;

2/3 stiklinės cukraus pudros;

3 šaukštai kokoso drožlių;

100 g juodo šokolado;

100 ml apie 35 proc. riebumo grietinėlės;

Dar 1 šaukšto cukraus pudros;

Kepintų smulkintų žemės riešutų (nebūtinai).

Gaminame:

1. Nelabai didelį, maždaug 15×20 cm indą išklojame suglamžytu (taip gražiau įsitaisys) kepimo popieriumi.

2. Virtuvės kombainu aštriais peiliais susmulkiname migdolus - beveik iki miltų.

3. Žemės riešutų sviestą išplakame su kambario temperatūros sviestu iki purios masės. Po truputį, maišydami, suberiame maltus migdolus, 2/3 stiklinės cukraus pudros ir 3 šaukštus kokoso drožlių. Išmaišome iki vientisos masės. Dedame į kepimo popieriumi išklotą indą ir išlyginame. Leidžiame sustingti šaldytuve - bent 2 valandas.

Gardus pyragas, kuriam pagaminti nereikia jungti orkaitės
© Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Šokoladą sulaužome gabalėliais ir kartu su grietinėle ir 1 šaukštu cukraus pudros ištirpiname ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami. Gautą šokoladinę masę pilame ant pašaldyto žemės riešutų sluoksnio, išlyginame, pabarstome kepintais smulkintais žemės riešutais arba kokoso drožlėmis ir dedame dar 1 valandai į šaldytuvą. Sustingusį nekeptą saldumyną supjaustome gabalėliais ir gardžiuojamės kaip kam patogiau – valgydami pirštais, arba iš lėkštutės su šaukšteliu.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba (4)

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.