Gardus pyragas, kuriam pagaminti nereikia jungti orkaitės

 (2)
Migdolais praturtintas žemės riešutų sviestas švelniame lyg šilkas šokolado ir grietinėlės glėbyje – šis nekeptas saldumynas yra tikra smaližių svajonė!
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Nekeptas saldumynas – žemės riešutų sviesto ir šokolado draugystė

Turtingas ir be galo gardus desertas drąsiai gali net tortą pavaduoti. Jo receptą sudėliojau pagal amerikiečių tinklaraščių panašius receptus, tik 2 trečdalius cukraus mandagiai išprašiau už durų, o į jų vietą pasikviečiau didesnį būrį maltų migdolų ir kokoso drožlių. Puikus sprendimas, kai reikia gardaus saldumyno nejungiant orkaitės.

Reikės:

125 g migdolų;

200 g žemės riešutų sviesto;

80 g sviesto;

2/3 stiklinės cukraus pudros;

3 šaukštai kokoso drožlių;

100 g juodo šokolado;

100 ml apie 35 proc. riebumo grietinėlės;

Dar 1 šaukšto cukraus pudros;

Kepintų smulkintų žemės riešutų (nebūtinai).

Gaminame:

1. Nelabai didelį, maždaug 15×20 cm indą išklojame suglamžytu (taip gražiau įsitaisys) kepimo popieriumi.

2. Virtuvės kombainu aštriais peiliais susmulkiname migdolus - beveik iki miltų.

3. Žemės riešutų sviestą išplakame su kambario temperatūros sviestu iki purios masės. Po truputį, maišydami, suberiame maltus migdolus, 2/3 stiklinės cukraus pudros ir 3 šaukštus kokoso drožlių. Išmaišome iki vientisos masės. Dedame į kepimo popieriumi išklotą indą ir išlyginame. Leidžiame sustingti šaldytuve - bent 2 valandas.

Gardus pyragas, kuriam pagaminti nereikia jungti orkaitės
© Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Šokoladą sulaužome gabalėliais ir kartu su grietinėle ir 1 šaukštu cukraus pudros ištirpiname ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami. Gautą šokoladinę masę pilame ant pašaldyto žemės riešutų sluoksnio, išlyginame, pabarstome kepintais smulkintais žemės riešutais arba kokoso drožlėmis ir dedame dar 1 valandai į šaldytuvą. Sustingusį nekeptą saldumyną supjaustome gabalėliais ir gardžiuojamės kaip kam patogiau – valgydami pirštais, arba iš lėkštutės su šaukšteliu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.