Gardus pyragas, kuriam pagaminti nereikia jungti orkaitės

Migdolais praturtintas žemės riešutų sviestas švelniame lyg šilkas šokolado ir grietinėlės glėbyje – šis nekeptas saldumynas yra tikra smaližių svajonė!

Nekeptas saldumynas – žemės riešutų sviesto ir šokolado draugystė

Turtingas ir be galo gardus desertas drąsiai gali net tortą pavaduoti. Jo receptą sudėliojau pagal amerikiečių tinklaraščių panašius receptus, tik 2 trečdalius cukraus mandagiai išprašiau už durų, o į jų vietą pasikviečiau didesnį būrį maltų migdolų ir kokoso drožlių. Puikus sprendimas, kai reikia gardaus saldumyno nejungiant orkaitės.

Reikės:

125 g migdolų;

200 g žemės riešutų sviesto;

80 g sviesto;

2/3 stiklinės cukraus pudros;

3 šaukštai kokoso drožlių;

100 g juodo šokolado;

100 ml apie 35 proc. riebumo grietinėlės;

Dar 1 šaukšto cukraus pudros;

Kepintų smulkintų žemės riešutų (nebūtinai).

Gaminame:

1. Nelabai didelį, maždaug 15×20 cm indą išklojame suglamžytu (taip gražiau įsitaisys) kepimo popieriumi.

2. Virtuvės kombainu aštriais peiliais susmulkiname migdolus - beveik iki miltų.

3. Žemės riešutų sviestą išplakame su kambario temperatūros sviestu iki purios masės. Po truputį, maišydami, suberiame maltus migdolus, 2/3 stiklinės cukraus pudros ir 3 šaukštus kokoso drožlių. Išmaišome iki vientisos masės. Dedame į kepimo popieriumi išklotą indą ir išlyginame. Leidžiame sustingti šaldytuve - bent 2 valandas.

Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Šokoladą sulaužome gabalėliais ir kartu su grietinėle ir 1 šaukštu cukraus pudros ištirpiname ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami. Gautą šokoladinę masę pilame ant pašaldyto žemės riešutų sluoksnio, išlyginame, pabarstome kepintais smulkintais žemės riešutais arba kokoso drožlėmis ir dedame dar 1 valandai į šaldytuvą. Sustingusį nekeptą saldumyną supjaustome gabalėliais ir gardžiuojamės kaip kam patogiau – valgydami pirštais, arba iš lėkštutės su šaukšteliu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis