Gardūs sausainiai, tinkantys dovanai (FOTO)

 (1)
Arbatos maišelius vaidinantys sausainiai dar kartą įrodo, kad smagiems kepiniams nebūtinas specialių pjaustyklių arsenalas.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sausainiai „Arbatos maišeliai“

Paprastais stačiakampiais supjaustyta tešla gali virsti bet kurią šventę papuošiančiais valgomais arbatos pakeliais, o jei rengiat teminį Alisos, arbatos popietės ar burtininkų gimtadienį - šie sausainiai tiesiog būtini!

Aš „Arbatos maišelius“ kepiau iš tos pačios tešlos, kaip ir „Valgomas sagas“, patogumo dėlei jos receptą pakartosiu, tačiau iš esmės tinka bet kuri panašaus tipo sausainių tešla – svarbu, jog iškepus paviršius būtų glotnus ir nesutrūkinėjęs – juk nesinori, kad arbatos pakeliai atrodytų it iš sulamdytos dėžutės ištraukti.

Apie sausainių formą - tešlą galime tiesiog peiliu supjaustyti stačiakampiais, kiekvienam nupjaunant viršutinius kampus taip, kad primintų arbatos maišelį. Aš kelią sugalvojau dar sutrumpinti panaudodama turimą namelio formą - telieka nupjauti jo viršūnėlę ir aplyginti šonus. Skylutę įverti arbatos siūlui šauniai padarysime su paprastu šiaudeliu.

2-3 didelėms skardoms sausainių reikia:

200 g kambario temperatūros sviesto;

200 g cukraus;

1 kiaušinio;

1 šaukštelio maltos vanilės (nebūtinai);

400 g miltų;

100-150 g juodo kokybiško šokolado.

Gaminame sausainius:

1. Minkštą sviestą išplakame su cukrumi kol masė pašviesės.

2. Įmušame kiaušinį, beriame vanilę ir išplakame iki vientisos masės.

3. Suberiame miltus ir gerai išminkome iki vientisos masės - turėkime kantrybės, kol visi miltai įsijungs į tešlą ir nepilkime papildomų skysčių.

Gardūs sausainiai, tinkantys dovanai <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Alvilės Rimaitės nuotr.

4. Tešlą iškočiojame iki maždaug 3-4 mm storio ir išpjaustome arbatos pakelius. Kepame kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 150 laipsnių orkaitėje apie 8-10 minučių, kol gražiai pagelsta. Iškepusiems sausainiams leidžiame pilnai atvėsti.

Gardūs sausainiai, tinkantys dovanai <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Alvilės Rimaitės nuotr.

5. Ant nedidelės ugnies ištirpiname šokoladą, jei norime jį kiek paskystiname įlašindami 1-2 lašus rapsų, saulėgrąžų ar kokoso aliejaus.

6. Į šaldytuvą įstatome skardą, išklotą kepimo popieriumi. Merkiame kiekvieną sausainį į tirpintą šokoladą, perteklių atsargiai nubraukiame ir siunčiame į šaldytuvą, kol šokoladas sustings. Vėliau teliks valgomus arbatos maišelius papuošti įveriant siūlus su kortelėmis.

Gardūs sausainiai, tinkantys dovanai <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Arbatos maišelių tešlą galima užšaldyti, o jei nevalgome šokolado, jų galime ir nešokoladuoti arba nudažyti natūraliais dažais spalvotu glaistu.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.