Gardūs sausainiai, tinkantys dovanai (FOTO)

Arbatos maišelius vaidinantys sausainiai dar kartą įrodo, kad smagiems kepiniams nebūtinas specialių pjaustyklių arsenalas.

Sausainiai „Arbatos maišeliai“


Paprastais stačiakampiais supjaustyta tešla gali virsti bet kurią šventę papuošiančiais valgomais arbatos pakeliais, o jei rengiat teminį Alisos, arbatos popietės ar burtininkų gimtadienį - šie sausainiai tiesiog būtini!


Aš „Arbatos maišelius“ kepiau iš tos pačios tešlos, kaip ir „Valgomas sagas“, patogumo dėlei jos receptą pakartosiu, tačiau iš esmės tinka bet kuri panašaus tipo sausainių tešla – svarbu, jog iškepus paviršius būtų glotnus ir nesutrūkinėjęs – juk nesinori, kad arbatos pakeliai atrodytų it iš sulamdytos dėžutės ištraukti.


Apie sausainių formą - tešlą galime tiesiog peiliu supjaustyti stačiakampiais, kiekvienam nupjaunant viršutinius kampus taip, kad primintų arbatos maišelį. Aš kelią sugalvojau dar sutrumpinti panaudodama turimą namelio formą - telieka nupjauti jo viršūnėlę ir aplyginti šonus. Skylutę įverti arbatos siūlui šauniai padarysime su paprastu šiaudeliu.


2-3 didelėms skardoms sausainių reikia:


200 g kambario temperatūros sviesto;


200 g cukraus;


1 kiaušinio;


1 šaukštelio maltos vanilės (nebūtinai);


400 g miltų;


100-150 g juodo kokybiško šokolado.


Gaminame sausainius:


1. Minkštą sviestą išplakame su cukrumi kol masė pašviesės.


2. Įmušame kiaušinį, beriame vanilę ir išplakame iki vientisos masės.


3. Suberiame miltus ir gerai išminkome iki vientisos masės - turėkime kantrybės, kol visi miltai įsijungs į tešlą ir nepilkime papildomų skysčių.


Alvilės Rimaitės nuotr.


4. Tešlą iškočiojame iki maždaug 3-4 mm storio ir išpjaustome arbatos pakelius. Kepame kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 150 laipsnių orkaitėje apie 8-10 minučių, kol gražiai pagelsta. Iškepusiems sausainiams leidžiame pilnai atvėsti.


Alvilės Rimaitės nuotr.


5. Ant nedidelės ugnies ištirpiname šokoladą, jei norime jį kiek paskystiname įlašindami 1-2 lašus rapsų, saulėgrąžų ar kokoso aliejaus.


6. Į šaldytuvą įstatome skardą, išklotą kepimo popieriumi. Merkiame kiekvieną sausainį į tirpintą šokoladą, perteklių atsargiai nubraukiame ir siunčiame į šaldytuvą, kol šokoladas sustings. Vėliau teliks valgomus arbatos maišelius papuošti įveriant siūlus su kortelėmis.


Alvilės Rimaitės nuotr.


Arbatos maišelių tešlą galima užšaldyti, o jei nevalgome šokolado, jų galime ir nešokoladuoti arba nudažyti natūraliais dažais spalvotu glaistu.


šaltinis: www.gimtadieniomuge.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis