Gardusis moliūgų pyragas

Šis desertinis moliūgų pyragas yra išraiškingo skonio ir aromato. Išbandykite!

Reikės:

300 g biskvito;

350 g moliūgo (30 min. kepto orkaitėje);

390 g (skardinės) saldinto sutirštinto pieno;

150 g rudojo cukraus;

3 v. šaukštų sviesto;

1 a. šaukštelio cinamono;

2 vnt. kiaušinių;

saujelės mėgstamų riešutų (nebūtinai);

imbiero ir druskos pagal skonį.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Firminiai Eglės kibinai: gaminame žingsnis po žingsnio
Skanieji bananiniai keksiukai

Gaminimas

Biskvito lakštus sutrupiname ir rankomis sumaigome su 2-3 v.š. sviesto (iki biskvito smiltys pasidengs sviestu). Įmaišome šiek tiek smulkintos imbiero šaknies (1 cm, geriausia pertrintos el. smulkintuvu), pagardiname žiupsneliu gvazdikėlio, išmaišome (taip pat galime įmaišyti saują smulkintų riešutų).

Paskirstome biskvitą nedidelėje 20-25 cm kepimo formoje (dugnas ir 2 cm kraštuose), padedame į šaldytuvą bent 15 min. atvėsti.

Jeigu reikia, nuo orkaitėje kepto moliūgo skiltelių pašaliname sėklas/žievę, minkštimą sudedame į dubenį, papildomai pertriname šakute arba elektriniu smulkintuvu.

Suberiame 3/4 stiklinės rudojo cukraus, supilame dviejų kiaušinių plakinį, pagardiname žiupsneliu druskos ir cinamono, išmaišome. Galiausiai supilame sutirštintą saldintą pieną, kruopščiai išmaišome įdarą.

Iš šaldytuvo išimame kepimo formą su biskvitu, dedame į orkaitę pakepti 10 min. 180°C temperatūroje, tuomet išimame ir supilame į kepimo formos vidurį moliūgų įdarą - kepame dar 40 min.

Valgome atšaldytą. Gero apetito!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis