Gardžiau nerasit: minkštutis varškės apkepas

 (42)
Gal truputį keista, bet mano dukrytė nėra saldžių apkepų gerbėja. Tačiau šis apkepas yra suvalgomas iki paskutinio trupinėlio.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šio apkepo receptas pas mane atkeliavo perduodamas iš lūpų į lūpas ir jį man pakuždėjo viena labai skaniai gaminanti draugė, kurios vaikis taip pat lėkštėje nepalieka paskutinio šio apkepo kąsnio.

Šis receptas dar geras tuo, kad apkepas paruošiamas labai greitai, ingredientai labai paprasti, o jį gaminant gali talkinti mažieji pagalbininkai.

Taigi, dėmesio - RECEPTAS

Produktai:

400 g varškės;

150 g cukraus;

50 g vanilinio cukraus;

2 dideli arba 3 maži kiaušiniai;

100 g sviesto;

1,5 stiklinės pieno;

1 stiklinė manų kruopų;

1 a.š. kepimo miltelių;

šaukštelis aliejaus formai patepti.

<span style="color: #ff0000;">Gardžiau nerasit</span>: minkštutis varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Varškę sutriname trintuvu kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais iki vientisos masės.

Jei vakarienę (mūsų šeimoje apkepai dažniausiai valgomi kaip vakarienė) gaminame kartu su dukryte, ji labai prašosi sutrinti varškę. Man belieka prilaikyti dubenį, kad jis nesisuktų kartu su trintuvu.

Varškės masė būna gardi ir atrodo kaip skanus kremas, tačiau joje yra termiškai neapdorotų kiaušinių, todėl dėl visa ko pagalbininkui neleiskite ragauti to skaniai atrodančio kremo!

Atskirame puodelyje pašildome pieną, į jį sudedame sviestą ir pakaitiname, kol jis ištirps tuomet į pieną supilame manų kruopas. Gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų ir paliekame pabrinkti 5 minutėms, kol gaunasi tirštoka masė.

Manų kruopų masę pilame į dubenį su varškės mase ir dar kartą viską pertriname, tuomet suberiame kepimo miltelius ir labai gerai viską išmaišome.

Čia, jei tik yra mažojo entuziazmo gaminti, gali būti pasitelkiamos mažosios rankelės į pagalbą, nes kažką makaluoti dubenyje, ką vėliau mama sudės į orkaitę kepti, yra be galo smagu!

Kepimo formą ištepame aliejumi (jei kepsite silikoninėje formoje, aliejaus nereikės),

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir dedame kepti. Kepame apie 45 minutes, kol viršus gražiai paruduoja. Baigus kepti, šiek tiek praverkite orkaitės dureles ir palikite kelioms minutėms, kad dėl staigaus temperatūros pokyčio apkepas nesudribtų.

Skaniausias dar šiltas. Aš mėgstu jį valgyti vieną, be jokių priedų. Tačiau pagardinimui puikiai tinka mėgstamo skonio jogurtas, neriebi grietinė ar uogienė.

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.