Gardžiau nerasit: minkštutis varškės apkepas

 (41)
Gal truputį keista, bet mano dukrytė nėra saldžių apkepų gerbėja. Tačiau šis apkepas yra suvalgomas iki paskutinio trupinėlio.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šio apkepo receptas pas mane atkeliavo perduodamas iš lūpų į lūpas ir jį man pakuždėjo viena labai skaniai gaminanti draugė, kurios vaikis taip pat lėkštėje nepalieka paskutinio šio apkepo kąsnio.

Šis receptas dar geras tuo, kad apkepas paruošiamas labai greitai, ingredientai labai paprasti, o jį gaminant gali talkinti mažieji pagalbininkai.

Taigi, dėmesio - RECEPTAS

Produktai:

400 g varškės;

150 g cukraus;

50 g vanilinio cukraus;

2 dideli arba 3 maži kiaušiniai;

100 g sviesto;

1,5 stiklinės pieno;

1 stiklinė manų kruopų;

1 a.š. kepimo miltelių;

šaukštelis aliejaus formai patepti.

<span style="color: #ff0000;">Gardžiau nerasit</span>: minkštutis varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Varškę sutriname trintuvu kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais iki vientisos masės.

Jei vakarienę (mūsų šeimoje apkepai dažniausiai valgomi kaip vakarienė) gaminame kartu su dukryte, ji labai prašosi sutrinti varškę. Man belieka prilaikyti dubenį, kad jis nesisuktų kartu su trintuvu.

Varškės masė būna gardi ir atrodo kaip skanus kremas, tačiau joje yra termiškai neapdorotų kiaušinių, todėl dėl visa ko pagalbininkui neleiskite ragauti to skaniai atrodančio kremo!

Atskirame puodelyje pašildome pieną, į jį sudedame sviestą ir pakaitiname, kol jis ištirps tuomet į pieną supilame manų kruopas. Gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų ir paliekame pabrinkti 5 minutėms, kol gaunasi tirštoka masė.

Manų kruopų masę pilame į dubenį su varškės mase ir dar kartą viską pertriname, tuomet suberiame kepimo miltelius ir labai gerai viską išmaišome.

Čia, jei tik yra mažojo entuziazmo gaminti, gali būti pasitelkiamos mažosios rankelės į pagalbą, nes kažką makaluoti dubenyje, ką vėliau mama sudės į orkaitę kepti, yra be galo smagu!

Kepimo formą ištepame aliejumi (jei kepsite silikoninėje formoje, aliejaus nereikės),

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir dedame kepti. Kepame apie 45 minutes, kol viršus gražiai paruduoja. Baigus kepti, šiek tiek praverkite orkaitės dureles ir palikite kelioms minutėms, kad dėl staigaus temperatūros pokyčio apkepas nesudribtų.

Skaniausias dar šiltas. Aš mėgstu jį valgyti vieną, be jokių priedų. Tačiau pagardinimui puikiai tinka mėgstamo skonio jogurtas, neriebi grietinė ar uogienė.

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.