Gardžiau nerasit: minkštutis varškės apkepas

 (42)
Gal truputį keista, bet mano dukrytė nėra saldžių apkepų gerbėja. Tačiau šis apkepas yra suvalgomas iki paskutinio trupinėlio.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šio apkepo receptas pas mane atkeliavo perduodamas iš lūpų į lūpas ir jį man pakuždėjo viena labai skaniai gaminanti draugė, kurios vaikis taip pat lėkštėje nepalieka paskutinio šio apkepo kąsnio.

Šis receptas dar geras tuo, kad apkepas paruošiamas labai greitai, ingredientai labai paprasti, o jį gaminant gali talkinti mažieji pagalbininkai.

Taigi, dėmesio - RECEPTAS

Produktai:

400 g varškės;

150 g cukraus;

50 g vanilinio cukraus;

2 dideli arba 3 maži kiaušiniai;

100 g sviesto;

1,5 stiklinės pieno;

1 stiklinė manų kruopų;

1 a.š. kepimo miltelių;

šaukštelis aliejaus formai patepti.

<span style="color: #ff0000;">Gardžiau nerasit</span>: minkštutis varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Varškę sutriname trintuvu kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais iki vientisos masės.

Jei vakarienę (mūsų šeimoje apkepai dažniausiai valgomi kaip vakarienė) gaminame kartu su dukryte, ji labai prašosi sutrinti varškę. Man belieka prilaikyti dubenį, kad jis nesisuktų kartu su trintuvu.

Varškės masė būna gardi ir atrodo kaip skanus kremas, tačiau joje yra termiškai neapdorotų kiaušinių, todėl dėl visa ko pagalbininkui neleiskite ragauti to skaniai atrodančio kremo!

Atskirame puodelyje pašildome pieną, į jį sudedame sviestą ir pakaitiname, kol jis ištirps tuomet į pieną supilame manų kruopas. Gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų ir paliekame pabrinkti 5 minutėms, kol gaunasi tirštoka masė.

Manų kruopų masę pilame į dubenį su varškės mase ir dar kartą viską pertriname, tuomet suberiame kepimo miltelius ir labai gerai viską išmaišome.

Čia, jei tik yra mažojo entuziazmo gaminti, gali būti pasitelkiamos mažosios rankelės į pagalbą, nes kažką makaluoti dubenyje, ką vėliau mama sudės į orkaitę kepti, yra be galo smagu!

Kepimo formą ištepame aliejumi (jei kepsite silikoninėje formoje, aliejaus nereikės),

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir dedame kepti. Kepame apie 45 minutes, kol viršus gražiai paruduoja. Baigus kepti, šiek tiek praverkite orkaitės dureles ir palikite kelioms minutėms, kad dėl staigaus temperatūros pokyčio apkepas nesudribtų.

Skaniausias dar šiltas. Aš mėgstu jį valgyti vieną, be jokių priedų. Tačiau pagardinimui puikiai tinka mėgstamo skonio jogurtas, neriebi grietinė ar uogienė.

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.