Gardžiau nerasit: minkštutis varškės apkepas

 (42)
Gal truputį keista, bet mano dukrytė nėra saldžių apkepų gerbėja. Tačiau šis apkepas yra suvalgomas iki paskutinio trupinėlio.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šio apkepo receptas pas mane atkeliavo perduodamas iš lūpų į lūpas ir jį man pakuždėjo viena labai skaniai gaminanti draugė, kurios vaikis taip pat lėkštėje nepalieka paskutinio šio apkepo kąsnio.

Šis receptas dar geras tuo, kad apkepas paruošiamas labai greitai, ingredientai labai paprasti, o jį gaminant gali talkinti mažieji pagalbininkai.

Taigi, dėmesio - RECEPTAS

Produktai:

400 g varškės;

150 g cukraus;

50 g vanilinio cukraus;

2 dideli arba 3 maži kiaušiniai;

100 g sviesto;

1,5 stiklinės pieno;

1 stiklinė manų kruopų;

1 a.š. kepimo miltelių;

šaukštelis aliejaus formai patepti.

<span style="color: #ff0000;">Gardžiau nerasit</span>: minkštutis varškės apkepas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Varškę sutriname trintuvu kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais iki vientisos masės.

Jei vakarienę (mūsų šeimoje apkepai dažniausiai valgomi kaip vakarienė) gaminame kartu su dukryte, ji labai prašosi sutrinti varškę. Man belieka prilaikyti dubenį, kad jis nesisuktų kartu su trintuvu.

Varškės masė būna gardi ir atrodo kaip skanus kremas, tačiau joje yra termiškai neapdorotų kiaušinių, todėl dėl visa ko pagalbininkui neleiskite ragauti to skaniai atrodančio kremo!

Atskirame puodelyje pašildome pieną, į jį sudedame sviestą ir pakaitiname, kol jis ištirps tuomet į pieną supilame manų kruopas. Gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų ir paliekame pabrinkti 5 minutėms, kol gaunasi tirštoka masė.

Manų kruopų masę pilame į dubenį su varškės mase ir dar kartą viską pertriname, tuomet suberiame kepimo miltelius ir labai gerai viską išmaišome.

Čia, jei tik yra mažojo entuziazmo gaminti, gali būti pasitelkiamos mažosios rankelės į pagalbą, nes kažką makaluoti dubenyje, ką vėliau mama sudės į orkaitę kepti, yra be galo smagu!

Kepimo formą ištepame aliejumi (jei kepsite silikoninėje formoje, aliejaus nereikės),

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir dedame kepti. Kepame apie 45 minutes, kol viršus gražiai paruduoja. Baigus kepti, šiek tiek praverkite orkaitės dureles ir palikite kelioms minutėms, kad dėl staigaus temperatūros pokyčio apkepas nesudribtų.

Skaniausias dar šiltas. Aš mėgstu jį valgyti vieną, be jokių priedų. Tačiau pagardinimui puikiai tinka mėgstamo skonio jogurtas, neriebi grietinė ar uogienė.

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.