Gardžiau nerasit: minkštutis varškės apkepas

Gal truputį keista, bet mano dukrytė nėra saldžių apkepų gerbėja. Tačiau šis apkepas yra suvalgomas iki paskutinio trupinėlio.

Šio apkepo receptas pas mane atkeliavo perduodamas iš lūpų į lūpas ir jį man pakuždėjo viena labai skaniai gaminanti draugė, kurios vaikis taip pat lėkštėje nepalieka paskutinio šio apkepo kąsnio.

Šis receptas dar geras tuo, kad apkepas paruošiamas labai greitai, ingredientai labai paprasti, o jį gaminant gali talkinti mažieji pagalbininkai.

Taigi, dėmesio - RECEPTAS

Produktai:

400 g varškės;

150 g cukraus;

50 g vanilinio cukraus;

2 dideli arba 3 maži kiaušiniai;

100 g sviesto;

1,5 stiklinės pieno;

1 stiklinė manų kruopų;

1 a.š. kepimo miltelių;

šaukštelis aliejaus formai patepti.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Varškę sutriname trintuvu kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais iki vientisos masės.

Jei vakarienę (mūsų šeimoje apkepai dažniausiai valgomi kaip vakarienė) gaminame kartu su dukryte, ji labai prašosi sutrinti varškę. Man belieka prilaikyti dubenį, kad jis nesisuktų kartu su trintuvu.

Varškės masė būna gardi ir atrodo kaip skanus kremas, tačiau joje yra termiškai neapdorotų kiaušinių, todėl dėl visa ko pagalbininkui neleiskite ragauti to skaniai atrodančio kremo!

Atskirame puodelyje pašildome pieną, į jį sudedame sviestą ir pakaitiname, kol jis ištirps tuomet į pieną supilame manų kruopas. Gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų ir paliekame pabrinkti 5 minutėms, kol gaunasi tirštoka masė.

Manų kruopų masę pilame į dubenį su varškės mase ir dar kartą viską pertriname, tuomet suberiame kepimo miltelius ir labai gerai viską išmaišome.

Čia, jei tik yra mažojo entuziazmo gaminti, gali būti pasitelkiamos mažosios rankelės į pagalbą, nes kažką makaluoti dubenyje, ką vėliau mama sudės į orkaitę kepti, yra be galo smagu!

Kepimo formą ištepame aliejumi (jei kepsite silikoninėje formoje, aliejaus nereikės),

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir dedame kepti. Kepame apie 45 minutes, kol viršus gražiai paruduoja. Baigus kepti, šiek tiek praverkite orkaitės dureles ir palikite kelioms minutėms, kad dėl staigaus temperatūros pokyčio apkepas nesudribtų.

Skaniausias dar šiltas. Aš mėgstu jį valgyti vieną, be jokių priedų. Tačiau pagardinimui puikiai tinka mėgstamo skonio jogurtas, neriebi grietinė ar uogienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis