Gardžiausia morkų ir obuolių mišrainė žiemai

Tinklaraštininkių iš „Mamukynas.lt“ receptas yra skirtas toms mamoms, kurios mėgsta rudens gėrybių derlių išsaugoti žiemai. Mamos Zitos morkų ir obuolių mišrainė žiemai.

Reikia:


1 kg morkų;


0,5 kg rūgštesnių obuolių;


2 svogūnai;


1 stiklinė aliejaus;


Druskos;


Cukraus;


lauro lapas;


3 pipiro žirneliai.



Gaminimas:


Morkas nuskutame ir paverdame 10 minučių į vandenį įbėrę šaukštą cukraus.


Ataušusias sutarkuojam.


Obuolius nulupam, išimam sėklas ir taip pat sutarkuojam.


Svogūnus smulkiai supjaustom, beriam į puodą, užpilam aliejum ir troškinam kol suminkštėja. Ant jų suberiam obuolius, patroškinam 5 min, beriam morkas, druskos, cukraus pagal skonį, prieskonius, porą šaukštų vandens ir troškinam kol viskas suminkštėja. Vis pamaišom, kad nesviltų. Paskui sudedam į stiklainius ir uždarom dangteliais. Ypač skanu prie žuvies patiekalų.


Mama Zita

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis