Geriausi visų laikų naminiai ledai iš 1 produkto

 (1)
Ar žinojote, kad norint pasigaminti saldžių ir skanių ledų per 5 minutes, jums reikės tik trintuvo ir vienintelio produkto - šaldytų bananų!
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Trinti šaldyti bananai yra tobula veganiška ledų alternatyva. Dauguma šaldytų vaisių trintuve virsta pliurza, o bananuose yra daugiau cukraus nei vandens, tad jie virsta riebia lipnia mase - panašia į pieniškus ledus! Tai bus sveikiausias būdas pasmaližiauti ledų, be to, yra begalė būdų, kaip tokius ledus galima išradingai patiekti.

TAIP PAT IŠBANDYKITE KITUS MŪSŲ SKANUMYNUS:
Vaikyste kvepiančios spurgos
Pusryčiams ir vakarienei: TOP 5 košių receptai

Pasiruošę išmėginti? Jums reikės trijų labai prinokusių bananų. Būtų gerai, kad ant jų žievės būtų bent kelios rudos dėmelės, nes kuo jų daugiau, tuo labiau prinokę bananai. O kuo jie labiau prinokę, tuo saldesni jie bus.

Nulupkite bananus ir supjaustykite juos 2,5 cm gabaliukais. Sudėkite juos į hermetišką indą ir įdėkite nakčiai į šaldymo kamerą, kad jie gerai sušaltų. Kai bananų gabalėliai sušąla, atskirkite juos rankomis arba šaukštu ir sudėkite į trintuvą arba virtuvės kombainą. Trinkite tol, kol jie pavirs kremine mase - apie 2-3 minutes. Kartais teks sustabdyti trintuvą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai vienodai susitrintų.

Ledais galite mėgautis iš karto arba galite vėl juos sudėjusi į hermetišką indą įdėti į šaldiklį, kad jie sukietėtų. Pateiksime jums net 11 skirtingų variantų pabandymui, tačiau galite jų sukurti ir patys.

Ananasai ir makadamijos riešutai

Papuoškite ledus keliais gabalėliai šviežio ananaso ir smulkintais makadamijos riešutais.

Nutella ir avietės

Į bananus trindami įdėkite valgomąjį šaukštą Nutella kremo, o vėliau papuoškite juos sauja šviežių aviečių.

Braškės ir šokolado drožlės

Įdėkite 1 puodelį šaldytų supjaustytų braškių į trintuvą. Viską sutrynus, įmaišykite 1/2 puodelio juodojo šokolado drožlių.

Vyšnios ir šokoladas

Papuoškite ledus pora šaukštų konservuotų vyšnių ir šokolado drožlėmis arba smulkintomis kakavos pupelėmis.

Cinamonas ir žemės riešutų sviestas

2 valgomuosius šaukštus žemės riešutų sviesto ir 1 arbatinį šaukštelį malto cinamono įdėkite į trintuvą.

Mango ir persikai

Įdėkite 1/2 puodelio šaldytų susmulkintų mango ir 1/2 puodelio šaldytų susmulkintų persikų į trintuvą.

Avietės ir migdolai

Įdėkite 1 puodelį šaldytų aviečių į trintuvą. Vėliau ledus papuoškite 1/2 puodelio smulkintų migdolų.

Obuolių pyragas

Užvirinkite smulkintus obuolius su cinamonu, gvazdikėliais ir muskato riešutais. Leiskite jiems sutirštėti ir atvėsti, o tada užpilkite šiuo padažu ledus.

Braškės ir pistacijos

Įdėkite 1 puodelį šaldytų susmulkintų braškių į trintuvą. Vėliau ledus apibarstykite 1/2 puodelio smulkintų, paskrudintų, nesūdytų pistacijų.

Mėlynės ir bananai

Įdėkite 1 puodelį šaldytų mėlynių į trintuvą. Apibarstykite ledus smulkintais graikiniais riešutais arba migdolais.

Sūri karamelė

Papuoškite ledus valgomuoju šaukštu karamelės padažo ir apibarstykite juos rupia jūros druska.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Minkštas, purus ir labai skanus uogų pyragas

Kaip aš mėgstu pyragus iš paprastų ingredientų, kuriuos galima pagaminti labai spontaniškai, tarkim, sužinojus, kad už valandos turėsi svečių!

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!