Geriausi visų laikų naminiai ledai iš 1 produkto

 (1)
Ar žinojote, kad norint pasigaminti saldžių ir skanių ledų per 5 minutes, jums reikės tik trintuvo ir vienintelio produkto - šaldytų bananų!
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Trinti šaldyti bananai yra tobula veganiška ledų alternatyva. Dauguma šaldytų vaisių trintuve virsta pliurza, o bananuose yra daugiau cukraus nei vandens, tad jie virsta riebia lipnia mase - panašia į pieniškus ledus! Tai bus sveikiausias būdas pasmaližiauti ledų, be to, yra begalė būdų, kaip tokius ledus galima išradingai patiekti.

TAIP PAT IŠBANDYKITE KITUS MŪSŲ SKANUMYNUS:
Vaikyste kvepiančios spurgos
Pusryčiams ir vakarienei: TOP 5 košių receptai

Pasiruošę išmėginti? Jums reikės trijų labai prinokusių bananų. Būtų gerai, kad ant jų žievės būtų bent kelios rudos dėmelės, nes kuo jų daugiau, tuo labiau prinokę bananai. O kuo jie labiau prinokę, tuo saldesni jie bus.

Nulupkite bananus ir supjaustykite juos 2,5 cm gabaliukais. Sudėkite juos į hermetišką indą ir įdėkite nakčiai į šaldymo kamerą, kad jie gerai sušaltų. Kai bananų gabalėliai sušąla, atskirkite juos rankomis arba šaukštu ir sudėkite į trintuvą arba virtuvės kombainą. Trinkite tol, kol jie pavirs kremine mase - apie 2-3 minutes. Kartais teks sustabdyti trintuvą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai vienodai susitrintų.

Ledais galite mėgautis iš karto arba galite vėl juos sudėjusi į hermetišką indą įdėti į šaldiklį, kad jie sukietėtų. Pateiksime jums net 11 skirtingų variantų pabandymui, tačiau galite jų sukurti ir patys.

Ananasai ir makadamijos riešutai

Papuoškite ledus keliais gabalėliai šviežio ananaso ir smulkintais makadamijos riešutais.

Nutella ir avietės

Į bananus trindami įdėkite valgomąjį šaukštą Nutella kremo, o vėliau papuoškite juos sauja šviežių aviečių.

Braškės ir šokolado drožlės

Įdėkite 1 puodelį šaldytų supjaustytų braškių į trintuvą. Viską sutrynus, įmaišykite 1/2 puodelio juodojo šokolado drožlių.

Vyšnios ir šokoladas

Papuoškite ledus pora šaukštų konservuotų vyšnių ir šokolado drožlėmis arba smulkintomis kakavos pupelėmis.

Cinamonas ir žemės riešutų sviestas

2 valgomuosius šaukštus žemės riešutų sviesto ir 1 arbatinį šaukštelį malto cinamono įdėkite į trintuvą.

Mango ir persikai

Įdėkite 1/2 puodelio šaldytų susmulkintų mango ir 1/2 puodelio šaldytų susmulkintų persikų į trintuvą.

Avietės ir migdolai

Įdėkite 1 puodelį šaldytų aviečių į trintuvą. Vėliau ledus papuoškite 1/2 puodelio smulkintų migdolų.

Obuolių pyragas

Užvirinkite smulkintus obuolius su cinamonu, gvazdikėliais ir muskato riešutais. Leiskite jiems sutirštėti ir atvėsti, o tada užpilkite šiuo padažu ledus.

Braškės ir pistacijos

Įdėkite 1 puodelį šaldytų susmulkintų braškių į trintuvą. Vėliau ledus apibarstykite 1/2 puodelio smulkintų, paskrudintų, nesūdytų pistacijų.

Mėlynės ir bananai

Įdėkite 1 puodelį šaldytų mėlynių į trintuvą. Apibarstykite ledus smulkintais graikiniais riešutais arba migdolais.

Sūri karamelė

Papuoškite ledus valgomuoju šaukštu karamelės padažo ir apibarstykite juos rupia jūros druska.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (2)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.