Geriausi visų laikų naminiai ledai iš 1 produkto

 (1)
Ar žinojote, kad norint pasigaminti saldžių ir skanių ledų per 5 minutes, jums reikės tik trintuvo ir vienintelio produkto - šaldytų bananų!
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Trinti šaldyti bananai yra tobula veganiška ledų alternatyva. Dauguma šaldytų vaisių trintuve virsta pliurza, o bananuose yra daugiau cukraus nei vandens, tad jie virsta riebia lipnia mase - panašia į pieniškus ledus! Tai bus sveikiausias būdas pasmaližiauti ledų, be to, yra begalė būdų, kaip tokius ledus galima išradingai patiekti.

TAIP PAT IŠBANDYKITE KITUS MŪSŲ SKANUMYNUS:
Vaikyste kvepiančios spurgos
Pusryčiams ir vakarienei: TOP 5 košių receptai

Pasiruošę išmėginti? Jums reikės trijų labai prinokusių bananų. Būtų gerai, kad ant jų žievės būtų bent kelios rudos dėmelės, nes kuo jų daugiau, tuo labiau prinokę bananai. O kuo jie labiau prinokę, tuo saldesni jie bus.

Nulupkite bananus ir supjaustykite juos 2,5 cm gabaliukais. Sudėkite juos į hermetišką indą ir įdėkite nakčiai į šaldymo kamerą, kad jie gerai sušaltų. Kai bananų gabalėliai sušąla, atskirkite juos rankomis arba šaukštu ir sudėkite į trintuvą arba virtuvės kombainą. Trinkite tol, kol jie pavirs kremine mase - apie 2-3 minutes. Kartais teks sustabdyti trintuvą ir gerai pakratyti, kad visi gabalėliai vienodai susitrintų.

Ledais galite mėgautis iš karto arba galite vėl juos sudėjusi į hermetišką indą įdėti į šaldiklį, kad jie sukietėtų. Pateiksime jums net 11 skirtingų variantų pabandymui, tačiau galite jų sukurti ir patys.

Ananasai ir makadamijos riešutai

Papuoškite ledus keliais gabalėliai šviežio ananaso ir smulkintais makadamijos riešutais.

Nutella ir avietės

Į bananus trindami įdėkite valgomąjį šaukštą Nutella kremo, o vėliau papuoškite juos sauja šviežių aviečių.

Braškės ir šokolado drožlės

Įdėkite 1 puodelį šaldytų supjaustytų braškių į trintuvą. Viską sutrynus, įmaišykite 1/2 puodelio juodojo šokolado drožlių.

Vyšnios ir šokoladas

Papuoškite ledus pora šaukštų konservuotų vyšnių ir šokolado drožlėmis arba smulkintomis kakavos pupelėmis.

Cinamonas ir žemės riešutų sviestas

2 valgomuosius šaukštus žemės riešutų sviesto ir 1 arbatinį šaukštelį malto cinamono įdėkite į trintuvą.

Mango ir persikai

Įdėkite 1/2 puodelio šaldytų susmulkintų mango ir 1/2 puodelio šaldytų susmulkintų persikų į trintuvą.

Avietės ir migdolai

Įdėkite 1 puodelį šaldytų aviečių į trintuvą. Vėliau ledus papuoškite 1/2 puodelio smulkintų migdolų.

Obuolių pyragas

Užvirinkite smulkintus obuolius su cinamonu, gvazdikėliais ir muskato riešutais. Leiskite jiems sutirštėti ir atvėsti, o tada užpilkite šiuo padažu ledus.

Braškės ir pistacijos

Įdėkite 1 puodelį šaldytų susmulkintų braškių į trintuvą. Vėliau ledus apibarstykite 1/2 puodelio smulkintų, paskrudintų, nesūdytų pistacijų.

Mėlynės ir bananai

Įdėkite 1 puodelį šaldytų mėlynių į trintuvą. Apibarstykite ledus smulkintais graikiniais riešutais arba migdolais.

Sūri karamelė

Papuoškite ledus valgomuoju šaukštu karamelės padažo ir apibarstykite juos rupia jūros druska.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.