GREIČIAU NEBŪNA: 8 naminių sriubų receptai

Sriuba - didžioji mamos apgavystė! Maniau, kad mūsų šeimos jau niekada neištiks nevalgiukio problema, nes Adomas viską valgė labai noriai, o pavalgęs prašė dar. Tačiau išaušo rytas, kai košė pusryčiams buvo neskani, įprasta pietų porcija per didelė, o vakarienė ir vėl neskani.

Kadangi nevalgymo etape galiojo vienintelė išimtis skystiems pavidalams, mama greit sugalvojo, kaip apgauti Adomą. Sriuba - pusryčiams, pietums ir vakarienei! Ne bet kokia sriuba, o greita, paprasta, lietuviška, skani ir skysta.

Kelios tokios sriubos iš Adomo (2 m.) meniu:

Barščiai: bulvė, morka, burokėliai (švieži sutarkuoti, šiek tiek pakepti). Paslaptis: mėsos kukuliukai, kitaip dar vadinami frikadelėm, arba keli džiovinti grybai iš močiutės spintos.


Šviežių kopūstų: bulvė, morka, kopūstas. Paslaptis: naminiai paukštienos konservai.


Raugintų kopūstų: bulvė, morka, rauginti kopūstai. Paslaptis: keli pakepti karštai rūkytos šoninės gabaliukai.


Pieniška: bulvė, morka, makaronai, šiek tiek pieno.


Vermišelių (tokia makaronų rūšis): bulvė, morka, šaldytos šparaginės pupelės arba keli žirniai, vermišelių makaronai (ne tie vienkartiniai pakeliai, o normalūs makaronai, tik labai ploni), truputis pieno.

Daržovių: bulvė, morka, žiedinis kopūstas, taip pat tinka makaronai.


Trinta moliūgų: bulvė, morka, moliūgas. Paslaptis: labai mažai vandens, daug moliūgo, morkas ir moliūgą prieš tai pakepti, sriubą pagardinti moliūgų sėklomis ir džiūvesėliais.


Rūgštynių: bulvė, morka, rūgštynės, žinoma, skaniausia šviežios, bet tinka ir močiutės konservuotos. Paslaptis: kas mėgsta, truputis virto kiaušinio.


Prieskoniai, sultiniai, ingredientų kiekis, grietinė - viskas pagal skonį.

Nieko ypatinga, bet jei ruošiama su meile, tiesiog negali būti neskanu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis