Greičiausiai pasaulyje pagaminami sveikuoliški sausainiai

 (6)
Paruošiami - vienas, du, ir be galo vaikų mėgstami šie avižiniai sausainiai.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Greiti avižiniai sausainiai

„Ačiū tau!", - šaukia Nidutė, vos juos išvydusi. "Ačiū tau, ačiū tau!". Suprask: „duokš nedelsiant!" Ką bepridursi? Nebent, kad kepu šiuos sausainius kone 30 metų - tai mano pirmasis receptas, kurį vaikystėje įvaldžiau ir dėl to laaabai išdidi pasijutau.

TAIP PAT KVIEČIAME PARAGAUTI:
Labai skanus tinginys
Nekeptas gaivus mėlynių pyragas

Anuomet kepdavau vien iš avižinių dribsnių, o sėklų pradėjau berti tik išsiritus mano pirmajam paukščiukui ir sulig tuo įvykiu galvoje automatiškai įsijungus sveikesnės gyvensenos mygtukui.

Apie 40 sausainių iškepti reikės:

4 stiklinių greito virimo avižinių dribsnių,

2 kiaušinių,

200 g sviesto,

2/3 stiklinės cukraus,

5 šaukštų linų sėmenų,

4 šaukštų sezamų sėklų,

3 šaukštų saulėgražų,

3 šaukštų moliūgų sėklų.

Greičiausiai pasaulyje pagaminami sveikuoliški sausainiai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių.

Kiaušinius lengvai paplakame su cukrumi, pilame į juos ištirpintą sviestą ir išmaišome.

Kitame inde sumaišome avižinius dribsnius su visomis sėklomis. Į šį sausą mišinį pilame kiaušinių, sviesto ir cukraus masę ir gerai šaukštu išmaišome, kad neliktų sausų dribsnių. Gaunasi labai tiršta, lipni masė.

Padrėkinę rankas vandeniu, iš tešlos formuojame gero graikiško riešuto dydžio rutuliukus, dedame juos į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir išplojame šakute iki 1-1,5 cm storio.

Kepame 15-20 min., kol skaniai paruduoja.

Uždaryti sandariame inde sausainukai išsilaiko gana ilgai, tad juos galima išsikepti likus keliom dienom iki šventės.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (1)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.