Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais

 (2)
Šiuo metu džiaugiamės pomidorų derliumi. Jie pripildo pintines, įsikuria didžiuosiuose virtuvės induose, viliodami savo raudonais šonais kviečia išbandyti įvairiausius pomidorinius receptus. Prašom, štai vienas - sluoksniuotos tešlos greiti pyragėliai su pomidorais ir žolelėmis.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vaikų šventei jie puikiai tinkami - akimirksniu paruošiami, patogūs valgyti, vaikai pomidorus valgo noriai, sluoksniuotą tešlą irgi kremta nesispyriodami.

Tik žolelių klausimą reikia spręsti individualiai - jei manoma, kad gimtadienyje bus vaikų iš serijos „Mama, kas čia toks žaliaaas?", tada dalį pyragėlių galima ruošti be žolelių, ar vietoje jų kiek pabarstyti džiovintais čiobreliais ar Provanso žolelių mišiniu.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Paprastai paruošiamas lietinių tortas
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

Nors man tas pomidorų ir šviežių bazilikų bei petražolių derinys atrodo tiesiog tobulas. Beje, dabar pats metas minėtų žolelių užsišaldyti - tiek šie pyragėliai, tiek kiti valgiai bus ne menkiau skanūs jei vietoje šviežių bazilikų ar petražolių naudosime šaldytus.

18 pyragėlių reikės:

500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos lakštais,

100 g tarkuoto parmezano,

2-3 dideli pomidorai,

2 šaukštai susmulkintų petražolių,

2 šaukštai susmulkintų bazilikų,

1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

juodųjų pipirų.

Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame greitus pyragėlius su pomidorais ir žolelėmis:

1. Išimame šaldytą tešlą iš šaldiklio, kad kiek atsileistų.

2. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių;

3. Šaldytos tešlos lakštus supjaustome kiekvieną į 3 dalis. Peilio galu kiekvienam gabalėliui nubrėžiame tarsi plonyčius paveikslo rėmelius. Rėmeliuose esančią tešlos dalį subadome šakute. Gabalėlius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į karštą orkaitę 10 minučių kol iškils ir gražiai pagels. Kol pyragėliai kepa nusilupame ir plonais griežinėliais supjaustome pomidorus.

4. Išimame skardą su pageltusiais išsipūtusiais pyragėliais. Šakute dar kiek pabaksnojame kiekvieno vidurį, kad kiekvienas pyragėlis gautųsi tarsi dėžutė. Į kiekvieną tokią dėžutę dedame po desertinį šaukštą tarkuoto parmezano, ant sūrio klojame 1-2 pomidorų griežinėlius, apibarstome smulkintomis žolelėmis, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir ant viršaus dar juodųjų pipirų truputį užberiame.

Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais
© Alvilės Rimaitės nuotr.

5. Skardą su pyragėliais vėl komandiruojame į orkaitę ir kepame apie 5 minutes - kol sūris išsilydys.

Greitus pyragėlius su pomidorais ir žolelėmis valgome karštus arba kambario temperatūros. Šie sluoksniuotos tešlos kepiniai puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai, ir netikėtiems svečiams į duris pasibeldus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.