Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais

 (2)
Šiuo metu džiaugiamės pomidorų derliumi. Jie pripildo pintines, įsikuria didžiuosiuose virtuvės induose, viliodami savo raudonais šonais kviečia išbandyti įvairiausius pomidorinius receptus. Prašom, štai vienas - sluoksniuotos tešlos greiti pyragėliai su pomidorais ir žolelėmis.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vaikų šventei jie puikiai tinkami - akimirksniu paruošiami, patogūs valgyti, vaikai pomidorus valgo noriai, sluoksniuotą tešlą irgi kremta nesispyriodami.

Tik žolelių klausimą reikia spręsti individualiai - jei manoma, kad gimtadienyje bus vaikų iš serijos „Mama, kas čia toks žaliaaas?", tada dalį pyragėlių galima ruošti be žolelių, ar vietoje jų kiek pabarstyti džiovintais čiobreliais ar Provanso žolelių mišiniu.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Paprastai paruošiamas lietinių tortas
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

Nors man tas pomidorų ir šviežių bazilikų bei petražolių derinys atrodo tiesiog tobulas. Beje, dabar pats metas minėtų žolelių užsišaldyti - tiek šie pyragėliai, tiek kiti valgiai bus ne menkiau skanūs jei vietoje šviežių bazilikų ar petražolių naudosime šaldytus.

18 pyragėlių reikės:

500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos lakštais,

100 g tarkuoto parmezano,

2-3 dideli pomidorai,

2 šaukštai susmulkintų petražolių,

2 šaukštai susmulkintų bazilikų,

1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

juodųjų pipirų.

Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame greitus pyragėlius su pomidorais ir žolelėmis:

1. Išimame šaldytą tešlą iš šaldiklio, kad kiek atsileistų.

2. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių;

3. Šaldytos tešlos lakštus supjaustome kiekvieną į 3 dalis. Peilio galu kiekvienam gabalėliui nubrėžiame tarsi plonyčius paveikslo rėmelius. Rėmeliuose esančią tešlos dalį subadome šakute. Gabalėlius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į karštą orkaitę 10 minučių kol iškils ir gražiai pagels. Kol pyragėliai kepa nusilupame ir plonais griežinėliais supjaustome pomidorus.

4. Išimame skardą su pageltusiais išsipūtusiais pyragėliais. Šakute dar kiek pabaksnojame kiekvieno vidurį, kad kiekvienas pyragėlis gautųsi tarsi dėžutė. Į kiekvieną tokią dėžutę dedame po desertinį šaukštą tarkuoto parmezano, ant sūrio klojame 1-2 pomidorų griežinėlius, apibarstome smulkintomis žolelėmis, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir ant viršaus dar juodųjų pipirų truputį užberiame.

Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais
© Alvilės Rimaitės nuotr.

5. Skardą su pyragėliais vėl komandiruojame į orkaitę ir kepame apie 5 minutes - kol sūris išsilydys.

Greitus pyragėlius su pomidorais ir žolelėmis valgome karštus arba kambario temperatūros. Šie sluoksniuotos tešlos kepiniai puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai, ir netikėtiems svečiams į duris pasibeldus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.