Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais

 (2)
Šiuo metu džiaugiamės pomidorų derliumi. Jie pripildo pintines, įsikuria didžiuosiuose virtuvės induose, viliodami savo raudonais šonais kviečia išbandyti įvairiausius pomidorinius receptus. Prašom, štai vienas - sluoksniuotos tešlos greiti pyragėliai su pomidorais ir žolelėmis.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vaikų šventei jie puikiai tinkami - akimirksniu paruošiami, patogūs valgyti, vaikai pomidorus valgo noriai, sluoksniuotą tešlą irgi kremta nesispyriodami.

Tik žolelių klausimą reikia spręsti individualiai - jei manoma, kad gimtadienyje bus vaikų iš serijos „Mama, kas čia toks žaliaaas?", tada dalį pyragėlių galima ruošti be žolelių, ar vietoje jų kiek pabarstyti džiovintais čiobreliais ar Provanso žolelių mišiniu.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Paprastai paruošiamas lietinių tortas
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

Nors man tas pomidorų ir šviežių bazilikų bei petražolių derinys atrodo tiesiog tobulas. Beje, dabar pats metas minėtų žolelių užsišaldyti - tiek šie pyragėliai, tiek kiti valgiai bus ne menkiau skanūs jei vietoje šviežių bazilikų ar petražolių naudosime šaldytus.

18 pyragėlių reikės:

500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos lakštais,

100 g tarkuoto parmezano,

2-3 dideli pomidorai,

2 šaukštai susmulkintų petražolių,

2 šaukštai susmulkintų bazilikų,

1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

juodųjų pipirų.

Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame greitus pyragėlius su pomidorais ir žolelėmis:

1. Išimame šaldytą tešlą iš šaldiklio, kad kiek atsileistų.

2. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių;

3. Šaldytos tešlos lakštus supjaustome kiekvieną į 3 dalis. Peilio galu kiekvienam gabalėliui nubrėžiame tarsi plonyčius paveikslo rėmelius. Rėmeliuose esančią tešlos dalį subadome šakute. Gabalėlius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į karštą orkaitę 10 minučių kol iškils ir gražiai pagels. Kol pyragėliai kepa nusilupame ir plonais griežinėliais supjaustome pomidorus.

4. Išimame skardą su pageltusiais išsipūtusiais pyragėliais. Šakute dar kiek pabaksnojame kiekvieno vidurį, kad kiekvienas pyragėlis gautųsi tarsi dėžutė. Į kiekvieną tokią dėžutę dedame po desertinį šaukštą tarkuoto parmezano, ant sūrio klojame 1-2 pomidorų griežinėlius, apibarstome smulkintomis žolelėmis, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir ant viršaus dar juodųjų pipirų truputį užberiame.

Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais
© Alvilės Rimaitės nuotr.

5. Skardą su pyragėliais vėl komandiruojame į orkaitę ir kepame apie 5 minutes - kol sūris išsilydys.

Greitus pyragėlius su pomidorais ir žolelėmis valgome karštus arba kambario temperatūros. Šie sluoksniuotos tešlos kepiniai puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai, ir netikėtiems svečiams į duris pasibeldus.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (3)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas (1)

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.