Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais

 (2)
Šiuo metu džiaugiamės pomidorų derliumi. Jie pripildo pintines, įsikuria didžiuosiuose virtuvės induose, viliodami savo raudonais šonais kviečia išbandyti įvairiausius pomidorinius receptus. Prašom, štai vienas - sluoksniuotos tešlos greiti pyragėliai su pomidorais ir žolelėmis.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vaikų šventei jie puikiai tinkami - akimirksniu paruošiami, patogūs valgyti, vaikai pomidorus valgo noriai, sluoksniuotą tešlą irgi kremta nesispyriodami.

Tik žolelių klausimą reikia spręsti individualiai - jei manoma, kad gimtadienyje bus vaikų iš serijos „Mama, kas čia toks žaliaaas?", tada dalį pyragėlių galima ruošti be žolelių, ar vietoje jų kiek pabarstyti džiovintais čiobreliais ar Provanso žolelių mišiniu.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Paprastai paruošiamas lietinių tortas
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

Nors man tas pomidorų ir šviežių bazilikų bei petražolių derinys atrodo tiesiog tobulas. Beje, dabar pats metas minėtų žolelių užsišaldyti - tiek šie pyragėliai, tiek kiti valgiai bus ne menkiau skanūs jei vietoje šviežių bazilikų ar petražolių naudosime šaldytus.

18 pyragėlių reikės:

500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos lakštais,

100 g tarkuoto parmezano,

2-3 dideli pomidorai,

2 šaukštai susmulkintų petražolių,

2 šaukštai susmulkintų bazilikų,

1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

juodųjų pipirų.

Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame greitus pyragėlius su pomidorais ir žolelėmis:

1. Išimame šaldytą tešlą iš šaldiklio, kad kiek atsileistų.

2. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių;

3. Šaldytos tešlos lakštus supjaustome kiekvieną į 3 dalis. Peilio galu kiekvienam gabalėliui nubrėžiame tarsi plonyčius paveikslo rėmelius. Rėmeliuose esančią tešlos dalį subadome šakute. Gabalėlius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į karštą orkaitę 10 minučių kol iškils ir gražiai pagels. Kol pyragėliai kepa nusilupame ir plonais griežinėliais supjaustome pomidorus.

4. Išimame skardą su pageltusiais išsipūtusiais pyragėliais. Šakute dar kiek pabaksnojame kiekvieno vidurį, kad kiekvienas pyragėlis gautųsi tarsi dėžutė. Į kiekvieną tokią dėžutę dedame po desertinį šaukštą tarkuoto parmezano, ant sūrio klojame 1-2 pomidorų griežinėlius, apibarstome smulkintomis žolelėmis, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir ant viršaus dar juodųjų pipirų truputį užberiame.

Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais
© Alvilės Rimaitės nuotr.

5. Skardą su pyragėliais vėl komandiruojame į orkaitę ir kepame apie 5 minutes - kol sūris išsilydys.

Greitus pyragėlius su pomidorais ir žolelėmis valgome karštus arba kambario temperatūros. Šie sluoksniuotos tešlos kepiniai puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai, ir netikėtiems svečiams į duris pasibeldus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.