Greitai pagaminami ir burnoje tirpstantys pyragėliai su pomidorais

Šiuo metu džiaugiamės pomidorų derliumi. Jie pripildo pintines, įsikuria didžiuosiuose virtuvės induose, viliodami savo raudonais šonais kviečia išbandyti įvairiausius pomidorinius receptus. Prašom, štai vienas - sluoksniuotos tešlos greiti pyragėliai su pomidorais ir žolelėmis.

Vaikų šventei jie puikiai tinkami - akimirksniu paruošiami, patogūs valgyti, vaikai pomidorus valgo noriai, sluoksniuotą tešlą irgi kremta nesispyriodami.

Tik žolelių klausimą reikia spręsti individualiai - jei manoma, kad gimtadienyje bus vaikų iš serijos „Mama, kas čia toks žaliaaas?", tada dalį pyragėlių galima ruošti be žolelių, ar vietoje jų kiek pabarstyti džiovintais čiobreliais ar Provanso žolelių mišiniu.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Paprastai paruošiamas lietinių tortas
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

Nors man tas pomidorų ir šviežių bazilikų bei petražolių derinys atrodo tiesiog tobulas. Beje, dabar pats metas minėtų žolelių užsišaldyti - tiek šie pyragėliai, tiek kiti valgiai bus ne menkiau skanūs jei vietoje šviežių bazilikų ar petražolių naudosime šaldytus.

18 pyragėlių reikės:

500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos lakštais,

100 g tarkuoto parmezano,

2-3 dideli pomidorai,

2 šaukštai susmulkintų petražolių,

2 šaukštai susmulkintų bazilikų,

1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

juodųjų pipirų.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame greitus pyragėlius su pomidorais ir žolelėmis:

1. Išimame šaldytą tešlą iš šaldiklio, kad kiek atsileistų.

2. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių;

3. Šaldytos tešlos lakštus supjaustome kiekvieną į 3 dalis. Peilio galu kiekvienam gabalėliui nubrėžiame tarsi plonyčius paveikslo rėmelius. Rėmeliuose esančią tešlos dalį subadome šakute. Gabalėlius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į karštą orkaitę 10 minučių kol iškils ir gražiai pagels. Kol pyragėliai kepa nusilupame ir plonais griežinėliais supjaustome pomidorus.

4. Išimame skardą su pageltusiais išsipūtusiais pyragėliais. Šakute dar kiek pabaksnojame kiekvieno vidurį, kad kiekvienas pyragėlis gautųsi tarsi dėžutė. Į kiekvieną tokią dėžutę dedame po desertinį šaukštą tarkuoto parmezano, ant sūrio klojame 1-2 pomidorų griežinėlius, apibarstome smulkintomis žolelėmis, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir ant viršaus dar juodųjų pipirų truputį užberiame.

Alvilės Rimaitės nuotr.

5. Skardą su pyragėliais vėl komandiruojame į orkaitę ir kepame apie 5 minutes - kol sūris išsilydys.

Greitus pyragėlius su pomidorais ir žolelėmis valgome karštus arba kambario temperatūros. Šie sluoksniuotos tešlos kepiniai puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai, ir netikėtiems svečiams į duris pasibeldus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis