Įdarytos cukinijos, kurių paragavus norėsis dar ir dar

Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.

Reikia:


3 cukinijų;


1/3 stiklinės džiūvėsėlių;


1/3 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio;


kelių laiškų svogūno (jei nemėgstate, nedėkite);


saujos petražolių;


žiupsnelio druskos ir pipirų;


1 kiaušinio;


1 šaukšto sviesto.


Gaminimas:


Cukinijas nuplaukite, nupjaukite galiukus. Nenuskuskite žievės. Įmeskite į verdantį vandenį ir pavirkite 2-5 min.


Perpjaukite išilgai per pusę ir šaukšteliu išskobkite vidų. Cukinijų „laivelius“ sudėkite į kepimo indą.


Dubenyje sumaišykite išskobtą cukinijų masę, džiūvėsėlius, sūrį, svogūnus, petražoles, druską, pipirus ir plaktus kiaušinius.


Šios masės dėkite į išskobtas cukinijas, ant viršaus uždėkite po gabalėlį sviesto. Pabarstykite parmezanu ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis