Idealu karštai dienai: 6 naminiai gėrimai

 (1)
Geriausiai troškulį malšina vanduo, jo pirmiausia ir reikėtų siūlyti mažiesiems, kai jie ištrokšta karštą dieną. Tačiau jei ketinate pagaminti ypatingą gėrimą, kuriuo vaišinsite šeimą ar draugus, skubame jums į pagalbą ir pateikiame 6 sveikų ir lengvai pagaminamų gėrimų receptus.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Žaliasis lasis

Reikia:

Ryšulėlio citrininės melisos;

3 stiebų krapų;

1 apelsino;

250 gramų natūralaus jogurto;

200 ml pieno;

2 valgomųjų šaukštų klevų sirupo.

Žoleles nuplaukite, nuskabykite krapų lapelius nuo stiebo. Apelsiną nuplaukite ir išspauskite iš jo sultis. Sultis, jogurtą, pieną, žoleles labai gerai išplakite ir pagardinkite klevų sirupu. Pilstykite į stiklines ir skanaukite. Gerti iš karto, ilgai nelaikyti. Papuošti ant viršaus krapais.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokie ledai yra sveikiausi? Naminių ledų receptai
5 nekepti pyragai ir tortai

Vynuogių naminis limonadas

Reikia:

2 citrinų;

5 pakelių plikomos arbatos, pavyzdžiui, obuolių skonio;

1 litro vynuogių sulčių;

1 valgomojo šaukšto agavų sirupo;

500 ml gazuoto mineralinio vandens.

Citrinas nuplaukite ir išspauskite jų sultis. Arbatos pakelius užpilkite litru verdančio vandens, palaikykite, kad pritrauktų, o tada - atvėsinkite. Viską sumaišykite, pagardinkite agavų sirupu ( jei jo neturite, tiks cukraus sirupas - cukrus, ištirpintas vandenyje). Skanaus.

Oranžinis kokteilis

Reikia:

300 ml šviežiai išspaustų apelsinų sulčių;

100 ml ananasų sulčių;

3 valgomųjų šaukštų mango sirupo;

200 ml pieno;

4 rutuliukų vanilinių ledų.

Apelsinų sultis, ananasų sultis, mango sirupą ir pieną įdėkite į kokteilinę ir išplakite. Išpilstykite gėrimą į stiklines, tada įdėkite į kiekvieną iš jų po rutuliuką vanilinių ledų.

Šalta arbata su imbieru

Reikia:

4 pakelių mėgstamos vaisinės arbatos (obuolių, citrinų, vyšnių);

1 gabaliuko imbiero (maždaug 4 cm);

2 valgomųjų šaukštų cukraus;

šiek tiek citrinos sulčių;

1 citrinos.

Nulupkite imbierą ir kartu su arbatos pakeliais užpilkite maždaug 1,5 l vandens kiekiu. Palikite 5 minutėms, pasaldinkite. Kai pritrauks ir atvės, nukoškite bei išpilstykite į stiklines. Į kiekvieną įspauskite citrinos sulčių. Citriną supjaustykite ir įmeskite po keletą gabalėlių į gėrimą.

<span style="color: #ff0000;">Idealu karštai dienai:</span> 6 naminiai gėrimai
© Shutterstock nuotr.

Kokosinis pieniškas kokteilis

Reikia:

2 prinokusių bananų;

200 g ananaso (gali būti ir konservuoti);

250 ml kokosų pieno;

1 valgomojo šaukšto cukraus;

šiek tiek vanilinio cukraus;

cinamono pabarstymui.

Bananus nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Ananasus irgi (jei jie švieži, o ne konservuoti). Į plakiklį įdėkite visus vaisius, kokosų pieną, cukrų, vanilę ir suplakite. Supilstę į stiklines ant viršaus pabarstykite cinamono.

Braškių ir bananų kokteilis

Reikia:

200 g braškių (gali būti šviežios arba šaldytos);

1 prinokusio banano;

1 prinokusios kriaušės;

100 ml vynuogių sulčių.

Braškes nuplaukite, bananus ir kriaušes nulupkite, iš pastarųjų pašalinkite sėklas. Supjaustykite vaisius, sudėkite į plaktuvą, įpilkite sulčių ir viską išplakite. Jei kokteilis yra per tirštas, atitinkamai įpilkite daugiau sulčių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.