Idealu karštai dienai: 6 naminiai gėrimai

 (1)
Geriausiai troškulį malšina vanduo, jo pirmiausia ir reikėtų siūlyti mažiesiems, kai jie ištrokšta karštą dieną. Tačiau jei ketinate pagaminti ypatingą gėrimą, kuriuo vaišinsite šeimą ar draugus, skubame jums į pagalbą ir pateikiame 6 sveikų ir lengvai pagaminamų gėrimų receptus.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Žaliasis lasis

Reikia:

Ryšulėlio citrininės melisos;

3 stiebų krapų;

1 apelsino;

250 gramų natūralaus jogurto;

200 ml pieno;

2 valgomųjų šaukštų klevų sirupo.

Žoleles nuplaukite, nuskabykite krapų lapelius nuo stiebo. Apelsiną nuplaukite ir išspauskite iš jo sultis. Sultis, jogurtą, pieną, žoleles labai gerai išplakite ir pagardinkite klevų sirupu. Pilstykite į stiklines ir skanaukite. Gerti iš karto, ilgai nelaikyti. Papuošti ant viršaus krapais.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokie ledai yra sveikiausi? Naminių ledų receptai
5 nekepti pyragai ir tortai

Vynuogių naminis limonadas

Reikia:

2 citrinų;

5 pakelių plikomos arbatos, pavyzdžiui, obuolių skonio;

1 litro vynuogių sulčių;

1 valgomojo šaukšto agavų sirupo;

500 ml gazuoto mineralinio vandens.

Citrinas nuplaukite ir išspauskite jų sultis. Arbatos pakelius užpilkite litru verdančio vandens, palaikykite, kad pritrauktų, o tada - atvėsinkite. Viską sumaišykite, pagardinkite agavų sirupu ( jei jo neturite, tiks cukraus sirupas - cukrus, ištirpintas vandenyje). Skanaus.

Oranžinis kokteilis

Reikia:

300 ml šviežiai išspaustų apelsinų sulčių;

100 ml ananasų sulčių;

3 valgomųjų šaukštų mango sirupo;

200 ml pieno;

4 rutuliukų vanilinių ledų.

Apelsinų sultis, ananasų sultis, mango sirupą ir pieną įdėkite į kokteilinę ir išplakite. Išpilstykite gėrimą į stiklines, tada įdėkite į kiekvieną iš jų po rutuliuką vanilinių ledų.

Šalta arbata su imbieru

Reikia:

4 pakelių mėgstamos vaisinės arbatos (obuolių, citrinų, vyšnių);

1 gabaliuko imbiero (maždaug 4 cm);

2 valgomųjų šaukštų cukraus;

šiek tiek citrinos sulčių;

1 citrinos.

Nulupkite imbierą ir kartu su arbatos pakeliais užpilkite maždaug 1,5 l vandens kiekiu. Palikite 5 minutėms, pasaldinkite. Kai pritrauks ir atvės, nukoškite bei išpilstykite į stiklines. Į kiekvieną įspauskite citrinos sulčių. Citriną supjaustykite ir įmeskite po keletą gabalėlių į gėrimą.

<span style="color: #ff0000;">Idealu karštai dienai:</span> 6 naminiai gėrimai
© Shutterstock nuotr.

Kokosinis pieniškas kokteilis

Reikia:

2 prinokusių bananų;

200 g ananaso (gali būti ir konservuoti);

250 ml kokosų pieno;

1 valgomojo šaukšto cukraus;

šiek tiek vanilinio cukraus;

cinamono pabarstymui.

Bananus nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Ananasus irgi (jei jie švieži, o ne konservuoti). Į plakiklį įdėkite visus vaisius, kokosų pieną, cukrų, vanilę ir suplakite. Supilstę į stiklines ant viršaus pabarstykite cinamono.

Braškių ir bananų kokteilis

Reikia:

200 g braškių (gali būti šviežios arba šaldytos);

1 prinokusio banano;

1 prinokusios kriaušės;

100 ml vynuogių sulčių.

Braškes nuplaukite, bananus ir kriaušes nulupkite, iš pastarųjų pašalinkite sėklas. Supjaustykite vaisius, sudėkite į plaktuvą, įpilkite sulčių ir viską išplakite. Jei kokteilis yra per tirštas, atitinkamai įpilkite daugiau sulčių.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (8)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.

Pasakiškai skanus nekeptas vasaros uogų pyragas (10)

Jau noksta pirmosios vasaros uogos - braškės, trešnės, serbentai ir agrastai. Sveikiausia, be abejo, kas valgyti šviežias, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą.