Idealu karštai dienai: 6 naminiai gėrimai

 (1)
Geriausiai troškulį malšina vanduo, jo pirmiausia ir reikėtų siūlyti mažiesiems, kai jie ištrokšta karštą dieną. Tačiau jei ketinate pagaminti ypatingą gėrimą, kuriuo vaišinsite šeimą ar draugus, skubame jums į pagalbą ir pateikiame 6 sveikų ir lengvai pagaminamų gėrimų receptus.
© Shutterstock nuotr.

Žaliasis lasis

Reikia:

Ryšulėlio citrininės melisos;

3 stiebų krapų;

1 apelsino;

250 gramų natūralaus jogurto;

200 ml pieno;

2 valgomųjų šaukštų klevų sirupo.

Žoleles nuplaukite, nuskabykite krapų lapelius nuo stiebo. Apelsiną nuplaukite ir išspauskite iš jo sultis. Sultis, jogurtą, pieną, žoleles labai gerai išplakite ir pagardinkite klevų sirupu. Pilstykite į stiklines ir skanaukite. Gerti iš karto, ilgai nelaikyti. Papuošti ant viršaus krapais.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokie ledai yra sveikiausi? Naminių ledų receptai
5 nekepti pyragai ir tortai

Vynuogių naminis limonadas

Reikia:

2 citrinų;

5 pakelių plikomos arbatos, pavyzdžiui, obuolių skonio;

1 litro vynuogių sulčių;

1 valgomojo šaukšto agavų sirupo;

500 ml gazuoto mineralinio vandens.

Citrinas nuplaukite ir išspauskite jų sultis. Arbatos pakelius užpilkite litru verdančio vandens, palaikykite, kad pritrauktų, o tada - atvėsinkite. Viską sumaišykite, pagardinkite agavų sirupu ( jei jo neturite, tiks cukraus sirupas - cukrus, ištirpintas vandenyje). Skanaus.

Oranžinis kokteilis

Reikia:

300 ml šviežiai išspaustų apelsinų sulčių;

100 ml ananasų sulčių;

3 valgomųjų šaukštų mango sirupo;

200 ml pieno;

4 rutuliukų vanilinių ledų.

Apelsinų sultis, ananasų sultis, mango sirupą ir pieną įdėkite į kokteilinę ir išplakite. Išpilstykite gėrimą į stiklines, tada įdėkite į kiekvieną iš jų po rutuliuką vanilinių ledų.

Šalta arbata su imbieru

Reikia:

4 pakelių mėgstamos vaisinės arbatos (obuolių, citrinų, vyšnių);

1 gabaliuko imbiero (maždaug 4 cm);

2 valgomųjų šaukštų cukraus;

šiek tiek citrinos sulčių;

1 citrinos.

Nulupkite imbierą ir kartu su arbatos pakeliais užpilkite maždaug 1,5 l vandens kiekiu. Palikite 5 minutėms, pasaldinkite. Kai pritrauks ir atvės, nukoškite bei išpilstykite į stiklines. Į kiekvieną įspauskite citrinos sulčių. Citriną supjaustykite ir įmeskite po keletą gabalėlių į gėrimą.

<span style="color: #ff0000;">Idealu karštai dienai:</span> 6 naminiai gėrimai
© Shutterstock nuotr.

Kokosinis pieniškas kokteilis

Reikia:

2 prinokusių bananų;

200 g ananaso (gali būti ir konservuoti);

250 ml kokosų pieno;

1 valgomojo šaukšto cukraus;

šiek tiek vanilinio cukraus;

cinamono pabarstymui.

Bananus nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Ananasus irgi (jei jie švieži, o ne konservuoti). Į plakiklį įdėkite visus vaisius, kokosų pieną, cukrų, vanilę ir suplakite. Supilstę į stiklines ant viršaus pabarstykite cinamono.

Braškių ir bananų kokteilis

Reikia:

200 g braškių (gali būti šviežios arba šaldytos);

1 prinokusio banano;

1 prinokusios kriaušės;

100 ml vynuogių sulčių.

Braškes nuplaukite, bananus ir kriaušes nulupkite, iš pastarųjų pašalinkite sėklas. Supjaustykite vaisius, sudėkite į plaktuvą, įpilkite sulčių ir viską išplakite. Jei kokteilis yra per tirštas, atitinkamai įpilkite daugiau sulčių.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (3)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.

Kiaušinius marginame be chemijos: natūralus būdas su gražiu rezultatu (16)

Iki Velykų likus suskaičiuotoms dienoms, imame sukti galvą, kaip šiemet marginsime kiaušinius.

Kiaušinių dažymas svogūnų lukštais, popieriukais ir kiaušinių dažais (4)

Artėjant Velykoms, vis dažniau susimąstome, o kaip gi kiaušinius dažysime šiemet. Jūsų dėmesiui – tinklaraštininkių iš „Mamukynas.lt“ patirtis.

5 avižų košių receptai KITAP (1)

Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).

Kotletai, kuriuos valgydamas lengvai nesuprasi, iš ko jie (5)

Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.

Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar (4)

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Gardusis omleto suktinukas

„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.