IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI: traškūs lašišos kepsneliai

Šis patiekalas patiks ir mažam, ir dideliam. Kartu su traškiais lašišų kepsneliais galėsite rinktis norimą garnyrą - ryžius, bulves ar daržoves.
© Shutterstock

Ar jau turite TAVO VAIKO programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir skaitykite mus dar patogiau: „iPhone“, „Android“.

Mūsų portalo bičiulės, trijų vaikučių mamos Saulės siūlomas receptas - nesudėtingas, tiks ir tai šeimininkei, kuri virtuvėje apsilanko savaitgaliais ar tik ypatingomis progomis.

Reikia:

Apie 1 kg lašišos filė;

Džiūvėsėlių žuvies apvoliojimui.

Marinatui:

2 šaukštai majonezo, du šaukštai grietinės, druskos, pipirų, pusės citrinos sulčių, saujos susmulkintų šviežių (ar šaldytų) krapų.

<span style="color: #ff0000;">IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI:</span> traškūs lašišos kepsneliai
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti?

Lašišos filė supjaustome 4-5cm skersmens gabaliukais.

Iš reikiamų produktų sumaišome marinatą ir supilame ant lašišos.

Paliekame marinuotis kelioms valandoms.

Tuomet kiekvieną gabalėlį apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių apie 30 minučių.

Labai trašku ir skanu!

Saulė

www.saulesreceptai.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.

Kiaušinius marginame be chemijos: natūralus būdas su gražiu rezultatu (16)

Iki Velykų likus suskaičiuotoms dienoms, imame sukti galvą, kaip šiemet marginsime kiaušinius.

Kiaušinių dažymas svogūnų lukštais, popieriukais ir kiaušinių dažais (4)

Artėjant Velykoms, vis dažniau susimąstome, o kaip gi kiaušinius dažysime šiemet. Jūsų dėmesiui – tinklaraštininkių iš „Mamukynas.lt“ patirtis.

5 avižų košių receptai KITAP (1)

Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).

Kotletai, kuriuos valgydamas lengvai nesuprasi, iš ko jie (5)

Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.

Nekeptas sūrio pyragas: kai norisi dar ir dar (4)

Nekepti pyragai yra mėgstami užsiėmusių šeimininkių: jie paprastai pagaminami nesunkiai ir yra labai skanūs.

Gardusis omleto suktinukas

„Jelenos maisto blogą“ rašanti tinklaraštininkė Jelena išbandė skanų ir gražiai atrodantį patiekalą pusryčiams – omleto suktinuką.

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.