Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas

 (5)
Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šie blynai (o tiksliau blynas) man labai patinka ne tik dėl jo ypatingo skonio, bet ir dėl to, kad pagaminus tešlą jau nereikia dar tiek pat laiko ar ilgiau stovėti prie keptuvės. O vaikams neabejotinai patiks šios tešlos metamorfozė kepimo metu iš tešlos į blyną.

3-4 porcijoms reikės:

4 kiaušinių;

2-3 v.š. cukraus;

žiupsnelio druskos;

1 stiklinės pieno;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

1 stiklinės miltų;

2-3 v.š. sviesto.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių. Į kepimo indą sudedame sviestą ir kišame indą į orkaitę, kol sviestas išsilydys.

Dubenyje labai gerai išlakame kiaušinius su cukrumi ir druska. Pilame pieną, vanilės ekstrakto ir galiausiai suberiame miltus, gerai išplakame. Neišsigąskite, kad tešla bus skysta - karšta temperatūra su ja padarys kai ką neįtikėtino.

Tešlą pilame į ištirpusiu sviestu pasidengusią kepimo formą ir šauname į orkaitę kepti 15-20 min, kol sutvirtės blyno paviršius, o kraštai taps rusvi.

Iškeptą blyną atsargiai supjaustome į kelias dalis ir dedame tiesiai į lėkštę.

Kepimo temperatūra: 220 C.
Kepimo laikas: 15-20 min.

<span style="color: #ff0000;">Idėja pusryčiams ar vakarienei:</span> vokiškas blynas
© Asmeninio albumo nuotr.

Neretai į tokių blynų tešlą yra dedama dar daugiau kiaušinių - net šeši vienetai stiklinei pieno ir miltų. Tad jeigu jų šaldytuve turite nemažai ir negailite, tai tikrai pagal šį receptą drąsiai galite įmušti visus šešis.

Blynų tešlą galima paskaninti cinamonu, o iškeptą blyną paskaninti cukraus pudra, sirupu, šviežia obuoliene su cinamonu ar šviežiomis uogomis (uogomis galima įdaryti ir patį blyną - į kepimo indą su sviestu sumesti puodelį ar pusantro uogų ir jas užpilti tešla). Jei jau lepintis, tai lepintis.

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.