Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas

 (5)
Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šie blynai (o tiksliau blynas) man labai patinka ne tik dėl jo ypatingo skonio, bet ir dėl to, kad pagaminus tešlą jau nereikia dar tiek pat laiko ar ilgiau stovėti prie keptuvės. O vaikams neabejotinai patiks šios tešlos metamorfozė kepimo metu iš tešlos į blyną.

3-4 porcijoms reikės:

4 kiaušinių;

2-3 v.š. cukraus;

žiupsnelio druskos;

1 stiklinės pieno;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

1 stiklinės miltų;

2-3 v.š. sviesto.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių. Į kepimo indą sudedame sviestą ir kišame indą į orkaitę, kol sviestas išsilydys.

Dubenyje labai gerai išlakame kiaušinius su cukrumi ir druska. Pilame pieną, vanilės ekstrakto ir galiausiai suberiame miltus, gerai išplakame. Neišsigąskite, kad tešla bus skysta - karšta temperatūra su ja padarys kai ką neįtikėtino.

Tešlą pilame į ištirpusiu sviestu pasidengusią kepimo formą ir šauname į orkaitę kepti 15-20 min, kol sutvirtės blyno paviršius, o kraštai taps rusvi.

Iškeptą blyną atsargiai supjaustome į kelias dalis ir dedame tiesiai į lėkštę.

Kepimo temperatūra: 220 C.
Kepimo laikas: 15-20 min.

<span style="color: #ff0000;">Idėja pusryčiams ar vakarienei:</span> vokiškas blynas
© Asmeninio albumo nuotr.

Neretai į tokių blynų tešlą yra dedama dar daugiau kiaušinių - net šeši vienetai stiklinei pieno ir miltų. Tad jeigu jų šaldytuve turite nemažai ir negailite, tai tikrai pagal šį receptą drąsiai galite įmušti visus šešis.

Blynų tešlą galima paskaninti cinamonu, o iškeptą blyną paskaninti cukraus pudra, sirupu, šviežia obuoliene su cinamonu ar šviežiomis uogomis (uogomis galima įdaryti ir patį blyną - į kepimo indą su sviestu sumesti puodelį ar pusantro uogų ir jas užpilti tešla). Jei jau lepintis, tai lepintis.

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.