Avižinių dribsnių ir morkų keksiukai
Sveikesnių keksiukų versija iš avižinių dribsnių ir morkų. Šie keksiukai beveik nesaldūs, puikiai tiks užkandžiui.
15 vnt. keksiukų reikės:
150 g šviesių speltos miltų;
80 g pilno grūdo avižinių dribsnių (aš naudojau "Dobele");
1 1/2 a.š. kepimo miltelių;
1/4 a.š. druskos;
1/4 a.š. malto muskato;
a.š. malto cinamono;
2 L dydžio kiaušinių;
115 g graikiško jogurto;
60 ml agavų arba klevų sirupo;
60 ml rudojo cukraus;
60 ml migdolų pieno;
2 a.š. vanilės ekstrakto;
110 g tarkuotų morkų;
80 g razinų.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros.
Avižinius dribsnius susmulkiname beveik iki miltų.
Į vieną dubenį sudedame visus sausus produktus, o atskirai - kiaušinius, pieną, sirupą, vanilės ekstraktą ir jogurtą.
Tada sumaišome visus produktus iki vientisos tešlos, beriame tarkuotas morkas ir razinas.
Silikonines formeles tešla pripildome ne iki viršaus, o maždaug 2/3.
Kepame apie 20 min (geriausiai tikrinti su mediniu krapštuku).
Skanaus!