Itin lengvai pagaminamas nekeptas meduolių tortas

 (14)
Šįkart gaminsim nekeptą tortą. Receptas pasiskolintas iš „Gustavo virtuvės", bet jau seniai įvairiais pavidalais sklando internetinėse erdvėse. Iš pradžių į jį žiūrėjau gana skeptiškai, bet nutariau išmėginti. Taigi, prie darbo.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Mums prireiks:

600 gramų meduolių,

500 gramų grietinės,

2-3 didesnių bananų,

citrinos,

7 šaukštų cukraus pudros.

Kelis meduolius atidedame viršaus trupiniams. Likusius padaliname per pusę ir sutrupiname į trupinius. Į pasirinktą formą dedame meduolių trupinius, juos suslegiame rankomis, tada dedame sluoksnį pjaustytų bananų, sluoksnį grietinės, išplaktos su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Tada vėl dedame meduolių trupinius, vėl bananai ir vėl grietinės kremas. Primenu, kiekvieną trupinių sluoksnį reiktų paspausti rankomis. Ant viršaus beriame trupinius, likusius iš tų atidėtų kelių meduolių. Palaikyti pernakt šaldytuve. Puošiame pagal nuotaiką ir sugebėjimus.

Šventai tikiu, jog skonis priklauso nuo meduolių skonio, tad patarčiau rinktis kuo minkštesnius. Jie tada labai smagiai trupinasi ir viskas gaunasi super. Mums pavyko parduotuvėje pasičiupti meduolių su kokoso drožlėmis, todėl torčiukas gavosi šviesus, o kadangi meduoliai buvo minkšti, tai susitrupino labai smulkiai. Skonis buvo labai panašus į legendinį „Medutį", tik gaminimas užtruko gerokai trumpiau - apie 10-15 min. Gaminsiu dar.

Skanaus!

Mama Vita

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (5)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.