Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Jeigu norisi blynams suteikti tik spalvą ir kad blynų konsistencija išliktų glotni ir plona, tešlą nuspalvinti galima ir tų pačių daržovių sultimis.

Tešlai reikės:

- 4 kiaušinių;

- 1 v.š. cukraus;

- žiupsnelio druskos;

- 750 ml pieno;

- 420 g miltų (apie 3 stiklinių);

- 2 v.š. aliejaus.

Tešlą gaminame tradiciškai ir labai paprastai: išplakame kiaušinius, beriame cukrų, druskos, pilam pieną, išplakam, ir toliau plakdami po truputį suberiam miltus. Tada tešlą paliekame pastovėti 20-30 minučių. Prieš kepant į tešlą įmaišome ir aliejų.


Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Spalvoms reikės (1/4 arba 1/3 tešlos):

- raudonai spalvai: orkaitėje kepto arba išvirto burokėlio (iki 100 g ir šaukštelio kakavos);

- žaliai spalvai: saujos šaldytų špinatų;

- geltonai spalvai: 1 nedidelės morkos ir šaukštelio ciberžolės;

- mėlynai spalvai: šaldytų mėlynių.

Burokėlį, špinatus ir morką sutriname trintuvu. Prieš tai įpilame šlakelį vandens į kiekvieną - tada susitrins iki gražesnės konsistencijos, o ir tešlos vėliau nebereikės skiesti. Mėlynes aš ištryniau jau įdėjusi į pačią tešlą.

Blynų tešlą padaliname į keturias dalis (arba tiek, kiek spalvų darysime). Į kiekvieną sudedame atitinkamai trintą burokėlį su šaukšteliu kakavos, trintus špinatus, trintą morką su ciberžole bei mėlynes. Tešlas galima dar kartą pertrinti trintuvu, kad spalvos gražiau įsilietų.


Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Kepimas

Idealiausia kepti keptuvėje su nepridegančia danga, nes riebalai, sakoma, šiek tiek išblukina spalvą - taigi, riebalų naudoti minimaliai (net ir per Užgavėnes!). Taip pat nereikėtų kepti ant kaitrios ugnies, kad rusvumas nesugadintų norimo atspalvio.

Kantriai iškepame visus blynus ir skanaujame! Jei norime, pasidarome su mėgstamais įdarais ir dar kartą lengvai pašildome keptuvėje.

Užteks 4-6 porcijoms, priklausomai gaminsim su įdaru ar be jo.

Pagal atitinkamos spalvos išgautą skonį, labiausiai tinkančius įdarus paskirstau taip:

- burokėlių lietiniai - su pakepintos maltos mėsos įdaru;

- špinatų lietiniai - su česnakinės varškės įdaru;

- morkų lietiniai - tinka su saldesniu įdaru, gali būti saldžios varškės ar bananų įdaras;

- mėlynių lietiniai - valgyti tiesiog vienus, su uogiene, grietine, medumi.


Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Skanaus!

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.