Kaip iškepti skanias kaneles namuose

 (20)
Meluosiu sakydama, kad kaneles įsimylėjau iš pirmo kąsnio, reikėjo jas prisijaukinti. Ir dabar šis gardumynas garbingai rikiuojasi šalia gurmaniškų macaroons'ų, tikro gero juodojo šokolado bei triufelių. Saldūs gabalėliai, kurių vos vienas kitas suteikia mmmm kokį malonumą!
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Formą kanelėms kepti įsigijau dar prieš kelis mėnesius, ir tik dabar prisiruošiau jas išbandyti savo namų orkaitėje.

Tai leidau sau truputį paįvairinti tradicinį kanelių variantą su žiupsneliu Kalėdomis kvepiančių prieskonių. Pavyko! Šalia vanilės išties labai tinka cinamonas, kardamonas ir net kvapieji pipirai!

TAIP PAT SKAITYKITE:
Banano savybės, apie kurias žinome ne visi
Bananų ir varškės pyragas

Skaniausias visų laikų varškės pyragas

Na, o su tomis kanelėmis ilgai delsiau vien dėlto, nes maniau, kad legendomis apipintas saldumynas, atrodė, paskui save velka ir sudėtingą gaminimo procesą. Tikrai ne! Svarbu čia tik tiek: kantrybė, kantrybė, kantrybė. Na ir dar truputį kantrybės.

Visų pirmiausia – paruošta tešla geriausia iki dviejų parų laikoma šaldytuve. Kepti kanelės patariama neatsitraukiant nuo orkaitės, na, nebent puikiai tą aparatą pažįstate. Aš vis dar nelabai.

Na ir galiausiai laikyti skanėstus jau iškeptus šaldytuve, bent šešioms valandoms!

Sakiau, kantrybės čia prireiks.

Bet pats gaminimo procesas – labai greitai ir lengvai įveikiamas.

Kaip iškepti skanias kaneles namuose
© Asmeninio archyvo nuotr.

Taigi, kanelėms prireiks (jų man išėjo 22):

  • 30 g šalto sviesto

  • 100 g miltų

  • 130 g cukraus pudros

  • Žiupsnio druskos

  • 1 sveiko kiaušinio ir 3 trynių

  • 450 ml pieno

  • Valgomojo šaukšto romo

  • 2 a.š. vanilinio cukraus (o geriausia - šaukštas vanilės esencijos)

  • 1/2 a.š. cinamono

  • 1/5 a.š. kvapiųjų pipirų

  • 1/4 a.š. kardamono

  • Šaukšto medaus

Kaip iškepti skanias kaneles namuose
© Asmeninio archyvo nuotr.

Į indą suberiame miltus, cukraus pudrą ir smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą. Viską išsukame maisto smulkintuvu.

Eilė kiaušiniams – dedame tą vieną sveiką kiaušinį ir 3 trynius. Vėl išsukame.

Pieno reikia šilto, o jį karšto vandens vonelėje kaitiname akimirką iki pienui užverdant. Šį pilame į jau paruoštą masę ir atsargiai išplakame.

Galiausiai: šaukštas romo ir prieskoniai. Sąžiningai viską išmaišykite, kad prieskoniai nesušoktų į gumuliukus!

Visa ši masė, uždengta plėvelė, keliauja į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms. Ir prieš kepant dar bent kelioms palaikoma kambario temperatūroje.

Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių temperatūros.

Tam, kad kanelės gražiai blizgėtų, jų formeles geriausia ištepti lydytu medumi. Originaliame kanelių recepte jos tviska nuo bičių vaško, tik tokio varianto neišbandžiau.

Masę išpilstome (taip, ji skysta!) į formeles ir šauname į orkaitę. Vos tik viršūnės pradeda rusvėti (maždaug po 15-25 min), kaitrą sumažiname iki 160-175 laipsnių. Ir kepame dar maždaug 40 min.

O dabar – sunkiausioji dalis. Atvėsusias kaneles dedame į šaldytuvą, mažiausiai 6 valandoms.

Patikėk, jos skaniausios kitą rytą, su pirmuoju kavos puodeliu.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.