Kaip iškepti skanias kaneles namuose

 (20)
Meluosiu sakydama, kad kaneles įsimylėjau iš pirmo kąsnio, reikėjo jas prisijaukinti. Ir dabar šis gardumynas garbingai rikiuojasi šalia gurmaniškų macaroons'ų, tikro gero juodojo šokolado bei triufelių. Saldūs gabalėliai, kurių vos vienas kitas suteikia mmmm kokį malonumą!
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Formą kanelėms kepti įsigijau dar prieš kelis mėnesius, ir tik dabar prisiruošiau jas išbandyti savo namų orkaitėje.

Tai leidau sau truputį paįvairinti tradicinį kanelių variantą su žiupsneliu Kalėdomis kvepiančių prieskonių. Pavyko! Šalia vanilės išties labai tinka cinamonas, kardamonas ir net kvapieji pipirai!

TAIP PAT SKAITYKITE:
Banano savybės, apie kurias žinome ne visi
Bananų ir varškės pyragas

Skaniausias visų laikų varškės pyragas

Na, o su tomis kanelėmis ilgai delsiau vien dėlto, nes maniau, kad legendomis apipintas saldumynas, atrodė, paskui save velka ir sudėtingą gaminimo procesą. Tikrai ne! Svarbu čia tik tiek: kantrybė, kantrybė, kantrybė. Na ir dar truputį kantrybės.

Visų pirmiausia – paruošta tešla geriausia iki dviejų parų laikoma šaldytuve. Kepti kanelės patariama neatsitraukiant nuo orkaitės, na, nebent puikiai tą aparatą pažįstate. Aš vis dar nelabai.

Na ir galiausiai laikyti skanėstus jau iškeptus šaldytuve, bent šešioms valandoms!

Sakiau, kantrybės čia prireiks.

Bet pats gaminimo procesas – labai greitai ir lengvai įveikiamas.

Kaip iškepti skanias kaneles namuose
© Asmeninio archyvo nuotr.

Taigi, kanelėms prireiks (jų man išėjo 22):

  • 30 g šalto sviesto

  • 100 g miltų

  • 130 g cukraus pudros

  • Žiupsnio druskos

  • 1 sveiko kiaušinio ir 3 trynių

  • 450 ml pieno

  • Valgomojo šaukšto romo

  • 2 a.š. vanilinio cukraus (o geriausia - šaukštas vanilės esencijos)

  • 1/2 a.š. cinamono

  • 1/5 a.š. kvapiųjų pipirų

  • 1/4 a.š. kardamono

  • Šaukšto medaus

Kaip iškepti skanias kaneles namuose
© Asmeninio archyvo nuotr.

Į indą suberiame miltus, cukraus pudrą ir smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą. Viską išsukame maisto smulkintuvu.

Eilė kiaušiniams – dedame tą vieną sveiką kiaušinį ir 3 trynius. Vėl išsukame.

Pieno reikia šilto, o jį karšto vandens vonelėje kaitiname akimirką iki pienui užverdant. Šį pilame į jau paruoštą masę ir atsargiai išplakame.

Galiausiai: šaukštas romo ir prieskoniai. Sąžiningai viską išmaišykite, kad prieskoniai nesušoktų į gumuliukus!

Visa ši masė, uždengta plėvelė, keliauja į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms. Ir prieš kepant dar bent kelioms palaikoma kambario temperatūroje.

Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių temperatūros.

Tam, kad kanelės gražiai blizgėtų, jų formeles geriausia ištepti lydytu medumi. Originaliame kanelių recepte jos tviska nuo bičių vaško, tik tokio varianto neišbandžiau.

Masę išpilstome (taip, ji skysta!) į formeles ir šauname į orkaitę. Vos tik viršūnės pradeda rusvėti (maždaug po 15-25 min), kaitrą sumažiname iki 160-175 laipsnių. Ir kepame dar maždaug 40 min.

O dabar – sunkiausioji dalis. Atvėsusias kaneles dedame į šaldytuvą, mažiausiai 6 valandoms.

Patikėk, jos skaniausios kitą rytą, su pirmuoju kavos puodeliu.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (1)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (8)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.