Kaip iškepti skanias kaneles namuose

 (20)
Meluosiu sakydama, kad kaneles įsimylėjau iš pirmo kąsnio, reikėjo jas prisijaukinti. Ir dabar šis gardumynas garbingai rikiuojasi šalia gurmaniškų macaroons'ų, tikro gero juodojo šokolado bei triufelių. Saldūs gabalėliai, kurių vos vienas kitas suteikia mmmm kokį malonumą!
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Formą kanelėms kepti įsigijau dar prieš kelis mėnesius, ir tik dabar prisiruošiau jas išbandyti savo namų orkaitėje.

Tai leidau sau truputį paįvairinti tradicinį kanelių variantą su žiupsneliu Kalėdomis kvepiančių prieskonių. Pavyko! Šalia vanilės išties labai tinka cinamonas, kardamonas ir net kvapieji pipirai!

TAIP PAT SKAITYKITE:
Banano savybės, apie kurias žinome ne visi
Bananų ir varškės pyragas

Skaniausias visų laikų varškės pyragas

Na, o su tomis kanelėmis ilgai delsiau vien dėlto, nes maniau, kad legendomis apipintas saldumynas, atrodė, paskui save velka ir sudėtingą gaminimo procesą. Tikrai ne! Svarbu čia tik tiek: kantrybė, kantrybė, kantrybė. Na ir dar truputį kantrybės.

Visų pirmiausia – paruošta tešla geriausia iki dviejų parų laikoma šaldytuve. Kepti kanelės patariama neatsitraukiant nuo orkaitės, na, nebent puikiai tą aparatą pažįstate. Aš vis dar nelabai.

Na ir galiausiai laikyti skanėstus jau iškeptus šaldytuve, bent šešioms valandoms!

Sakiau, kantrybės čia prireiks.

Bet pats gaminimo procesas – labai greitai ir lengvai įveikiamas.

Kaip iškepti skanias kaneles namuose
© Asmeninio archyvo nuotr.

Taigi, kanelėms prireiks (jų man išėjo 22):

  • 30 g šalto sviesto

  • 100 g miltų

  • 130 g cukraus pudros

  • Žiupsnio druskos

  • 1 sveiko kiaušinio ir 3 trynių

  • 450 ml pieno

  • Valgomojo šaukšto romo

  • 2 a.š. vanilinio cukraus (o geriausia - šaukštas vanilės esencijos)

  • 1/2 a.š. cinamono

  • 1/5 a.š. kvapiųjų pipirų

  • 1/4 a.š. kardamono

  • Šaukšto medaus

Kaip iškepti skanias kaneles namuose
© Asmeninio archyvo nuotr.

Į indą suberiame miltus, cukraus pudrą ir smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą. Viską išsukame maisto smulkintuvu.

Eilė kiaušiniams – dedame tą vieną sveiką kiaušinį ir 3 trynius. Vėl išsukame.

Pieno reikia šilto, o jį karšto vandens vonelėje kaitiname akimirką iki pienui užverdant. Šį pilame į jau paruoštą masę ir atsargiai išplakame.

Galiausiai: šaukštas romo ir prieskoniai. Sąžiningai viską išmaišykite, kad prieskoniai nesušoktų į gumuliukus!

Visa ši masė, uždengta plėvelė, keliauja į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms. Ir prieš kepant dar bent kelioms palaikoma kambario temperatūroje.

Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių temperatūros.

Tam, kad kanelės gražiai blizgėtų, jų formeles geriausia ištepti lydytu medumi. Originaliame kanelių recepte jos tviska nuo bičių vaško, tik tokio varianto neišbandžiau.

Masę išpilstome (taip, ji skysta!) į formeles ir šauname į orkaitę. Vos tik viršūnės pradeda rusvėti (maždaug po 15-25 min), kaitrą sumažiname iki 160-175 laipsnių. Ir kepame dar maždaug 40 min.

O dabar – sunkiausioji dalis. Atvėsusias kaneles dedame į šaldytuvą, mažiausiai 6 valandoms.

Patikėk, jos skaniausios kitą rytą, su pirmuoju kavos puodeliu.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.