Kaip iškepti skanias kaneles namuose

 (20)
Meluosiu sakydama, kad kaneles įsimylėjau iš pirmo kąsnio, reikėjo jas prisijaukinti. Ir dabar šis gardumynas garbingai rikiuojasi šalia gurmaniškų macaroons'ų, tikro gero juodojo šokolado bei triufelių. Saldūs gabalėliai, kurių vos vienas kitas suteikia mmmm kokį malonumą!
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Formą kanelėms kepti įsigijau dar prieš kelis mėnesius, ir tik dabar prisiruošiau jas išbandyti savo namų orkaitėje.

Tai leidau sau truputį paįvairinti tradicinį kanelių variantą su žiupsneliu Kalėdomis kvepiančių prieskonių. Pavyko! Šalia vanilės išties labai tinka cinamonas, kardamonas ir net kvapieji pipirai!

TAIP PAT SKAITYKITE:
Banano savybės, apie kurias žinome ne visi
Bananų ir varškės pyragas

Skaniausias visų laikų varškės pyragas

Na, o su tomis kanelėmis ilgai delsiau vien dėlto, nes maniau, kad legendomis apipintas saldumynas, atrodė, paskui save velka ir sudėtingą gaminimo procesą. Tikrai ne! Svarbu čia tik tiek: kantrybė, kantrybė, kantrybė. Na ir dar truputį kantrybės.

Visų pirmiausia – paruošta tešla geriausia iki dviejų parų laikoma šaldytuve. Kepti kanelės patariama neatsitraukiant nuo orkaitės, na, nebent puikiai tą aparatą pažįstate. Aš vis dar nelabai.

Na ir galiausiai laikyti skanėstus jau iškeptus šaldytuve, bent šešioms valandoms!

Sakiau, kantrybės čia prireiks.

Bet pats gaminimo procesas – labai greitai ir lengvai įveikiamas.

Kaip iškepti skanias kaneles namuose
© Asmeninio archyvo nuotr.

Taigi, kanelėms prireiks (jų man išėjo 22):

  • 30 g šalto sviesto

  • 100 g miltų

  • 130 g cukraus pudros

  • Žiupsnio druskos

  • 1 sveiko kiaušinio ir 3 trynių

  • 450 ml pieno

  • Valgomojo šaukšto romo

  • 2 a.š. vanilinio cukraus (o geriausia - šaukštas vanilės esencijos)

  • 1/2 a.š. cinamono

  • 1/5 a.š. kvapiųjų pipirų

  • 1/4 a.š. kardamono

  • Šaukšto medaus

Kaip iškepti skanias kaneles namuose
© Asmeninio archyvo nuotr.

Į indą suberiame miltus, cukraus pudrą ir smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą. Viską išsukame maisto smulkintuvu.

Eilė kiaušiniams – dedame tą vieną sveiką kiaušinį ir 3 trynius. Vėl išsukame.

Pieno reikia šilto, o jį karšto vandens vonelėje kaitiname akimirką iki pienui užverdant. Šį pilame į jau paruoštą masę ir atsargiai išplakame.

Galiausiai: šaukštas romo ir prieskoniai. Sąžiningai viską išmaišykite, kad prieskoniai nesušoktų į gumuliukus!

Visa ši masė, uždengta plėvelė, keliauja į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms. Ir prieš kepant dar bent kelioms palaikoma kambario temperatūroje.

Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių temperatūros.

Tam, kad kanelės gražiai blizgėtų, jų formeles geriausia ištepti lydytu medumi. Originaliame kanelių recepte jos tviska nuo bičių vaško, tik tokio varianto neišbandžiau.

Masę išpilstome (taip, ji skysta!) į formeles ir šauname į orkaitę. Vos tik viršūnės pradeda rusvėti (maždaug po 15-25 min), kaitrą sumažiname iki 160-175 laipsnių. Ir kepame dar maždaug 40 min.

O dabar – sunkiausioji dalis. Atvėsusias kaneles dedame į šaldytuvą, mažiausiai 6 valandoms.

Patikėk, jos skaniausios kitą rytą, su pirmuoju kavos puodeliu.

Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.