Kaip namuose pagaminti bulvių traškučių

 (2)
Kaip pasigaminti namuose bulvių traškučių, kurie, net nėra abejonės, būtų gerokai sveikesni už parduotuvėje perkamus.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Oi, tie čipsai - taip ir taikosi į mūsų namus patekti! Tai į tėčio parduotuvės krepšį įšoka, tai kokiam svečiui į parankę įsikibę atkeliauja. Nuduodami, kad nemato nei manęs, nei mano surauktų antakių, patogiai vidury stalo įsitaiso ir traškindami blizgančius aprėdus pasileidžia tekėti nenutrūkstama auksine srove į mano turtelių snapus. Tai jau ne, nupsrendžiau, jei žūtbūt gviešiatės patekti ant mūsų stalo, aš pati jus pagaminsiu! Ir nors sveiku kasdieniu maistu net ir namuose ruošti jus, brangieji, netapsite, bent jau atsikratysite visokių natrochlamirzorbatų ir įgausite gerokai taikesnį naminį būdą. Vaikų šventei užtraškinti bus pats tas!

Apie naminių bulvių traškučių gamybą: ne sykį ir ne du, mano bandymai paruošti naminius bulvių traškučius baigėsi gerokai apskrudusiu, o iš vidaus pusžaliu fiasko. Kur paslaptis? Bulves supjaustyti reikia tikrai plonai, ne storiau nei 2-3 mm, jas būtina pamirkyti lediniame vandenyje, labai gerai nuvarvinti ir kepti gerai įkaitintame aliejuje mažomis porcijomis - maždaug po 100 g, kad aliejaus temperatūra nepasikeistų. Šiek tiek užtrunka, todėl naminius bulvių traškučius siūlyčiau ruošti kai svečių susirenka nelabai didelė kompanija - gausiam būriui prikepti naminių čipsų bus sunku. Ir dar - panaudoto aliejaus, šiukštu, nebenaudokime kitam maistui ruošti, pilkime lauk, nes pakartotinai įkaitinus, jame bus apstu visokių negerų dalykų.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

 Reikės:

  • apie 500 ml aliejaus gruzdinimui,

  • 300 g nuskustų bulvių,

  • druskos pagal skonį,

  • Provanso žolelių.

Kaip namuose pagaminti bulvių traškučių
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame naminius bulvių traškučius:

  1. Bulves supjaustome kuo ploniau: 1-3 mm storio reikelėmis ir sumetame į ledinį vandenį - kad būtų kaip reikiant šalta, aš į vandenį pridedu ledukų iš šaldiklio. Po kelių minučių bulves ištraukiame ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

  2. Didelėje gilioje keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitiname aliejų iki 190 laipsnių.

  3. Dedame bulves į keptuvę mažomis porcijoms ir gruzdiname 3-5 minutes, kol bulvytės taps traškios ir auksinės. Kiaurasamčiu išgriebiame ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, nusausiname.

  4. Prieš dedant kitą bulvyčių porciją, leidžiame aliejui vėl kaip reikiant įkaisti.

  5. Naminius bulvių traškučius apibarstome atsargiai įtrindami druska bei Provanso žolelėmis ir mėgaujamės.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.