Kaip namuose pagaminti bulvių traškučių

 (2)
Kaip pasigaminti namuose bulvių traškučių, kurie, net nėra abejonės, būtų gerokai sveikesni už parduotuvėje perkamus.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Oi, tie čipsai - taip ir taikosi į mūsų namus patekti! Tai į tėčio parduotuvės krepšį įšoka, tai kokiam svečiui į parankę įsikibę atkeliauja. Nuduodami, kad nemato nei manęs, nei mano surauktų antakių, patogiai vidury stalo įsitaiso ir traškindami blizgančius aprėdus pasileidžia tekėti nenutrūkstama auksine srove į mano turtelių snapus. Tai jau ne, nupsrendžiau, jei žūtbūt gviešiatės patekti ant mūsų stalo, aš pati jus pagaminsiu! Ir nors sveiku kasdieniu maistu net ir namuose ruošti jus, brangieji, netapsite, bent jau atsikratysite visokių natrochlamirzorbatų ir įgausite gerokai taikesnį naminį būdą. Vaikų šventei užtraškinti bus pats tas!

Apie naminių bulvių traškučių gamybą: ne sykį ir ne du, mano bandymai paruošti naminius bulvių traškučius baigėsi gerokai apskrudusiu, o iš vidaus pusžaliu fiasko. Kur paslaptis? Bulves supjaustyti reikia tikrai plonai, ne storiau nei 2-3 mm, jas būtina pamirkyti lediniame vandenyje, labai gerai nuvarvinti ir kepti gerai įkaitintame aliejuje mažomis porcijomis - maždaug po 100 g, kad aliejaus temperatūra nepasikeistų. Šiek tiek užtrunka, todėl naminius bulvių traškučius siūlyčiau ruošti kai svečių susirenka nelabai didelė kompanija - gausiam būriui prikepti naminių čipsų bus sunku. Ir dar - panaudoto aliejaus, šiukštu, nebenaudokime kitam maistui ruošti, pilkime lauk, nes pakartotinai įkaitinus, jame bus apstu visokių negerų dalykų.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

 Reikės:

  • apie 500 ml aliejaus gruzdinimui,

  • 300 g nuskustų bulvių,

  • druskos pagal skonį,

  • Provanso žolelių.

Kaip namuose pagaminti bulvių traškučių
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame naminius bulvių traškučius:

  1. Bulves supjaustome kuo ploniau: 1-3 mm storio reikelėmis ir sumetame į ledinį vandenį - kad būtų kaip reikiant šalta, aš į vandenį pridedu ledukų iš šaldiklio. Po kelių minučių bulves ištraukiame ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

  2. Didelėje gilioje keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitiname aliejų iki 190 laipsnių.

  3. Dedame bulves į keptuvę mažomis porcijoms ir gruzdiname 3-5 minutes, kol bulvytės taps traškios ir auksinės. Kiaurasamčiu išgriebiame ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, nusausiname.

  4. Prieš dedant kitą bulvyčių porciją, leidžiame aliejui vėl kaip reikiant įkaisti.

  5. Naminius bulvių traškučius apibarstome atsargiai įtrindami druska bei Provanso žolelėmis ir mėgaujamės.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Minkštas, purus ir labai skanus uogų pyragas

Kaip aš mėgstu pyragus iš paprastų ingredientų, kuriuos galima pagaminti labai spontaniškai, tarkim, sužinojus, kad už valandos turėsi svečių!

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!