Kam pirkti, jei gali pasigaminti: naminiai zefyrai

Užsinorėjome zefyrų, kodėl neišbandžius jų pasigaminti pačiai? O ir sudedamosios dalys visos esančios namuose. Pirmą kartą dariau iš labai mažos porcijos (1/4), bet jau dabar drąsiai galima daryti ir iš didesnės.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Naminiai zefyrai

Reikėjo:

1 šaukšto krakmolo;

1 šaukšto cukraus pudros;

125 g cukraus;

apie 15 g želatinos;

95 ml vandens;

1/2 kiaušinio baltymo;

1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina);

rapsų ar kito beskonio aliejaus.

Gaminimas:

Pirmiausia krakmolą ir cukraus pudrą reikia persijoti į dubenį. Kad zefyrus lengviau būtų išimti, reikia kruopščiai apibarstyti indo (skardelės ar kito plokščio indo) dugną ir sieneles krakmolo ir cukraus pudros mišiniu.

Želatiną užpilti 30 ml šalto vandens, kad išbrinktų. Tuo laiku į keptuvę supilti likusius 65 ml vandens, suberti visą cukrų ir maišant šildyti mišinį kol cukrus ištirps. Po to jau nemaišant leisti užvirti ir paburbuliuoti apie 10 min stebėdami, kad sirupas neparuduotų. Nukelti nuo ugnies. Išbrinkusią želatiną pašildyti, kol pasidarys tolygi skysta masė, kurią reikia supilti į cukraus sirupą (jis burbuliuos). Jei naudosite, įmaišyti vanilės ekstraktą. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir lėtai įmaišyti cukraus masę. Po to, plakti dar 8-10 min., kol masė sutirštės ir galbūt net pradės darytis tąsi.

Kam pirkti, jei gali pasigaminti: naminiai zefyrai

Telieka gautą masę supilti į paruoštą indą ir palikti sutvirtėti 4-5 val. vėsioje vietoje (bet ne šaldytuve). Zefyrams sutvirtėjus, išimti masę ant krakmolu ir cukraus pudra pabarstytos lentelės. Peilį suvilgyti rapsų aliejumi ir pjaustyti nedideliais kvadratėliais. Kad valgant neliptų prie rankų, kiekvieną galite apvolioti krakmolo mišinyje.

Kam pirkti, jei gali pasigaminti: naminiai zefyrai

Skanaus!

mama Elžbieta

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (3)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.