Kam pirkti, jei gali pasigaminti: naminiai zefyrai

Užsinorėjome zefyrų, kodėl neišbandžius jų pasigaminti pačiai? O ir sudedamosios dalys visos esančios namuose. Pirmą kartą dariau iš labai mažos porcijos (1/4), bet jau dabar drąsiai galima daryti ir iš didesnės.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Naminiai zefyrai

Reikėjo:

1 šaukšto krakmolo;

1 šaukšto cukraus pudros;

125 g cukraus;

apie 15 g želatinos;

95 ml vandens;

1/2 kiaušinio baltymo;

1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina);

rapsų ar kito beskonio aliejaus.

Gaminimas:

Pirmiausia krakmolą ir cukraus pudrą reikia persijoti į dubenį. Kad zefyrus lengviau būtų išimti, reikia kruopščiai apibarstyti indo (skardelės ar kito plokščio indo) dugną ir sieneles krakmolo ir cukraus pudros mišiniu.

Želatiną užpilti 30 ml šalto vandens, kad išbrinktų. Tuo laiku į keptuvę supilti likusius 65 ml vandens, suberti visą cukrų ir maišant šildyti mišinį kol cukrus ištirps. Po to jau nemaišant leisti užvirti ir paburbuliuoti apie 10 min stebėdami, kad sirupas neparuduotų. Nukelti nuo ugnies. Išbrinkusią želatiną pašildyti, kol pasidarys tolygi skysta masė, kurią reikia supilti į cukraus sirupą (jis burbuliuos). Jei naudosite, įmaišyti vanilės ekstraktą. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir lėtai įmaišyti cukraus masę. Po to, plakti dar 8-10 min., kol masė sutirštės ir galbūt net pradės darytis tąsi.

Kam pirkti, jei gali pasigaminti: naminiai zefyrai

Telieka gautą masę supilti į paruoštą indą ir palikti sutvirtėti 4-5 val. vėsioje vietoje (bet ne šaldytuve). Zefyrams sutvirtėjus, išimti masę ant krakmolu ir cukraus pudra pabarstytos lentelės. Peilį suvilgyti rapsų aliejumi ir pjaustyti nedideliais kvadratėliais. Kad valgant neliptų prie rankų, kiekvieną galite apvolioti krakmolo mišinyje.

Kam pirkti, jei gali pasigaminti: naminiai zefyrai

Skanaus!

mama Elžbieta

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (3)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas (1)

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.