Keksiukai su moliūgais, kuriuos įsimylėsite iš pirmo žvilgsnio

Moliūginius keksiukus iškepusi pirmą sykį, iš karto supratau, kad jie bus vienas ilgai nepabostančių hitų - greitai paruošiami, labai gardūs ir kiek sveikesni už daugumą kepinių, moliūginiai keksiukai gali suktis ir suktis, kol tik virtuvėje nesibaigia oranžinių gražuolių atsargos.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Egzistuoja galybė moliūginių keksiukų receptų - aš, norėdama kuo paprastesnio ir turinčio mažiau riebalų, sudėliojau dar vieną: gaminant pagal jį galite nebijoti ir šį tą pakeisti - kefyrą keiskite natūraliu jogurtu, rūgpieniu ar pasukomis, vietoje nurodytų prieskonių galite dėti prieskonių meduoliams mišinio, norėdami ryškesnio skonio keksiukų naudokite rudąjį cukrų.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
3 patiekalai, kurie idealiai tinka rudeniui
2 ypatingi receptai iš bulvių visai šeimai

17 keksiukų:

- 2 kiaušinių;

- 75 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų);

- 150 ml kefyro;

- 120 g cukraus;

- 240 g miltų;

- 1,5-2 šaukštelių kepimo miltelių;

- 1 šaukštelio cinamono;

- 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių;

- žiupsnis muskato riešuto;

- 160 ml trintų moliūgų.

Moliūginius keksiukus labai greitai pagaminsite jei turėsite trintų moliūgų - nuluptą moliūgą supjaustome kelių centimetrų dydžio gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių kol suminkštės. Atvėsiname ir sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingų 160 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 350 g moliūgo.

Ir dar: moliūginius keksiukus galima aprengti - apglaistyti grietinėlės sūrio kremu ar šokoladu, o galima ir vienmarškinius, be jokių glaistų patiekti - jie ir tokie labai skanūs. Iš glaistų aš pateikiu 2 receptus: sūrio kremo ir šokoladinio glaisto - jei pastarąjį tingite gaminti, galite jį keisti garuose tirpintu šokoladu su įmaišytu šaukšteliu aliejaus.

Gaminame moliūginius keksiukus:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių.

2. Kiaušinius, aliejų, kefyrą ir cukrų supilame į dubenį ir neplakdami išmaišome.

3. Miltus persijojame į kitą indą, sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.

4. Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase, įdedame trintus moliūgus ir vėl išmaišome.

5. Į keksiukų formą dedame keksiukų sijonėlius, jų vidų gerai ištepame aliejumi ir į kiekvieną pilamo po gerus 2 šaukštus tešlos, kad užpildytų sijonėlį beveik iki viršaus.

6. Kepame apie 25 minutes, ar iškepę patikriname mediniu pagaliuku - ištraukus jis turi būti sausas.

Keksiukai su moliūgais, kuriuos įsimylėsite iš pirmo žvilgsnio
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Grietinėlės sūrio kremui:

- 80 g kambario temperatūros sviesto;

- 125 g grietinėlės sūrio (aš naudojau Philadelphia);

- 50 g cukraus pudros.

Gaminame grietinėlės sūrio kremą:

1. Visus produktus išplakame virtuvės kombainu iki vientisos masės.

2. Kremu puošiame pravėsusius keksiukus, ant viršaus dedame po saldainiuką, beriame pabarstukų ar uogų, jei turime.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

Šokolado glaistui:

- 70 g juodojo šokolado;

- 50 g cukraus pudros;

- 70 ml grietinėlės.

Gaminame šokolado glaistą:

1. Sudedame visus produktus į puodą ir, nuolat maišydami, ištirpiname ant nedidelės ugnies.

2. Kai glaisto masė bus vienalytė, pilame jos po šaukštą ant atvėsusių keksiukų, puošiame saldainiais ar pabarstukais ir paliekame sustingti. Jei kambaryje labai šilta - moliūginius keksiukus galime 10 minučių įdėti į šaldytuvą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (5)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.