Keksiukai su moliūgais, kuriuos įsimylėsite iš pirmo žvilgsnio

Moliūginius keksiukus iškepusi pirmą sykį, iš karto supratau, kad jie bus vienas ilgai nepabostančių hitų - greitai paruošiami, labai gardūs ir kiek sveikesni už daugumą kepinių, moliūginiai keksiukai gali suktis ir suktis, kol tik virtuvėje nesibaigia oranžinių gražuolių atsargos.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Egzistuoja galybė moliūginių keksiukų receptų - aš, norėdama kuo paprastesnio ir turinčio mažiau riebalų, sudėliojau dar vieną: gaminant pagal jį galite nebijoti ir šį tą pakeisti - kefyrą keiskite natūraliu jogurtu, rūgpieniu ar pasukomis, vietoje nurodytų prieskonių galite dėti prieskonių meduoliams mišinio, norėdami ryškesnio skonio keksiukų naudokite rudąjį cukrų.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
3 patiekalai, kurie idealiai tinka rudeniui
2 ypatingi receptai iš bulvių visai šeimai

17 keksiukų:

- 2 kiaušinių;

- 75 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų);

- 150 ml kefyro;

- 120 g cukraus;

- 240 g miltų;

- 1,5-2 šaukštelių kepimo miltelių;

- 1 šaukštelio cinamono;

- 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių;

- žiupsnis muskato riešuto;

- 160 ml trintų moliūgų.

Moliūginius keksiukus labai greitai pagaminsite jei turėsite trintų moliūgų - nuluptą moliūgą supjaustome kelių centimetrų dydžio gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių kol suminkštės. Atvėsiname ir sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingų 160 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 350 g moliūgo.

Ir dar: moliūginius keksiukus galima aprengti - apglaistyti grietinėlės sūrio kremu ar šokoladu, o galima ir vienmarškinius, be jokių glaistų patiekti - jie ir tokie labai skanūs. Iš glaistų aš pateikiu 2 receptus: sūrio kremo ir šokoladinio glaisto - jei pastarąjį tingite gaminti, galite jį keisti garuose tirpintu šokoladu su įmaišytu šaukšteliu aliejaus.

Gaminame moliūginius keksiukus:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių.

2. Kiaušinius, aliejų, kefyrą ir cukrų supilame į dubenį ir neplakdami išmaišome.

3. Miltus persijojame į kitą indą, sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.

4. Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase, įdedame trintus moliūgus ir vėl išmaišome.

5. Į keksiukų formą dedame keksiukų sijonėlius, jų vidų gerai ištepame aliejumi ir į kiekvieną pilamo po gerus 2 šaukštus tešlos, kad užpildytų sijonėlį beveik iki viršaus.

6. Kepame apie 25 minutes, ar iškepę patikriname mediniu pagaliuku - ištraukus jis turi būti sausas.

Keksiukai su moliūgais, kuriuos įsimylėsite iš pirmo žvilgsnio
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Grietinėlės sūrio kremui:

- 80 g kambario temperatūros sviesto;

- 125 g grietinėlės sūrio (aš naudojau Philadelphia);

- 50 g cukraus pudros.

Gaminame grietinėlės sūrio kremą:

1. Visus produktus išplakame virtuvės kombainu iki vientisos masės.

2. Kremu puošiame pravėsusius keksiukus, ant viršaus dedame po saldainiuką, beriame pabarstukų ar uogų, jei turime.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

Šokolado glaistui:

- 70 g juodojo šokolado;

- 50 g cukraus pudros;

- 70 ml grietinėlės.

Gaminame šokolado glaistą:

1. Sudedame visus produktus į puodą ir, nuolat maišydami, ištirpiname ant nedidelės ugnies.

2. Kai glaisto masė bus vienalytė, pilame jos po šaukštą ant atvėsusių keksiukų, puošiame saldainiais ar pabarstukais ir paliekame sustingti. Jei kambaryje labai šilta - moliūginius keksiukus galime 10 minučių įdėti į šaldytuvą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.