Keksiukai su moliūgais, kuriuos įsimylėsite iš pirmo žvilgsnio

Moliūginius keksiukus iškepusi pirmą sykį, iš karto supratau, kad jie bus vienas ilgai nepabostančių hitų - greitai paruošiami, labai gardūs ir kiek sveikesni už daugumą kepinių, moliūginiai keksiukai gali suktis ir suktis, kol tik virtuvėje nesibaigia oranžinių gražuolių atsargos.
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Egzistuoja galybė moliūginių keksiukų receptų - aš, norėdama kuo paprastesnio ir turinčio mažiau riebalų, sudėliojau dar vieną: gaminant pagal jį galite nebijoti ir šį tą pakeisti - kefyrą keiskite natūraliu jogurtu, rūgpieniu ar pasukomis, vietoje nurodytų prieskonių galite dėti prieskonių meduoliams mišinio, norėdami ryškesnio skonio keksiukų naudokite rudąjį cukrų.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
3 patiekalai, kurie idealiai tinka rudeniui
2 ypatingi receptai iš bulvių visai šeimai

17 keksiukų:

- 2 kiaušinių;

- 75 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų);

- 150 ml kefyro;

- 120 g cukraus;

- 240 g miltų;

- 1,5-2 šaukštelių kepimo miltelių;

- 1 šaukštelio cinamono;

- 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių;

- žiupsnis muskato riešuto;

- 160 ml trintų moliūgų.

Moliūginius keksiukus labai greitai pagaminsite jei turėsite trintų moliūgų - nuluptą moliūgą supjaustome kelių centimetrų dydžio gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių kol suminkštės. Atvėsiname ir sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingų 160 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 350 g moliūgo.

Ir dar: moliūginius keksiukus galima aprengti - apglaistyti grietinėlės sūrio kremu ar šokoladu, o galima ir vienmarškinius, be jokių glaistų patiekti - jie ir tokie labai skanūs. Iš glaistų aš pateikiu 2 receptus: sūrio kremo ir šokoladinio glaisto - jei pastarąjį tingite gaminti, galite jį keisti garuose tirpintu šokoladu su įmaišytu šaukšteliu aliejaus.

Gaminame moliūginius keksiukus:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių.

2. Kiaušinius, aliejų, kefyrą ir cukrų supilame į dubenį ir neplakdami išmaišome.

3. Miltus persijojame į kitą indą, sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.

4. Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase, įdedame trintus moliūgus ir vėl išmaišome.

5. Į keksiukų formą dedame keksiukų sijonėlius, jų vidų gerai ištepame aliejumi ir į kiekvieną pilamo po gerus 2 šaukštus tešlos, kad užpildytų sijonėlį beveik iki viršaus.

6. Kepame apie 25 minutes, ar iškepę patikriname mediniu pagaliuku - ištraukus jis turi būti sausas.

Keksiukai su moliūgais, kuriuos įsimylėsite iš pirmo žvilgsnio
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Grietinėlės sūrio kremui:

- 80 g kambario temperatūros sviesto;

- 125 g grietinėlės sūrio (aš naudojau Philadelphia);

- 50 g cukraus pudros.

Gaminame grietinėlės sūrio kremą:

1. Visus produktus išplakame virtuvės kombainu iki vientisos masės.

2. Kremu puošiame pravėsusius keksiukus, ant viršaus dedame po saldainiuką, beriame pabarstukų ar uogų, jei turime.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

Šokolado glaistui:

- 70 g juodojo šokolado;

- 50 g cukraus pudros;

- 70 ml grietinėlės.

Gaminame šokolado glaistą:

1. Sudedame visus produktus į puodą ir, nuolat maišydami, ištirpiname ant nedidelės ugnies.

2. Kai glaisto masė bus vienalytė, pilame jos po šaukštą ant atvėsusių keksiukų, puošiame saldainiais ar pabarstukais ir paliekame sustingti. Jei kambaryje labai šilta - moliūginius keksiukus galime 10 minučių įdėti į šaldytuvą.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba (7)

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.