Keksiukai su moliūgais, kuriuos įsimylėsite iš pirmo žvilgsnio

Moliūginius keksiukus iškepusi pirmą sykį, iš karto supratau, kad jie bus vienas ilgai nepabostančių hitų - greitai paruošiami, labai gardūs ir kiek sveikesni už daugumą kepinių, moliūginiai keksiukai gali suktis ir suktis, kol tik virtuvėje nesibaigia oranžinių gražuolių atsargos.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, 3 patiekalai, kurie idealiai tinka rudeniui
2 ypatingi receptai iš bulvių visai šeimai

17 keksiukų:

- 2 kiaušinių;

- 75 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų);

- 150 ml kefyro;

- 120 g cukraus;

- 240 g miltų;

- 1,5-2 šaukštelių kepimo miltelių;

- 1 šaukštelio cinamono;

- 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių;

- žiupsnis muskato riešuto;

- 160 ml trintų moliūgų.

Moliūginius keksiukus labai greitai pagaminsite jei turėsite trintų moliūgų - nuluptą moliūgą supjaustome kelių centimetrų dydžio gabalėliais ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 minučių kol suminkštės. Atvėsiname ir sutriname. Kad pasiruoštume receptui reikalingų 160 ml trintų moliūgų, reikia iškepti apie 350 g moliūgo.

Ir dar: moliūginius keksiukus galima aprengti - apglaistyti grietinėlės sūrio kremu ar šokoladu, o galima ir vienmarškinius, be jokių glaistų patiekti - jie ir tokie labai skanūs. Iš glaistų aš pateikiu 2 receptus: sūrio kremo ir šokoladinio glaisto - jei pastarąjį tingite gaminti, galite jį keisti garuose tirpintu šokoladu su įmaišytu šaukšteliu aliejaus.

Gaminame moliūginius keksiukus:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių.

2. Kiaušinius, aliejų, kefyrą ir cukrų supilame į dubenį ir neplakdami išmaišome.

3. Miltus persijojame į kitą indą, sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.

4. Miltų mišinį sumaišome su kiaušinių mase, įdedame trintus moliūgus ir vėl išmaišome.

5. Į keksiukų formą dedame keksiukų sijonėlius, jų vidų gerai ištepame aliejumi ir į kiekvieną pilamo po gerus 2 šaukštus tešlos, kad užpildytų sijonėlį beveik iki viršaus.

6. Kepame apie 25 minutes, ar iškepę patikriname mediniu pagaliuku - ištraukus jis turi būti sausas.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Grietinėlės sūrio kremui:

- 80 g kambario temperatūros sviesto;

- 125 g grietinėlės sūrio (aš naudojau Philadelphia);

- 50 g cukraus pudros.

Gaminame grietinėlės sūrio kremą:

1. Visus produktus išplakame virtuvės kombainu iki vientisos masės.

2. Kremu puošiame pravėsusius keksiukus, ant viršaus dedame po saldainiuką, beriame pabarstukų ar uogų, jei turime.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi

Šokolado glaistui:

- 70 g juodojo šokolado;

- 50 g cukraus pudros;

- 70 ml grietinėlės.

Gaminame šokolado glaistą:

1. Sudedame visus produktus į puodą ir, nuolat maišydami, ištirpiname ant nedidelės ugnies.

2. Kai glaisto masė bus vienalytė, pilame jos po šaukštą ant atvėsusių keksiukų, puošiame saldainiais ar pabarstukais ir paliekame sustingti. Jei kambaryje labai šilta - moliūginius keksiukus galime 10 minučių įdėti į šaldytuvą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis