Kepame kalėdinius meduolius – be jų į namus neateis šventės

Artėjant Kalėdoms, ieškome kalėdinių meduolių recepto. Dar yra laiko, tad kviečiame išbandyti įvairius, kad atėjus šventėms, išsirinktumėte patį, patį geriausią.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Jūsų dėmesiui – mamos Lauros kalėdinių meduolių receptas.

Meduoliukų receptas

Tešlai:

200 g. sviesto;

4 kiaušinių tryniai;

1 kiaušinis;

200 g. miltinio cukraus;

200 g. grietinės (30%);

200 g. medaus;

30 g. kepimo miltelių;

700-800 g. miltų;

Po pusę a.š. maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapniųjų pipirų, muskato (galima dėti tris a.š. kalėdinio prieskonių mišinio).

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kūčiukai, kurie pavyksta, net jei kepate juos pirmą kartą gyvenime
Išradinga: 5 mamos dalijasi išskirtinėmis Kalėdų tradicijomis

Glajui:

2 kiaušinio baltymai;

2 stiklinės miltinio cukraus;

citrinos sulčių,

Gaminimas:

Sviestą išsukame su kiaušinio tryniais ir miltiniu cukrumi. Į grietinę supilame kepimo miltelius ir išmaišome. Grietinę supilame į išsuktą masę.

Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname.

Iš visų tešlai skirtų produktų suminkome tešlą, t.y. dar supilame miltus ir įmušame vieną kiaušinį.

Valandą palaikome šaldytuve.

Tuomet iškočiojame 7-8 mm storio lakštą ir išpjauname norimas formas.

Kepame 200 temperatūroje 12-15 min.

Glajaus paruošimas:

Suplakame baltymus ir sumaišome su cukraus pudra. Tokiu atveju gausis baltas glajus. Jeigu norisi spalvoto glajaus, tada reikia įdėti maistinių dažų.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (1)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (8)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.