Kepame skaniuosius kūčiukus

 (6)
Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ir nors tai tikrai puikus užkandis, ypač patinkantis traškinti ir kramsnoti vaikams, bet kaip ir aguonų pienas, kitu metų laiku kūčiukai tiesiog „nesivalgo“. Arba nesikepa. Kažkaip. Galbūt dėl to, kad kai kurie patiekalai mums stipriai asocijuojasi su tam tikromis šventėmis ir tiesiog nesinori tos asociacijos gadinti. Nes galbūt be jos ir patiekalas pasidarytų nebe toks skanus? Ar bent ypatingas.

Šį kartą gamindama tešlai naudojau pieną, Kūčioms jau reiktų naudoti vandenį. Forma ne pati tobuliausia, bet gamindama šalia turėjau mažąjį pagalbininką, kuris man neleido per ilgai cackintis su tešla.

Reikės:

300 ml pieno/vandens;

7 g sausų mielių (arba ~20 g šviežių mielių);

5 v.š. cukraus;

500 g miltų;

2-3 v.š. aguonų;

5 v.š. aliejaus.

Gaminimas:

Atskirame dubenėlyje supilame šiltą pieną/vandenį, į jį suberiame mieles ir 2 v.š. cukraus. Išmaišome ir paliekame 10 min, kol mielės sureaguos ir paviršius suputos.

Dideliame dubenyje išsijojame miltus, įmaišome aguonas. Supilame skystį su mielėmis, sudedame likusius šaukštus cukraus, įpilame aliejaus. Viską išmaišome ir galiausiai gerai išminkome. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberiame dar šiek tiek miltų. Pridengtą rankšluosčiu dubenį padedame šiltai maždaug porai valandų, kol tešla pakils. Tešlai pakilus ją perkeliame ant miltuoto paviršiaus ir dar kartą gerai išminkome, kol tešla gausis lygi ir elastinga.

Kepame skaniuosius kūčiukus
© Asmeninio albumo nuotr.

Pasiruošiame orkaitę: įkaitiname ją iki 180 laipsnių, kepimo skardas išklojame kepimo popieriumi.

Iš tešlos formuojame nestorus volelius ir supjaustome mažais gabalėliais. Juos išdėliojame į kepimo skardas nedideliu atstumu. Kepame apie 10-15 min, kol lengvai paruduos. Kadangi man tas parudavimas dažniausiai užtrunka, paskutinėmis minutėmis įjungiu grilio funkciją. Bekepant galima juos pamaišyti mediniu šaukštu, kad tolygiai paruduotų.

Kepame skaniuosius kūčiukus
© Asmeninio albumo nuotr.

Kepimo temperatūra: 180 C.

Kepimo laikas: 10-15 min.

Kildinimo laikas: ~2 val.

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.