Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Beje, abu receptai nesudėtingi, o pyragai greitai paruošiami. Svarbu tik atminti, kad kai kuriuos produktus reikia turėti kambario temperatūros (sviestą, kiaušinius). Tad jeigu turite mėlynių perteklių, šie pyragai yra puikus būdas jį išnaudoti.

Pirmasis receptas

Reikės:

200 g kambario temperatūros sviesto;

200 g (1 puodelio) cukraus;

1 citrinos žievelės;

3 kiaušinių;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

180 ml (3/4 puodelio) pasukų (tinka ir: kefyras arba jogurtas+~1/4 praskiestas su pienu);

3 puodelių mėlynių;

300 g (2 ir 1/2 puodelio) miltų;

2 a.š. kepimo miltelių;

1 a.š. druskos.

Gaminimas:

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi ir smulkiai tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.

Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir pasukas (ar kefyrą/jogurtą).
Nepermaišome.

Galų gale atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų. Tešlos būna nemažai, tad pilame į didesnę kepimo formą arba dvi mažesnes, tarkim, pailgos kekso formos skardas. Šauname į orkaitę ir kepame apie 1 valandą.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 55-60 min.

Beje, šis pyragas man asmeniškai skanesnis buvo atvėsęs.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis
Pirmasis mėlynių pyragas. Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Antrasis receptas

Reikės:

180 g kambario temperatūros sviesto;

150 g (3/4 puodelio) cukraus;

4 kiaušinių;

1-2 a.š. vanilės ekstrakto;

360 g (3 puodelių) miltų;

1,5 a.š. kepimo miltelių;

1,5 a.š. sodos;

žiupsnelio druskos;

350 ml (1 ir 1/2 puodelio) grietinėlės;

2 puodelių mėlynių;

Pabarstymui:

rudojo cukraus;

miltų;

2-3 a.š.cinamono;

~2-3 v.š. šalto sviesto.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.

Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir grietinėlę. Nepermaišome.

Tada atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų.

Pabarstymus šiam pyragui dariau iš akies, tad sunku pasakyti tikslius kiekius naudoti (pagrindas - cukrus). Turėtų gautis tokie pakankami sausi milteliai. Jeigu jų bus daugiau ar mažiau, nieko tokio: jei per daug, galima dalį pabarstyti į kepimo formą sudėjus pradžiai pusę tešlos. Likusius pabarstukus paskirstome ant pyrago viršaus. Šauname pyragą kepti apie 50-60 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis
Antrasis mėlynių pyragas. Sukaramele.blogspot.lt nuotr.


Skanaus!

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.