Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Beje, abu receptai nesudėtingi, o pyragai greitai paruošiami. Svarbu tik atminti, kad kai kuriuos produktus reikia turėti kambario temperatūros (sviestą, kiaušinius). Tad jeigu turite mėlynių perteklių, šie pyragai yra puikus būdas jį išnaudoti.

Pirmasis receptas

Reikės:

200 g kambario temperatūros sviesto;

200 g (1 puodelio) cukraus;

1 citrinos žievelės;

3 kiaušinių;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

180 ml (3/4 puodelio) pasukų (tinka ir: kefyras arba jogurtas+~1/4 praskiestas su pienu);

3 puodelių mėlynių;

300 g (2 ir 1/2 puodelio) miltų;

2 a.š. kepimo miltelių;

1 a.š. druskos.

Gaminimas:

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi ir smulkiai tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.

Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir pasukas (ar kefyrą/jogurtą).
Nepermaišome.

Galų gale atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų. Tešlos būna nemažai, tad pilame į didesnę kepimo formą arba dvi mažesnes, tarkim, pailgos kekso formos skardas. Šauname į orkaitę ir kepame apie 1 valandą.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 55-60 min.

Beje, šis pyragas man asmeniškai skanesnis buvo atvėsęs.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis
Pirmasis mėlynių pyragas. Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Antrasis receptas

Reikės:

180 g kambario temperatūros sviesto;

150 g (3/4 puodelio) cukraus;

4 kiaušinių;

1-2 a.š. vanilės ekstrakto;

360 g (3 puodelių) miltų;

1,5 a.š. kepimo miltelių;

1,5 a.š. sodos;

žiupsnelio druskos;

350 ml (1 ir 1/2 puodelio) grietinėlės;

2 puodelių mėlynių;

Pabarstymui:

rudojo cukraus;

miltų;

2-3 a.š.cinamono;

~2-3 v.š. šalto sviesto.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.

Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir grietinėlę. Nepermaišome.

Tada atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų.

Pabarstymus šiam pyragui dariau iš akies, tad sunku pasakyti tikslius kiekius naudoti (pagrindas - cukrus). Turėtų gautis tokie pakankami sausi milteliai. Jeigu jų bus daugiau ar mažiau, nieko tokio: jei per daug, galima dalį pabarstyti į kepimo formą sudėjus pradžiai pusę tešlos. Likusius pabarstukus paskirstome ant pyrago viršaus. Šauname pyragą kepti apie 50-60 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis
Antrasis mėlynių pyragas. Sukaramele.blogspot.lt nuotr.


Skanaus!

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.