Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Beje, abu receptai nesudėtingi, o pyragai greitai paruošiami. Svarbu tik atminti, kad kai kuriuos produktus reikia turėti kambario temperatūros (sviestą, kiaušinius). Tad jeigu turite mėlynių perteklių, šie pyragai yra puikus būdas jį išnaudoti.

Pirmasis receptas

Reikės:

200 g kambario temperatūros sviesto;

200 g (1 puodelio) cukraus;

1 citrinos žievelės;

3 kiaušinių;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

180 ml (3/4 puodelio) pasukų (tinka ir: kefyras arba jogurtas+~1/4 praskiestas su pienu);

3 puodelių mėlynių;

300 g (2 ir 1/2 puodelio) miltų;

2 a.š. kepimo miltelių;

1 a.š. druskos.

Gaminimas:

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi ir smulkiai tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.

Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir pasukas (ar kefyrą/jogurtą).
Nepermaišome.

Galų gale atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų. Tešlos būna nemažai, tad pilame į didesnę kepimo formą arba dvi mažesnes, tarkim, pailgos kekso formos skardas. Šauname į orkaitę ir kepame apie 1 valandą.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 55-60 min.

Beje, šis pyragas man asmeniškai skanesnis buvo atvėsęs.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis
Pirmasis mėlynių pyragas. Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Antrasis receptas

Reikės:

180 g kambario temperatūros sviesto;

150 g (3/4 puodelio) cukraus;

4 kiaušinių;

1-2 a.š. vanilės ekstrakto;

360 g (3 puodelių) miltų;

1,5 a.š. kepimo miltelių;

1,5 a.š. sodos;

žiupsnelio druskos;

350 ml (1 ir 1/2 puodelio) grietinėlės;

2 puodelių mėlynių;

Pabarstymui:

rudojo cukraus;

miltų;

2-3 a.š.cinamono;

~2-3 v.š. šalto sviesto.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.

Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir grietinėlę. Nepermaišome.

Tada atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų.

Pabarstymus šiam pyragui dariau iš akies, tad sunku pasakyti tikslius kiekius naudoti (pagrindas - cukrus). Turėtų gautis tokie pakankami sausi milteliai. Jeigu jų bus daugiau ar mažiau, nieko tokio: jei per daug, galima dalį pabarstyti į kepimo formą sudėjus pradžiai pusę tešlos. Likusius pabarstukus paskirstome ant pyrago viršaus. Šauname pyragą kepti apie 50-60 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis
Antrasis mėlynių pyragas. Sukaramele.blogspot.lt nuotr.


Skanaus!

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.