Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Beje, abu receptai nesudėtingi, o pyragai greitai paruošiami. Svarbu tik atminti, kad kai kuriuos produktus reikia turėti kambario temperatūros (sviestą, kiaušinius). Tad jeigu turite mėlynių perteklių, šie pyragai yra puikus būdas jį išnaudoti.

Pirmasis receptas

Reikės:

200 g kambario temperatūros sviesto;

200 g (1 puodelio) cukraus;

1 citrinos žievelės;

3 kiaušinių;

1 a.š. vanilės ekstrakto;

180 ml (3/4 puodelio) pasukų (tinka ir: kefyras arba jogurtas+~1/4 praskiestas su pienu);

3 puodelių mėlynių;

300 g (2 ir 1/2 puodelio) miltų;

2 a.š. kepimo miltelių;

1 a.š. druskos.

Gaminimas:

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi ir smulkiai tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.

Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir pasukas (ar kefyrą/jogurtą).
Nepermaišome.

Galų gale atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų. Tešlos būna nemažai, tad pilame į didesnę kepimo formą arba dvi mažesnes, tarkim, pailgos kekso formos skardas. Šauname į orkaitę ir kepame apie 1 valandą.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 55-60 min.

Beje, šis pyragas man asmeniškai skanesnis buvo atvėsęs.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis
Pirmasis mėlynių pyragas. Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Antrasis receptas

Reikės:

180 g kambario temperatūros sviesto;

150 g (3/4 puodelio) cukraus;

4 kiaušinių;

1-2 a.š. vanilės ekstrakto;

360 g (3 puodelių) miltų;

1,5 a.š. kepimo miltelių;

1,5 a.š. sodos;

žiupsnelio druskos;

350 ml (1 ir 1/2 puodelio) grietinėlės;

2 puodelių mėlynių;

Pabarstymui:

rudojo cukraus;

miltų;

2-3 a.š.cinamono;

~2-3 v.š. šalto sviesto.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Dubenyje labai gerai išplakame sviestą su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno tešlą gerai išplakdami. Įpilame vanilės ekstrakto.

Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sausąjį mišinį atsargiai įmaišome į kiaušinių tešlą, pakaitomis pildami ir grietinėlę. Nepermaišome.

Tada atsargiai įmaišome mėlynes, stengiamės, kad jos nesusitrintų.

Pabarstymus šiam pyragui dariau iš akies, tad sunku pasakyti tikslius kiekius naudoti (pagrindas - cukrus). Turėtų gautis tokie pakankami sausi milteliai. Jeigu jų bus daugiau ar mažiau, nieko tokio: jei per daug, galima dalį pabarstyti į kepimo formą sudėjus pradžiai pusę tešlos. Likusius pabarstukus paskirstome ant pyrago viršaus. Šauname pyragą kepti apie 50-60 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis
Antrasis mėlynių pyragas. Sukaramele.blogspot.lt nuotr.


Skanaus!

sukaramele.blogspot
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.