Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Visi jie niekuo nenusileidžia tradiciniams kepiniams iš baltų miltų, o ir yra daug turtingesnio skonio. Šiandien dalinuosi dar viena daržove, iš kurios galima pagaminti puikius keksiukus arba pyragą - o tai yra sodrusis raudonasis burokėlis. Visi ragavę patvirtino, kad burokėlių skonio čia buvo anei kvapo.

Burokėlių rudieji keksiukai be glitimo ir be cukraus

Reikės:

- 300 g burokėlių (~2 vnt.), virtų ir sutrintų;

- 4 kiaušinių;

- 100 g sviesto;

- ~150 g datulių, sutrintų;

- 6-7 v.š. (~70 g) avižinių miltų;

- 1 a.š. kepimo miltelių;

- žiupsnelio druskos;

- 100 g juodojo šokolado (nebūtina).

Gaminimas:

Visų pirma išsiverdame burokėlius. Juos verdam arba kepam orkaitėje 1-1,5 val, priklausomai nuo burokėlių dydžio.

Atvėsintus burokėlius sutrinam trintuvu (blenderiu) ar sutarkuojam smulkia tarka.

Išlydom sviestą ir jį atvėsinam.

Dubenyje išplakam kiaušinius, supilame sviestą, sudedam burokėlių tyrę, sutrintas datules, išmaišom.

Avižinius miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir beriame į kiaušinių masę.

Tešla turi būti pakankamai tiršta, „drimbanti“, tad jei dar atrodo skystoka, įberkim dar šiek tiek miltų.

Šokoladą supjaustome gabaliukais ir paskutinius suberiam į tešlą.

Tešlą paskirstome keksiukų formelėse ir pašaunam kepti 190 C 20-25 min.

Kepimo temperatūra: 190 C.

Kepimo laikas: 20-25 min.

Beje, keksiukai gaunasi tokie vidutinio saldumo, jei labai mėgstate saldžiai, galima įdėti kokius 200 gramų datulių ar šaukštą, kitą cukraus, jei jo nevengiate.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai
© Asmeninio albumo nuotr.

Skanaus!

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.