Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Visi jie niekuo nenusileidžia tradiciniams kepiniams iš baltų miltų, o ir yra daug turtingesnio skonio. Šiandien dalinuosi dar viena daržove, iš kurios galima pagaminti puikius keksiukus arba pyragą - o tai yra sodrusis raudonasis burokėlis. Visi ragavę patvirtino, kad burokėlių skonio čia buvo anei kvapo.

Burokėlių rudieji keksiukai be glitimo ir be cukraus

Reikės:

- 300 g burokėlių (~2 vnt.), virtų ir sutrintų;

- 4 kiaušinių;

- 100 g sviesto;

- ~150 g datulių, sutrintų;

- 6-7 v.š. (~70 g) avižinių miltų;

- 1 a.š. kepimo miltelių;

- žiupsnelio druskos;

- 100 g juodojo šokolado (nebūtina).

Gaminimas:

Visų pirma išsiverdame burokėlius. Juos verdam arba kepam orkaitėje 1-1,5 val, priklausomai nuo burokėlių dydžio.

Atvėsintus burokėlius sutrinam trintuvu (blenderiu) ar sutarkuojam smulkia tarka.

Išlydom sviestą ir jį atvėsinam.

Dubenyje išplakam kiaušinius, supilame sviestą, sudedam burokėlių tyrę, sutrintas datules, išmaišom.

Avižinius miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir beriame į kiaušinių masę.

Tešla turi būti pakankamai tiršta, „drimbanti“, tad jei dar atrodo skystoka, įberkim dar šiek tiek miltų.

Šokoladą supjaustome gabaliukais ir paskutinius suberiam į tešlą.

Tešlą paskirstome keksiukų formelėse ir pašaunam kepti 190 C 20-25 min.

Kepimo temperatūra: 190 C.

Kepimo laikas: 20-25 min.

Beje, keksiukai gaunasi tokie vidutinio saldumo, jei labai mėgstate saldžiai, galima įdėti kokius 200 gramų datulių ar šaukštą, kitą cukraus, jei jo nevengiate.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai
© Asmeninio albumo nuotr.

Skanaus!

sukaramele.blogspot
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.