Kiek kitokios krabų lazdelių salotos

Šios salotos yra lengvos ir gaivios, o nurodyto kiekio pakaks 4 žmonėms.

Reikės:

1/2 vnt. ilgavaisio agurko;

5 vnt. pomidorų;

120 g romėnų salotų lapų;

150 g krabų lazdelių;

7 vnt. konservuotų abrikosų;

2 v. šaukštų majonezo;

1 a. šaukštelio garstyčių;

Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų pipirų;

Baziliko (pagal skonį).

Gaminimas

Nuplauname ir nusausiname romėnų salotas (7-8 lapus), jas kartu su puse agurko ir pomidorais supjaustome ganėtinai stambiai, sudedame į dubenį. Pagardiname keletu smulkintų šviežio baziliko lapelių, žiupsneliu druskos ir pipirų. Įmaišome smulkintas krabų lazdeles, ketvirčiais pjaustytus konservuotus abrikosus (arba persikus).

Padažinėje suplakame majonezą su šaukštu garstyčių - tai bus mūsų salotų užpilas. Patiekiame salotas ir užpilą atskirai. Valgome su skrudinta balta duona arba itališka duonele.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis