Kitaip kepta duona su česnaku: nustebsite paragavę

 (15)
Vasarą neišvengiamai suvalgome daugiau visokio nesveiko maisto sėdėdami prie laužų, stovyklaudami gamtoje, vakarodami su draugais, bet nors ir taip gera pasidžiaugti ilgais vakarais ir šiluma, bet alkani juk nesėdime. Neišvengiamai visokio gėrio ir „negėrio“ patenka ir į vaikų pilvus.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kai radau šį keptos duonos receptą, labai apsidžiaugiau, nes išsisprendė visokių čipsų, į kuriuos pridėta tiek visko, kad plaukai šiaušiasi pamačius, kai vaikai juos valgo, klausimas.

Reikės:

- forminės baltos duonos 500 g (gali būti nelabai šviežia, kiek pakietėjusi – lengviau pjaustysis);

- 4 skiltelių česnako;

- šviežio baziliko lapelių, šviežių krapų, šviežių petražolių (ir visokių kitokių šviežių žolelių pagal skonį, kurios auga darže, ant palangės, ar kurių galima rasti artimiausiame turgelyje ar parduotuvėj) – kuo daugiau įdėsite žolelių, tuo daugiau skonio gaus duona);

- truputį druskos ir pipirų (šių galima dėti ir daugiau, jei norisi labai sūriai ar labai aštriai);

- apie 50 ml aliejaus, tinkamo kepti aukštoje temperatūroje.

Asmeninio archyvo nuotr.

Gaminimas:

Duoną supjaustome pagaliukais ir išklaidome kepimo formoje.

Atskirame indelyje pasidarome užpilą: labai susmulkiname žoleles, sutriname česnaką per grūstuvę, sudedame druską ir pipirus, užpilame aliejumi ir gerai viską išmaišome.

Tada visą šią aliejaus masę po truputį supilame ant duonos ir rankomis duoną paglamžome padaže, kad tolygiai susigertų aliejus ir pasiskirstytų žolelės.

DĖMESIO: nepilkite viso užpilo į vieną vietą, nes toje vietoje jis ir susigers, kita duonelė liks sausutėlė.

Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių, dedame kepti, ir kepame 15-20 minučių, kas 5 minutes šakutėmis vis pasklaidydami duoną, kad daugmaž tolygiai apkeptų iš visų pusių. 

Asmeninio archyvo nuotr.

Paruošta tada, kai bus gražiai apskrudusi ir kiek pakietėjusi.

Labai labai skanu! Gaminu beveik kiekvieną savaitgalį ir dar neatsibodo.

Be to, saugu, skanu ir sveika vaikams!

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (3)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas (1)

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.