Kitaip kepta duona su česnaku: nustebsite paragavę

 (15)
Vasarą neišvengiamai suvalgome daugiau visokio nesveiko maisto sėdėdami prie laužų, stovyklaudami gamtoje, vakarodami su draugais, bet nors ir taip gera pasidžiaugti ilgais vakarais ir šiluma, bet alkani juk nesėdime. Neišvengiamai visokio gėrio ir „negėrio“ patenka ir į vaikų pilvus.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kai radau šį keptos duonos receptą, labai apsidžiaugiau, nes išsisprendė visokių čipsų, į kuriuos pridėta tiek visko, kad plaukai šiaušiasi pamačius, kai vaikai juos valgo, klausimas.

Reikės:

- forminės baltos duonos 500 g (gali būti nelabai šviežia, kiek pakietėjusi – lengviau pjaustysis);

- 4 skiltelių česnako;

- šviežio baziliko lapelių, šviežių krapų, šviežių petražolių (ir visokių kitokių šviežių žolelių pagal skonį, kurios auga darže, ant palangės, ar kurių galima rasti artimiausiame turgelyje ar parduotuvėj) – kuo daugiau įdėsite žolelių, tuo daugiau skonio gaus duona);

- truputį druskos ir pipirų (šių galima dėti ir daugiau, jei norisi labai sūriai ar labai aštriai);

- apie 50 ml aliejaus, tinkamo kepti aukštoje temperatūroje.

Asmeninio archyvo nuotr.

Gaminimas:

Duoną supjaustome pagaliukais ir išklaidome kepimo formoje.

Atskirame indelyje pasidarome užpilą: labai susmulkiname žoleles, sutriname česnaką per grūstuvę, sudedame druską ir pipirus, užpilame aliejumi ir gerai viską išmaišome.

Tada visą šią aliejaus masę po truputį supilame ant duonos ir rankomis duoną paglamžome padaže, kad tolygiai susigertų aliejus ir pasiskirstytų žolelės.

DĖMESIO: nepilkite viso užpilo į vieną vietą, nes toje vietoje jis ir susigers, kita duonelė liks sausutėlė.

Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių, dedame kepti, ir kepame 15-20 minučių, kas 5 minutes šakutėmis vis pasklaidydami duoną, kad daugmaž tolygiai apkeptų iš visų pusių. 

Asmeninio archyvo nuotr.

Paruošta tada, kai bus gražiai apskrudusi ir kiek pakietėjusi.

Labai labai skanu! Gaminu beveik kiekvieną savaitgalį ir dar neatsibodo.

Be to, saugu, skanu ir sveika vaikams!

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (12)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.