Kitaip kepta duona su česnaku: nustebsite paragavę

 (15)
Vasarą neišvengiamai suvalgome daugiau visokio nesveiko maisto sėdėdami prie laužų, stovyklaudami gamtoje, vakarodami su draugais, bet nors ir taip gera pasidžiaugti ilgais vakarais ir šiluma, bet alkani juk nesėdime. Neišvengiamai visokio gėrio ir „negėrio“ patenka ir į vaikų pilvus.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kai radau šį keptos duonos receptą, labai apsidžiaugiau, nes išsisprendė visokių čipsų, į kuriuos pridėta tiek visko, kad plaukai šiaušiasi pamačius, kai vaikai juos valgo, klausimas.

Reikės:

- forminės baltos duonos 500 g (gali būti nelabai šviežia, kiek pakietėjusi – lengviau pjaustysis);

- 4 skiltelių česnako;

- šviežio baziliko lapelių, šviežių krapų, šviežių petražolių (ir visokių kitokių šviežių žolelių pagal skonį, kurios auga darže, ant palangės, ar kurių galima rasti artimiausiame turgelyje ar parduotuvėj) – kuo daugiau įdėsite žolelių, tuo daugiau skonio gaus duona);

- truputį druskos ir pipirų (šių galima dėti ir daugiau, jei norisi labai sūriai ar labai aštriai);

- apie 50 ml aliejaus, tinkamo kepti aukštoje temperatūroje.

Asmeninio archyvo nuotr.

Gaminimas:

Duoną supjaustome pagaliukais ir išklaidome kepimo formoje.

Atskirame indelyje pasidarome užpilą: labai susmulkiname žoleles, sutriname česnaką per grūstuvę, sudedame druską ir pipirus, užpilame aliejumi ir gerai viską išmaišome.

Tada visą šią aliejaus masę po truputį supilame ant duonos ir rankomis duoną paglamžome padaže, kad tolygiai susigertų aliejus ir pasiskirstytų žolelės.

DĖMESIO: nepilkite viso užpilo į vieną vietą, nes toje vietoje jis ir susigers, kita duonelė liks sausutėlė.

Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių, dedame kepti, ir kepame 15-20 minučių, kas 5 minutes šakutėmis vis pasklaidydami duoną, kad daugmaž tolygiai apkeptų iš visų pusių. 

Asmeninio archyvo nuotr.

Paruošta tada, kai bus gražiai apskrudusi ir kiek pakietėjusi.

Labai labai skanu! Gaminu beveik kiekvieną savaitgalį ir dar neatsibodo.

Be to, saugu, skanu ir sveika vaikams!

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (3)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.