Kitaip kepta duona su česnaku: nustebsite paragavę

Vasarą neišvengiamai suvalgome daugiau visokio nesveiko maisto sėdėdami prie laužų, stovyklaudami gamtoje, vakarodami su draugais, bet nors ir taip gera pasidžiaugti ilgais vakarais ir šiluma, bet alkani juk nesėdime. Neišvengiamai visokio gėrio ir „negėrio“ patenka ir į vaikų pilvus.

Kai radau šį keptos duonos receptą, labai apsidžiaugiau, nes išsisprendė visokių čipsų, į kuriuos pridėta tiek visko, kad plaukai šiaušiasi pamačius, kai vaikai juos valgo, klausimas.

Reikės:

- forminės baltos duonos 500 g (gali būti nelabai šviežia, kiek pakietėjusi – lengviau pjaustysis);

- 4 skiltelių česnako;

- šviežio baziliko lapelių, šviežių krapų, šviežių petražolių (ir visokių kitokių šviežių žolelių pagal skonį, kurios auga darže, ant palangės, ar kurių galima rasti artimiausiame turgelyje ar parduotuvėj) – kuo daugiau įdėsite žolelių, tuo daugiau skonio gaus duona);

- truputį druskos ir pipirų (šių galima dėti ir daugiau, jei norisi labai sūriai ar labai aštriai);

- apie 50 ml aliejaus, tinkamo kepti aukštoje temperatūroje.

Asmeninio archyvo nuotr.

Gaminimas:

Duoną supjaustome pagaliukais ir išklaidome kepimo formoje.

Atskirame indelyje pasidarome užpilą: labai susmulkiname žoleles, sutriname česnaką per grūstuvę, sudedame druską ir pipirus, užpilame aliejumi ir gerai viską išmaišome.

Tada visą šią aliejaus masę po truputį supilame ant duonos ir rankomis duoną paglamžome padaže, kad tolygiai susigertų aliejus ir pasiskirstytų žolelės.

DĖMESIO: nepilkite viso užpilo į vieną vietą, nes toje vietoje jis ir susigers, kita duonelė liks sausutėlė.

Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių, dedame kepti, ir kepame 15-20 minučių, kas 5 minutes šakutėmis vis pasklaidydami duoną, kad daugmaž tolygiai apkeptų iš visų pusių. 

Asmeninio archyvo nuotr.

Paruošta tada, kai bus gražiai apskrudusi ir kiek pakietėjusi.

Labai labai skanu! Gaminu beveik kiekvieną savaitgalį ir dar neatsibodo.

Be to, saugu, skanu ir sveika vaikams!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis