Kodėl verta žiemai užsišaldyti persikų?

 (1)
Ogi dėl vienos paprasčiausios priežasties - iš jų labai lengvai pagaminami skanūs persikų ledai.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Pasakiškas persikų šerbetas

Genialumas slypi paprastume - tai dar kartą įrodo šis pasakiškas ir super paprastai pagaminamas persikų šerbetas! Šaldyti persikai plius kondensuotas pienas ir nieko daugiau! Na, dar virtuvės technika reikalinga - kombainas ar galingesnė kokteilinė.

Ruošiant šiuos gardžius vaisinius ledus vaikų šventei, persikus galime užsišaldyti gerokai iš anksto, net ir prieš mėnesį ar kelis. Atėjus šventės dienai, teliks juos sumalti su kombainu, išplakti su kondensuotu pienu ir išskirstyti porcijomis: į desertinius indelius, žemesnes stiklines ar vaflinius indelius ledams, kurių jau galima aptikti dideliuose prekybos centruose.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tai, ko nežinojome apie glaistytus varškės sūrelius
Mama Rita dovanoja žaliavalgiškų saldainių receptą

Reikės:

6-7 didelių, gražiai sunokusių persikų,

1 indelio (apie 375 g) saldinto kondensuoto pieno.

Kodėl verta žiemai užsišaldyti persikų?
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame persikų šerbetą:

Persikus nulupame, supjaustome riekelėmis ir užšaldome (šaldiklyje paliekame bent 1 parai). Riekelės turėtų būti ne per stambios, maždaug 1-2 centimetrų storio.

Jei turite galingą kokteilinę, šerbetą galite gaminti joje. Kadangi maniškė gana įnoringa ponia - tai jai per daug pridedu, tai ji aplamai nieko malti nenori, aš šerbetą gaminau virtuvės kombaino pagrindiniame inde su tais baisiaisiais aštriaisiais peiliais. Persikus susismulkinau padalinusi į 2 porcijas, pridėjau indelį kondensuoto pieno ir viską su tais pačiais peiliais išplakiau iki vientisos masės.

Taip pagamintą persikų šerbetą galime valgyti iš karto, arba užšaldžius šaldiklyje palaikyti porą dienų.

Kodėl verta žiemai užsišaldyti persikų?
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Neišpasakytas vasaros skanumynas, pamėginkit!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?