Kodėl verta žiemai užsišaldyti persikų?

 (1)
Ogi dėl vienos paprasčiausios priežasties - iš jų labai lengvai pagaminami skanūs persikų ledai.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Pasakiškas persikų šerbetas

Genialumas slypi paprastume - tai dar kartą įrodo šis pasakiškas ir super paprastai pagaminamas persikų šerbetas! Šaldyti persikai plius kondensuotas pienas ir nieko daugiau! Na, dar virtuvės technika reikalinga - kombainas ar galingesnė kokteilinė.

Ruošiant šiuos gardžius vaisinius ledus vaikų šventei, persikus galime užsišaldyti gerokai iš anksto, net ir prieš mėnesį ar kelis. Atėjus šventės dienai, teliks juos sumalti su kombainu, išplakti su kondensuotu pienu ir išskirstyti porcijomis: į desertinius indelius, žemesnes stiklines ar vaflinius indelius ledams, kurių jau galima aptikti dideliuose prekybos centruose.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tai, ko nežinojome apie glaistytus varškės sūrelius
Mama Rita dovanoja žaliavalgiškų saldainių receptą

Reikės:

6-7 didelių, gražiai sunokusių persikų,

1 indelio (apie 375 g) saldinto kondensuoto pieno.

Kodėl verta žiemai užsišaldyti persikų?
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame persikų šerbetą:

Persikus nulupame, supjaustome riekelėmis ir užšaldome (šaldiklyje paliekame bent 1 parai). Riekelės turėtų būti ne per stambios, maždaug 1-2 centimetrų storio.

Jei turite galingą kokteilinę, šerbetą galite gaminti joje. Kadangi maniškė gana įnoringa ponia - tai jai per daug pridedu, tai ji aplamai nieko malti nenori, aš šerbetą gaminau virtuvės kombaino pagrindiniame inde su tais baisiaisiais aštriaisiais peiliais. Persikus susismulkinau padalinusi į 2 porcijas, pridėjau indelį kondensuoto pieno ir viską su tais pačiais peiliais išplakiau iki vientisos masės.

Taip pagamintą persikų šerbetą galime valgyti iš karto, arba užšaldžius šaldiklyje palaikyti porą dienų.

Kodėl verta žiemai užsišaldyti persikų?
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Neišpasakytas vasaros skanumynas, pamėginkit!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (12)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.