Kodėl verta žiemai užsišaldyti persikų?

Ogi dėl vienos paprasčiausios priežasties - iš jų labai lengvai pagaminami skanūs persikų ledai.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Tai, ko nežinojome apie glaistytus varškės sūrelius
Mama Rita dovanoja žaliavalgiškų saldainių receptą

Reikės:

6-7 didelių, gražiai sunokusių persikų,

1 indelio (apie 375 g) saldinto kondensuoto pieno.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Gaminame persikų šerbetą:

Persikus nulupame, supjaustome riekelėmis ir užšaldome (šaldiklyje paliekame bent 1 parai). Riekelės turėtų būti ne per stambios, maždaug 1-2 centimetrų storio.

Jei turite galingą kokteilinę, šerbetą galite gaminti joje. Kadangi maniškė gana įnoringa ponia - tai jai per daug pridedu, tai ji aplamai nieko malti nenori, aš šerbetą gaminau virtuvės kombaino pagrindiniame inde su tais baisiaisiais aštriaisiais peiliais. Persikus susismulkinau padalinusi į 2 porcijas, pridėjau indelį kondensuoto pieno ir viską su tais pačiais peiliais išplakiau iki vientisos masės.

Taip pagamintą persikų šerbetą galime valgyti iš karto, arba užšaldžius šaldiklyje palaikyti porą dienų.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Neišpasakytas vasaros skanumynas, pamėginkit!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis