Krekerių tortas: greitas, nekeptas ir skanus

 (8)
Dar vienas nekeptas ir skanus tinklaraštininkės Jelenos desertas, pradžiuginsiantis šeimą bet kuria proga.Šįkart jo pagrindas - traškūs sausainiai - krekeriai.
Krekerių tortas: greitas, nekeptas ir skanus
© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikia:

1 litro grietinės

3 pakelių (po 150 g) saldžių krekerių

0,5 stiklinės cukraus

2 pakelių vanilinio cukraus

0,5 citrinos sulčių

1 saujos migdolų riešutų

1 saujos lazdyno riešutų

Dar galima dėti želė gabaliukų arba mėgstamų džiovintų vaisių


Kaip gaminti?

Grietinę, cukrų, vanilinį cukrų gerai išmaišome, kol ištirps cukrus.

Paskui sudedame riešutus ir juos sumalame, supilame citrinos sultis.

Tada sudedame nesmulkintus krekerius, gerai išmaišome ir sudedame į formą, išklotą maistine plevele.

Suspaudžiame ir paliekame šaldytuve per naktį.

Papuošti galima įvairiai kaip kam patinka, ar vaisiais, ar užtarkuoti šokolado.

Tortukas labai lengvai pagaminamas ir skanus, tikrai rekomeduoju!

Jelena

                                                                                        http://jelena-rimaviciene.blogspot.com/

Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Šaldom žiemai: agrastai su apelsinais (2)

Ką daryti su prinokusiais agrastais? Kviečiame išbandyti naują receptą.

VASAROS ATRADIMAS: pyragas su uogomis

Tęsiantis uogų sezonui – skanus ir nesunkiai pagaminamas uogų pyragas.

Ryžių kotletukai su daržovėmis ir feta (7)

Šeimynai gaminau balandėlius ir liko ryžių, be to, šaldytuve buvo daržovių ir fetos gabaliukas, todėl improvizavau ir pietums išsikepiau šių skanių kotletukų.

Kitaip kepta duona su česnaku: nustebsite paragavę (13)

Vasarą neišvengiamai suvalgome daugiau visokio nesveiko maisto sėdėdami prie laužų, stovyklaudami gamtoje, vakarodami su draugais, bet nors ir taip gera pasidžiaugti ilgais vakarais ir šiluma, bet alkani juk nesėdime. Neišvengiamai visokio gėrio ir „negėrio“ patenka ir į vaikų pilvus.

Kertam lažybų, kad tokių ledų dar neragavote? (Receptas+FOTO) (6)

Ar žinojote, jog iš agurkų galima pagaminti ledus? Klystate, jeigu manote, kad ne.

Pusryčiams ir vakarienei: 5 košių receptai, kurių dar nebandėte (1)

Avižų košė - kuo puikiausias patiekalas pusryčiams. Ji aprūpina vaiko organizmą energija bei reikalingomis medžiagomis, esančiomis avižose (žinoma, patartina naudoti „tikras" avižas, o ne greito paruošimo jų dribsnius).

Skanūs ir greitai pagaminami čeburekai iš lavašo (28)

Dar viena paprasta, puikiai veikianti idėja iš nuostabiojo lavašo - karšti ir nepaprastai skanūs bei greiti čeburekai!

GARDUMĖLIS: naminiai glaistyti varškės sūreliai

Vaikai paprastai mėgsta glaistytus varškės sūrelius, o ar žinojote, kad jų nesunkiai galima pasigaminti ir patiems namuose.

3 šaltieji desertai: gaminame su vaikais

Tinklaraštininkė Neringa iš „Mokužaisti.lt“ išbandė trijų šaltųjų desertų receptus ir mielai jais dalijasi su mumis.

Pagerintas ir dar skanesnis tinginys (2)

Siūlome mamų tinklaraštininkių iš Mamukynas.lt išbandytą tinginio su skaldytais riešutais, sezamo sėklom ir migdolų drožlėm receptą.

Primena vaikystę: šalta vaisių ir uogų sriuba (1)

Karštą vasaros dieną norisi valgyti gaivius patiekalus. Šalta vaisių ir uogų sriuba būtent tokia ir yra.

FOTO: kaip supjaustyti arbūzą, kad būtų patogu valgyti (7)

Mamų, auginančių vaikus, tinklaraštyje „Mamukynas“ radome naudingą patarimą, kaip supjaustyti arbūzą, kad jį valgant kuo mažiau išsiteptume ir būtų patogu. Dalijamės patarimu.

Aistės Smilgevičiūtės smėlinis varškės pyragas (7)

Dalinamės mėgstamiausiu Aistės Smilgevičiūtės šeimos pyrago receptu, kurį pabandėme iškepti ir pačios. Paruošimas išties nesudėtingas, o rezultatas puikus - pyrago iš šių ingredientų kiekio užteks ir jums, ir svečiams pavaišinti.

Neišmeskite ridikėlių lapų – išvirkite gardžios sriubos

Kol ridikėliai karaliauja, išnaudokime juos. Ką darote su ridikėlių lapais? Išmetate? Taip darydavome ir mes, kol nepaskanavome ridikėlių lapų sriubos.

GARDUMĖLIS: bananai tešloje (2)

Skanus patiekalas su bananais, kurį gamino mama Elžbieta.