Kvapnūs ir gardūs sausainiai, o svarbiausia – lengvai pagaminami

 (1)
Jaukūs naminiai žemės riešutų sviesto sausainiai - pats tas žvarbiems vakarams praskaidrinti. Kvapnūs, gardūs, riešutiniai, o jei dar iš pačių gaminto riešutų sviesto...
Alvilės Rimaitės sausainiai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Dažniausiai sausainiai iš žemės riešutų sviesto kepami tešlos rutuliukus suplojus į blynelį. Tačiau vaikų šventei, arba kai reikia išvaikyti rudeninius peršalimus, žymiai labiau tinka meškučiai. Mieli, drūti lepečkojai. Rrr......... ir lekia lauk visi virusai!

26 meškučiams reikės:

100 g sviesto;

125 ml žemės riešutų sviesto;

90g balto cukraus;

90 g rudo cukraus;

1 kiaušinio;

0,5 šaukštelio maltos vanilės;

200 g miltų;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Alvilės Rimaitės sausainiai
Alvilės Rimaitės sausainiai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kepame žemės riešutų sviesto sausainius - meškiukus lepeškiukus:

1. Sumaišome miltus su kepimo milteliais.

Kitame inde elektriniu plakikliu išplakame sviestą, žemės riešutų sviestą, cukrų ir vanilę iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį ir vėl išplakame.

2. Į gautą masę suberiame miltų mišinį, sumaišome - iš pradžių šaukštu, po to baigiame minkyti rankomis. Gautą tešlą uždengtame inde, ar suvyniotą į maistinę plėvelę dedame į šaldytuvą 1 valandai.

3. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių. Imame tešlą nedideliais gabalėliais, šiek tiek pakočiojame ir išspaudžiame meškiukus ar kitas norimas figūrėles. Jei norime sausainių ant pagaliukų - dabar juos atsargiai įveriame. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 10-12 min. kol sausainių viršus švelniai paruduos. Ištraukę iš orkaitės žemės riešutų sviesto sausainius atvėsiname - tuo pačiu jie sutvirtėja.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.