Kvapnūs ir gardūs sausainiai, o svarbiausia – lengvai pagaminami

 (1)
Jaukūs naminiai žemės riešutų sviesto sausainiai - pats tas žvarbiems vakarams praskaidrinti. Kvapnūs, gardūs, riešutiniai, o jei dar iš pačių gaminto riešutų sviesto...
Alvilės Rimaitės sausainiai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Dažniausiai sausainiai iš žemės riešutų sviesto kepami tešlos rutuliukus suplojus į blynelį. Tačiau vaikų šventei, arba kai reikia išvaikyti rudeninius peršalimus, žymiai labiau tinka meškučiai. Mieli, drūti lepečkojai. Rrr......... ir lekia lauk visi virusai!

26 meškučiams reikės:

100 g sviesto;

125 ml žemės riešutų sviesto;

90g balto cukraus;

90 g rudo cukraus;

1 kiaušinio;

0,5 šaukštelio maltos vanilės;

200 g miltų;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Alvilės Rimaitės sausainiai
Alvilės Rimaitės sausainiai
© Alvilės Rimaitės nuotr.

Kepame žemės riešutų sviesto sausainius - meškiukus lepeškiukus:

1. Sumaišome miltus su kepimo milteliais.

Kitame inde elektriniu plakikliu išplakame sviestą, žemės riešutų sviestą, cukrų ir vanilę iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį ir vėl išplakame.

2. Į gautą masę suberiame miltų mišinį, sumaišome - iš pradžių šaukštu, po to baigiame minkyti rankomis. Gautą tešlą uždengtame inde, ar suvyniotą į maistinę plėvelę dedame į šaldytuvą 1 valandai.

3. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių. Imame tešlą nedideliais gabalėliais, šiek tiek pakočiojame ir išspaudžiame meškiukus ar kitas norimas figūrėles. Jei norime sausainių ant pagaliukų - dabar juos atsargiai įveriame. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 10-12 min. kol sausainių viršus švelniai paruduos. Ištraukę iš orkaitės žemės riešutų sviesto sausainius atvėsiname - tuo pačiu jie sutvirtėja.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (3)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.