Kvapnūs ir gardūs sausainiai, o svarbiausia – lengvai pagaminami

Jaukūs naminiai žemės riešutų sviesto sausainiai - pats tas žvarbiems vakarams praskaidrinti. Kvapnūs, gardūs, riešutiniai, o jei dar iš pačių gaminto riešutų sviesto...

Dažniausiai sausainiai iš žemės riešutų sviesto kepami tešlos rutuliukus suplojus į blynelį. Tačiau vaikų šventei, arba kai reikia išvaikyti rudeninius peršalimus, žymiai labiau tinka meškučiai. Mieli, drūti lepečkojai. Rrr......... ir lekia lauk visi virusai!


26 meškučiams reikės:


100 g sviesto;

125 ml žemės riešutų sviesto;

90g balto cukraus;

90 g rudo cukraus;

1 kiaušinio;

0,5 šaukštelio maltos vanilės;

200 g miltų;

0,5 šaukštelio kepimo miltelių.


Alvilės Rimaitės sausainiai
Alvilės Rimaitės sausainiai
Alvilės Rimaitės nuotr.


Kepame žemės riešutų sviesto sausainius - meškiukus lepeškiukus:


1. Sumaišome miltus su kepimo milteliais.


Kitame inde elektriniu plakikliu išplakame sviestą, žemės riešutų sviestą, cukrų ir vanilę iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį ir vėl išplakame.


2. Į gautą masę suberiame miltų mišinį, sumaišome - iš pradžių šaukštu, po to baigiame minkyti rankomis. Gautą tešlą uždengtame inde, ar suvyniotą į maistinę plėvelę dedame į šaldytuvą 1 valandai.


3. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių. Imame tešlą nedideliais gabalėliais, šiek tiek pakočiojame ir išspaudžiame meškiukus ar kitas norimas figūrėles. Jei norime sausainių ant pagaliukų - dabar juos atsargiai įveriame. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 10-12 min. kol sausainių viršus švelniai paruduos. Ištraukę iš orkaitės žemės riešutų sviesto sausainius atvėsiname - tuo pačiu jie sutvirtėja.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis