Dienos receptas: labai purus varškės apkepas

Ko varškės apkepui niekada nebus per daug, tai purumo. Man asmeniškai kuo lengvesnis, tuo geriau. Šį kartą taip ir buvo.

Apkepui reikia:

  • 900 g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 80 g sviesto
  • žiupsnio cinamono
  • 150 g cukraus
  • saujos razinų
  • 2 a.š. aguonų
  • lašo romo esencijos
  • 2 v.š. manų kruopų


Kremui:

  • 5 v.š. grietinės
  • pusės skardinės kondensuoto pieno
  • Šokolado


Eiga:

Varškę pertrinu, sudedu kiaušinio trynius (baltymų neišmesti!), išmaišau, pilu ištirpdytą sviestą, likusius ingredientus ir viską gerai sumaišau.

Kiaušinio baltymus išplaku iki standžių putų, atsargiai sukrečiu į masę, išmaišau. Masė būna puri, lengva it debesėlis.

Ją sukrečiu į riebalais išteptą formą ir kepu iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min, kol gražiai paruduoja ir aplink dantų krapštuką nebelimpa masė.


Kremas:

Grietinę sumaišyti su kondensuotu pienu. Šokoladą išlydyti, užvarvinti ant kremu ištepto apkepo ir pamakaluoti dantų krapštuku, dėl grožio.


Asmeninio albumo nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis