Laikas kepti slyvų pyragą: gardus receptukas

 (16)
Dviejų vaikų mamos ir tinklaraštininkės Agnės išbandytas slyvų pyragas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta kepti pyragų.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Iš savo nuostabios anytos gavau puskibirį slyvų. Šviežias jos valgome, bet ne taip greitai, kaip norėtųsi (tiksliau kiek jau jų ten suvalgysi, visi žinome jų šalutinį efektą), kompotų virimo meno dar nesu įvaldžiusi (bet jis mano sąraše. Galbūt net šiemet), tad paklausiau visažinio interneto, ką labai skanaus galima padaryti iš slyvų ir radau vadinamąjį The New York Times slyvų pyrago (Plum Pie) receptą.

Jis iš tikrųjų toks geras, kaip apie jį kalba. Per dvi dienas kepiau jį du kartus!

Jam iškepti reikės:

160 g miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

žiupsnio druskos;

160 g cukraus;

115 g sviesto (kambario temperatūros);

2 didelių kiaušinių;

10-12 prinokusių slyvų (tiek, kad tilptų į kepimo formą);

1 a.š. malto cinamono;

cukraus pudros (apibarstymui).

Laikas kepti slyvų pyragą: gardus receptukas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas yra toks (labai lengvas):

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įmušame kaušinius ir vėl gerai išplakame.

Atskirai persijojame miltus, sumaišome juos su druska, cinamonu ir kepimo milteliais, tuomet supilame į sviesto ir kiaušinių masę, atsargiai (t. y. lėtai, kad neprapultų oro burbulai) ir gerai (t. y. taip, kad neliktų neišmaišytų miltų) išmaišome.

Sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Slyvas nuplauname, perpjaunam perpus ir išimam kauliukus. Tuomet gražiai sudedame ant tešlos ir lengvai paspaudžiame, kad „prisiklijuotų" prie tešlos.

DĖMESIO: slyvų nereikia įspausti į tešlą, pyragas kildamas pats jas gražiai apkabins!

Skardą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes, arba kol įsmeigtas medinis pagaliukas neapkimba tešla.

Ataušiname, apibarstome cukraus pudra ir... skanaus!

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.