Laikas kepti slyvų pyragą: gardus receptukas

 (15)
Dviejų vaikų mamos ir tinklaraštininkės Agnės išbandytas slyvų pyragas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta kepti pyragų.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Iš savo nuostabios anytos gavau puskibirį slyvų. Šviežias jos valgome, bet ne taip greitai, kaip norėtųsi (tiksliau kiek jau jų ten suvalgysi, visi žinome jų šalutinį efektą), kompotų virimo meno dar nesu įvaldžiusi (bet jis mano sąraše. Galbūt net šiemet), tad paklausiau visažinio interneto, ką labai skanaus galima padaryti iš slyvų ir radau vadinamąjį The New York Times slyvų pyrago (Plum Pie) receptą.

Jis iš tikrųjų toks geras, kaip apie jį kalba. Per dvi dienas kepiau jį du kartus!

Jam iškepti reikės:

160 g miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

žiupsnio druskos;

160 g cukraus;

115 g sviesto (kambario temperatūros);

2 didelių kiaušinių;

10-12 prinokusių slyvų (tiek, kad tilptų į kepimo formą);

1 a.š. malto cinamono;

cukraus pudros (apibarstymui).

Laikas kepti slyvų pyragą: gardus receptukas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas yra toks (labai lengvas):

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įmušame kaušinius ir vėl gerai išplakame.

Atskirai persijojame miltus, sumaišome juos su druska, cinamonu ir kepimo milteliais, tuomet supilame į sviesto ir kiaušinių masę, atsargiai (t. y. lėtai, kad neprapultų oro burbulai) ir gerai (t. y. taip, kad neliktų neišmaišytų miltų) išmaišome.

Sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Slyvas nuplauname, perpjaunam perpus ir išimam kauliukus. Tuomet gražiai sudedame ant tešlos ir lengvai paspaudžiame, kad „prisiklijuotų" prie tešlos.

DĖMESIO: slyvų nereikia įspausti į tešlą, pyragas kildamas pats jas gražiai apkabins!

Skardą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes, arba kol įsmeigtas medinis pagaliukas neapkimba tešla.

Ataušiname, apibarstome cukraus pudra ir... skanaus!

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (3)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas (1)

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.