Laikas kepti slyvų pyragą: gardus receptukas

 (15)
Dviejų vaikų mamos ir tinklaraštininkės Agnės išbandytas slyvų pyragas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta kepti pyragų.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Iš savo nuostabios anytos gavau puskibirį slyvų. Šviežias jos valgome, bet ne taip greitai, kaip norėtųsi (tiksliau kiek jau jų ten suvalgysi, visi žinome jų šalutinį efektą), kompotų virimo meno dar nesu įvaldžiusi (bet jis mano sąraše. Galbūt net šiemet), tad paklausiau visažinio interneto, ką labai skanaus galima padaryti iš slyvų ir radau vadinamąjį The New York Times slyvų pyrago (Plum Pie) receptą.

Jis iš tikrųjų toks geras, kaip apie jį kalba. Per dvi dienas kepiau jį du kartus!

Jam iškepti reikės:

160 g miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

žiupsnio druskos;

160 g cukraus;

115 g sviesto (kambario temperatūros);

2 didelių kiaušinių;

10-12 prinokusių slyvų (tiek, kad tilptų į kepimo formą);

1 a.š. malto cinamono;

cukraus pudros (apibarstymui).

Laikas kepti slyvų pyragą: gardus receptukas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas yra toks (labai lengvas):

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įmušame kaušinius ir vėl gerai išplakame.

Atskirai persijojame miltus, sumaišome juos su druska, cinamonu ir kepimo milteliais, tuomet supilame į sviesto ir kiaušinių masę, atsargiai (t. y. lėtai, kad neprapultų oro burbulai) ir gerai (t. y. taip, kad neliktų neišmaišytų miltų) išmaišome.

Sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Slyvas nuplauname, perpjaunam perpus ir išimam kauliukus. Tuomet gražiai sudedame ant tešlos ir lengvai paspaudžiame, kad „prisiklijuotų" prie tešlos.

DĖMESIO: slyvų nereikia įspausti į tešlą, pyragas kildamas pats jas gražiai apkabins!

Skardą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes, arba kol įsmeigtas medinis pagaliukas neapkimba tešla.

Ataušiname, apibarstome cukraus pudra ir... skanaus!

www.vaikaivirtuveje.eu
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.