Laikas kepti slyvų pyragą: gardus receptukas

 (15)
Dviejų vaikų mamos ir tinklaraštininkės Agnės išbandytas slyvų pyragas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta kepti pyragų.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Iš savo nuostabios anytos gavau puskibirį slyvų. Šviežias jos valgome, bet ne taip greitai, kaip norėtųsi (tiksliau kiek jau jų ten suvalgysi, visi žinome jų šalutinį efektą), kompotų virimo meno dar nesu įvaldžiusi (bet jis mano sąraše. Galbūt net šiemet), tad paklausiau visažinio interneto, ką labai skanaus galima padaryti iš slyvų ir radau vadinamąjį The New York Times slyvų pyrago (Plum Pie) receptą.

Jis iš tikrųjų toks geras, kaip apie jį kalba. Per dvi dienas kepiau jį du kartus!

Jam iškepti reikės:

160 g miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

žiupsnio druskos;

160 g cukraus;

115 g sviesto (kambario temperatūros);

2 didelių kiaušinių;

10-12 prinokusių slyvų (tiek, kad tilptų į kepimo formą);

1 a.š. malto cinamono;

cukraus pudros (apibarstymui).

Laikas kepti slyvų pyragą: gardus receptukas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas yra toks (labai lengvas):

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įmušame kaušinius ir vėl gerai išplakame.

Atskirai persijojame miltus, sumaišome juos su druska, cinamonu ir kepimo milteliais, tuomet supilame į sviesto ir kiaušinių masę, atsargiai (t. y. lėtai, kad neprapultų oro burbulai) ir gerai (t. y. taip, kad neliktų neišmaišytų miltų) išmaišome.

Sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Slyvas nuplauname, perpjaunam perpus ir išimam kauliukus. Tuomet gražiai sudedame ant tešlos ir lengvai paspaudžiame, kad „prisiklijuotų" prie tešlos.

DĖMESIO: slyvų nereikia įspausti į tešlą, pyragas kildamas pats jas gražiai apkabins!

Skardą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes, arba kol įsmeigtas medinis pagaliukas neapkimba tešla.

Ataušiname, apibarstome cukraus pudra ir... skanaus!

www.vaikaivirtuveje.eu
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (3)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.