Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas

 (1)
Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Nors oras ne iš šiltųjų, gamta graži, mirga marga visokiomis spalvomis.

Tuoj pas mus prasidės Kalėdinių dainų klausymas, parduotuvėse vitrinos papuoštos eglutėmis ir visi lauksime šv. Kalėdų. Jau pamažu pildau dovanų sąrašą, apgalvoju meniu... Žinau, dar toli visa tai, bet man patinka paplanuoti šiek tiek į priekį. Didesni darbai prasidės lapkričio viduryje, o dabar dar mėgaujuosi rudeniu.
Dalinuosi paprastu ir sočiu patiekalu. Juk būna tokių dienų, kai norisi be galo paprasto maisto, kurį valgei vaikystėj svečiuose pas močiutę?

Man būna tokių momentų, kai pasiilgstu paprastų kotletų ir šalia burokėlių salotų... Senas, geras, laiko patikrintas receptas.

Sudėtis:

500 gramų maltos mėsos ( naudojau kiaulieną),

2 kiaušiniai,

1 svogūnas,

2 skiltelės česnako,

grybų (aš naudojau 5 pievagrybius),

1 riekelė baltos duonos,

1 st. džiūvėsėlių,

aliejaus kepimui,

druska,

pipirai.

Gaminimas:

Į maltą mėsą mušame kiaušinį, dedame vandenyje išmirkytą ir nuspaustą duoną, įtarkuojame svogūną, beriame druską ir pipirus, viską gerai išminkome.

Pievagrybius susmulkiname ir apkepiname šlakelyje aliejaus. Sudedame išspaustus česnakus ir dar pakepiname, kol pasklis česnako kvapas. Atvėsiname įdarą.

Iš faršo formuojame blyną, dedame šaukštą įdaro ir formuojame kotletukus.

Kiaušinį išplakame su druska ir pipirais. Kotletą apvoliojame kiaušinio plakinyje, tada apvoliojame džiuvėsėliuose.

Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepiname gerai.

Dedame į puodą, įpilame šiek tiek vandens arba sultinio ir patroškiname kelias minutes.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas
© Asmeninio albumo nuotr.

Valgėme su burokėlių salotomis.

P.s. galima naudoti ir miško grybus, bus skaniau.

Iš šio kiekio man gavosi šeši nemaži kotletai.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas
© Asmeninio albumo nuotr.
„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.