Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas

 (1)
Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Nors oras ne iš šiltųjų, gamta graži, mirga marga visokiomis spalvomis.

Tuoj pas mus prasidės Kalėdinių dainų klausymas, parduotuvėse vitrinos papuoštos eglutėmis ir visi lauksime šv. Kalėdų. Jau pamažu pildau dovanų sąrašą, apgalvoju meniu... Žinau, dar toli visa tai, bet man patinka paplanuoti šiek tiek į priekį. Didesni darbai prasidės lapkričio viduryje, o dabar dar mėgaujuosi rudeniu.
Dalinuosi paprastu ir sočiu patiekalu. Juk būna tokių dienų, kai norisi be galo paprasto maisto, kurį valgei vaikystėj svečiuose pas močiutę?

Man būna tokių momentų, kai pasiilgstu paprastų kotletų ir šalia burokėlių salotų... Senas, geras, laiko patikrintas receptas.

Sudėtis:

500 gramų maltos mėsos ( naudojau kiaulieną),

2 kiaušiniai,

1 svogūnas,

2 skiltelės česnako,

grybų (aš naudojau 5 pievagrybius),

1 riekelė baltos duonos,

1 st. džiūvėsėlių,

aliejaus kepimui,

druska,

pipirai.

Gaminimas:

Į maltą mėsą mušame kiaušinį, dedame vandenyje išmirkytą ir nuspaustą duoną, įtarkuojame svogūną, beriame druską ir pipirus, viską gerai išminkome.

Pievagrybius susmulkiname ir apkepiname šlakelyje aliejaus. Sudedame išspaustus česnakus ir dar pakepiname, kol pasklis česnako kvapas. Atvėsiname įdarą.

Iš faršo formuojame blyną, dedame šaukštą įdaro ir formuojame kotletukus.

Kiaušinį išplakame su druska ir pipirais. Kotletą apvoliojame kiaušinio plakinyje, tada apvoliojame džiuvėsėliuose.

Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepiname gerai.

Dedame į puodą, įpilame šiek tiek vandens arba sultinio ir patroškiname kelias minutes.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas
© Asmeninio albumo nuotr.

Valgėme su burokėlių salotomis.

P.s. galima naudoti ir miško grybus, bus skaniau.

Iš šio kiekio man gavosi šeši nemaži kotletai.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas
© Asmeninio albumo nuotr.
„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.