Lauros gardžių kūčiukų receptas pavyks iš pirmo karto FOTO

 (18)
Dvynukus Kristupą ir Augustą auginanti kūrybingoji mama Laura mums jau dovanojo savo gardžių meduolių receptą, taip pat pasidalino, kaip įdomiai juos įpakuoti. Šįkart mama dalijasi kūčiukų receptu ir visa jų kepimo procedūra. Būtinai išbandykite ir jūs su saviškiais.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

"Prieš Kalėdas visos mes, mamos, stengiame nustebinti namiškius skaniais kepiniais. Ieškome naujų receptų internete, knygose, gaminame pagal rekomendacijas ar skambiname draugėms. Šį receptą man davė draugė Daiva, kurios rekomendacijos visada labai pasiteisina! Kūčiukus gaminau pirmą kartą. Rezultatas tobulas! O ir darbo procesas buvo ypatingas, nes darbavomės kartu su vaikiukais!" - sako mūsų portalo bičiulė, mama Laura.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lauros gardžių meduolių receptas ir idėja, kaip įdomiai juos supakuoti
Padėkite vaikui pasijusti svarbiu: kokius darbus mažieji gali atlikti per šventes

Tiesa, Laura iš anksto perspėja, kad tai nėra pasninko kūčiukai, nes juose naudojami kiaušiniai, sviestas. Tačiau kodėl kūčiukų neišsikepus ir kitom dienom? Tuo labiau, kaip parodė šeimos patirtis, kepant juos, daug džiaugsmo buvo vaikams. Smagus procesas - skanus rezultatas.

Kūčiukams reikia:

1/3 pakelio šviežių mielių (įprastas 100g pakelis);

1 kiaušinio;

100g sviesto;

1 stiklinės pieno;

cukraus pagal skonį ( aš dėjau 5 šaukštus rudojo cukraus);

aguonų (daugiau ar mažiau, kaip kas mėgsta);

miltų, kad tešla būtų minkoma, bet ne per kieta. Tešla turi nelipti prie dubens kraštų.

Lauros gardžių kūčiukų receptas pavyks iš pirmo karto <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Mama į pagalbą pasikvietė dvynius, kuriems kūčiukų kepimas tapo smagia pramoga.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip daryti?

Mieles užpilti cukrumi, patrinti, kad pasidarytų skystos.

Tada pašildyti pieną, kad vos, vos šiltas būtų (svarbu ne per daug) ir užpilti ant mielių su cukrumi.

Sudėti išlydytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.

Tuomet suberti pagal skonį aguonų ir miltų, viską išminkyti.

Viską palikti šiltai kad tešla pakiltų nors dvigubai. Aš laikiau apie porą valandų, tas laikas priklauso nuo šilumos namie.

Kepti apie 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol gražiai pagels.

Nuotraukų galerijoje - kūčiukų kepimo procesas su didžiausiais pagalbininkais - dvynukais Augustu ir Kristupu.

Kadangi iki Kalėdų liko visai nedaug laiko, Laura su sūneliais ne tik kepa kūčiukus, bet ir parašė laišką Kalėdų seneliui. Mažyliai dar nemoka rašyti ar piešti įmantrių piešinių, tada mama sugalvojo originalų būdą: ant lapo kiekvienas berniukas paliko savo delniuko atspaudą, mama užrašė vardą.

Tikėkimės, kad Kalėdų seneliui patiks tokie nuoširdūs mažylių laiškai.

Gražių švenčių linki Laura ir Kristupas su Augustu!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.

Burnoje tirpstantys kopūstų blynai (1)

Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą.

Laiko patikrintas tikrų kaimiškų kotletų receptas (1)

Jaučiate kaip šąla? Žmonės iš spintų traukia šiltus megztinius, šiltas pirštines ar net vilnones kojines.

Tobulas maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina.

Namuose gaminame saldainius irisus (10)

Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.

Šokoladinis ir bananinis pyragas be kiaušinių ir riebalų

Greitai pagaminamas pyragas. Be kiaušinių, riebalų ir, jei norisi, be pieno.

Įdarytos bulvės: greita ir labai skanu (1)

Tinklaraštininkės Odetos išbandytas receptas puikiai tinka rudenį, kuomet turime šviežių bulvių ir grybų.

Neįtikėtinai skanūs bulvių kukuliai su varške (5)

Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais.

Labai skanus, purus ir minkštas varškės keksas (2)

Tinklaraštininkės Renatos iš Mamukynas.lt išbandytas purus varškės keksas.

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.