Lauros gardžių kūčiukų receptas pavyks iš pirmo karto FOTO

 (18)
Dvynukus Kristupą ir Augustą auginanti kūrybingoji mama Laura mums jau dovanojo savo gardžių meduolių receptą, taip pat pasidalino, kaip įdomiai juos įpakuoti. Šįkart mama dalijasi kūčiukų receptu ir visa jų kepimo procedūra. Būtinai išbandykite ir jūs su saviškiais.
© Asmeninio archyvo nuotr.

"Prieš Kalėdas visos mes, mamos, stengiame nustebinti namiškius skaniais kepiniais. Ieškome naujų receptų internete, knygose, gaminame pagal rekomendacijas ar skambiname draugėms. Šį receptą man davė draugė Daiva, kurios rekomendacijos visada labai pasiteisina! Kūčiukus gaminau pirmą kartą. Rezultatas tobulas! O ir darbo procesas buvo ypatingas, nes darbavomės kartu su vaikiukais!" - sako mūsų portalo bičiulė, mama Laura.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lauros gardžių meduolių receptas ir idėja, kaip įdomiai juos supakuoti
Padėkite vaikui pasijusti svarbiu: kokius darbus mažieji gali atlikti per šventes

Tiesa, Laura iš anksto perspėja, kad tai nėra pasninko kūčiukai, nes juose naudojami kiaušiniai, sviestas. Tačiau kodėl kūčiukų neišsikepus ir kitom dienom? Tuo labiau, kaip parodė šeimos patirtis, kepant juos, daug džiaugsmo buvo vaikams. Smagus procesas - skanus rezultatas.

Kūčiukams reikia:

1/3 pakelio šviežių mielių (įprastas 100g pakelis);

1 kiaušinio;

100g sviesto;

1 stiklinės pieno;

cukraus pagal skonį ( aš dėjau 5 šaukštus rudojo cukraus);

aguonų (daugiau ar mažiau, kaip kas mėgsta);

miltų, kad tešla būtų minkoma, bet ne per kieta. Tešla turi nelipti prie dubens kraštų.

Lauros gardžių kūčiukų receptas pavyks iš pirmo karto <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Mama į pagalbą pasikvietė dvynius, kuriems kūčiukų kepimas tapo smagia pramoga.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip daryti?

Mieles užpilti cukrumi, patrinti, kad pasidarytų skystos.

Tada pašildyti pieną, kad vos, vos šiltas būtų (svarbu ne per daug) ir užpilti ant mielių su cukrumi.

Sudėti išlydytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.

Tuomet suberti pagal skonį aguonų ir miltų, viską išminkyti.

Viską palikti šiltai kad tešla pakiltų nors dvigubai. Aš laikiau apie porą valandų, tas laikas priklauso nuo šilumos namie.

Kepti apie 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol gražiai pagels.

Nuotraukų galerijoje - kūčiukų kepimo procesas su didžiausiais pagalbininkais - dvynukais Augustu ir Kristupu.

Kadangi iki Kalėdų liko visai nedaug laiko, Laura su sūneliais ne tik kepa kūčiukus, bet ir parašė laišką Kalėdų seneliui. Mažyliai dar nemoka rašyti ar piešti įmantrių piešinių, tada mama sugalvojo originalų būdą: ant lapo kiekvienas berniukas paliko savo delniuko atspaudą, mama užrašė vardą.

Tikėkimės, kad Kalėdų seneliui patiks tokie nuoširdūs mažylių laiškai.

Gražių švenčių linki Laura ir Kristupas su Augustu!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.