Lauros gardžių kūčiukų receptas pavyks iš pirmo karto FOTO

 (18)
Dvynukus Kristupą ir Augustą auginanti kūrybingoji mama Laura mums jau dovanojo savo gardžių meduolių receptą, taip pat pasidalino, kaip įdomiai juos įpakuoti. Šįkart mama dalijasi kūčiukų receptu ir visa jų kepimo procedūra. Būtinai išbandykite ir jūs su saviškiais.
Lauros gardžių kūčiukų receptas pavyks iš pirmo karto <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
© Asmeninio archyvo nuotr.

"Prieš Kalėdas visos mes, mamos, stengiame nustebinti namiškius skaniais kepiniais. Ieškome naujų receptų internete, knygose, gaminame pagal rekomendacijas ar skambiname draugėms. Šį receptą man davė draugė Daiva, kurios rekomendacijos visada labai pasiteisina! Kūčiukus gaminau pirmą kartą. Rezultatas tobulas! O ir darbo procesas buvo ypatingas, nes darbavomės kartu su vaikiukais!" - sako mūsų portalo bičiulė, mama Laura.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lauros gardžių meduolių receptas ir idėja, kaip įdomiai juos supakuoti
Padėkite vaikui pasijusti svarbiu: kokius darbus mažieji gali atlikti per šventes

Tiesa, Laura iš anksto perspėja, kad tai nėra pasninko kūčiukai, nes juose naudojami kiaušiniai, sviestas. Tačiau kodėl kūčiukų neišsikepus ir kitom dienom? Tuo labiau, kaip parodė šeimos patirtis, kepant juos, daug džiaugsmo buvo vaikams. Smagus procesas - skanus rezultatas.

Kūčiukams reikia:

1/3 pakelio šviežių mielių (įprastas 100g pakelis);

1 kiaušinio;

100g sviesto;

1 stiklinės pieno;

cukraus pagal skonį ( aš dėjau 5 šaukštus rudojo cukraus);

aguonų (daugiau ar mažiau, kaip kas mėgsta);

miltų, kad tešla būtų minkoma, bet ne per kieta. Tešla turi nelipti prie dubens kraštų.

Lauros gardžių kūčiukų receptas pavyks iš pirmo karto <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
Mama į pagalbą pasikvietė dvynius, kuriems kūčiukų kepimas tapo smagia pramoga.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip daryti?

Mieles užpilti cukrumi, patrinti, kad pasidarytų skystos.

Tada pašildyti pieną, kad vos, vos šiltas būtų (svarbu ne per daug) ir užpilti ant mielių su cukrumi.

Sudėti išlydytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.

Tuomet suberti pagal skonį aguonų ir miltų, viską išminkyti.

Viską palikti šiltai kad tešla pakiltų nors dvigubai. Aš laikiau apie porą valandų, tas laikas priklauso nuo šilumos namie.

Kepti apie 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol gražiai pagels.

Nuotraukų galerijoje - kūčiukų kepimo procesas su didžiausiais pagalbininkais - dvynukais Augustu ir Kristupu.

Kadangi iki Kalėdų liko visai nedaug laiko, Laura su sūneliais ne tik kepa kūčiukus, bet ir parašė laišką Kalėdų seneliui. Mažyliai dar nemoka rašyti ar piešti įmantrių piešinių, tada mama sugalvojo originalų būdą: ant lapo kiekvienas berniukas paliko savo delniuko atspaudą, mama užrašė vardą.

Tikėkimės, kad Kalėdų seneliui patiks tokie nuoširdūs mažylių laiškai.

Gražių švenčių linki Laura ir Kristupas su Augustu!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.

Obuolių pyragas „3 stiklinės" (19)

Traški plutelė ir lengvai pagaminama net pirmokui – tai šio obuolių pyrago skiriamieji bruožai.