Lazanija su daržovėmis FOTO

 (1)
Skanus patiekalas, kuriuo maloniai nustebinsite ir svečius, ir namiškius.
Lazanija su daržovėmis <sup style="color: #ff0000;">FOTO</sup>
© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikės:

1 poro;

1 baklažano;

1 mažos cukinijos;

200 g pievagrybių;

1 paprikos;

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kibinai: skanūs ir lengvai pagaminami
Nekeptas sausainių ir varškės tortas

1 nedidelio indelio pomidorų savo sultyse;

1/2 šaukštelio Himalajų druskos;

šviežiai maltų pipirų;

50 g sviesto;

500 ml pieno;

100 g smulkiai tarkuoto Džiugo;

 40 ml alyvuogių aliejaus;

40 g miltų;

 8 vnt. lazanijos lakštų.

Supjaustome žiedais poro baltąją dalį, baklažano odelę nulupame ir supjaustome ji kubeliais, kaip ir kitas daržoves.

 Į keptuvę įpilame aliejaus, kepame daržoves apie 7-10 min. Daržovės turi būti minkštos, bet ne košė! Pabarstome druska ir pipirais, viską pamaišome ir nuimame nuo ugnies.

Bešamelio padažui nedideliame inde ištirpiname  40 g sviesto, įberiame miltus visą laiką maišydami, kol užvirs, bet neleidžiame miltams pakeisti spalvos. Įpilame apie 100 ml šalto pieno ir išmaišome iki vientisos masės. Supilame likusį pieną, nuolat maišant užverdame padažą, sumažiname ugnį ir paviriname apie 1-2 min, įdedame druskos.

Lazanijos lakštus apverdame 5-7 min. Kepimo formą ištepame likusiu sviestu, dedame lazanijos lakštą, aptepame vientisai visą lakštą bešamelio padažu, jis turi gerai apsemti, paskui dedame sluoksnį daržovių, vėl lakštą, padažą, ir vėl daržoves  - taip darome su kiekvienu lakštu. Paskutinis lakštas turi buti aplietas padažu ir pabarstytas sūriu. 

Kepimo indą uždengiame folija ir kepame 180-190 laipsnių temperatūroje 35 min. Kai liks 10 min iki kepimo pabaigos, nuimame foliją ir kepame tas 10 min. kol gražiai apskrus. Prieš patiekiant, leiskite lazanijai pastovėti apie 10 min, paskui pjaustykite. 

Skanaus!

Jelenos virtuvė

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (23)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.