Lazanija su daržovėmis FOTO

 (1)
Skanus patiekalas, kuriuo maloniai nustebinsite ir svečius, ir namiškius.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikės:

1 poro;

1 baklažano;

1 mažos cukinijos;

200 g pievagrybių;

1 paprikos;

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kibinai: skanūs ir lengvai pagaminami
Nekeptas sausainių ir varškės tortas

1 nedidelio indelio pomidorų savo sultyse;

1/2 šaukštelio Himalajų druskos;

šviežiai maltų pipirų;

50 g sviesto;

500 ml pieno;

100 g smulkiai tarkuoto Džiugo;

 40 ml alyvuogių aliejaus;

40 g miltų;

 8 vnt. lazanijos lakštų.

Supjaustome žiedais poro baltąją dalį, baklažano odelę nulupame ir supjaustome ji kubeliais, kaip ir kitas daržoves.

 Į keptuvę įpilame aliejaus, kepame daržoves apie 7-10 min. Daržovės turi būti minkštos, bet ne košė! Pabarstome druska ir pipirais, viską pamaišome ir nuimame nuo ugnies.

Bešamelio padažui nedideliame inde ištirpiname  40 g sviesto, įberiame miltus visą laiką maišydami, kol užvirs, bet neleidžiame miltams pakeisti spalvos. Įpilame apie 100 ml šalto pieno ir išmaišome iki vientisos masės. Supilame likusį pieną, nuolat maišant užverdame padažą, sumažiname ugnį ir paviriname apie 1-2 min, įdedame druskos.

Lazanijos lakštus apverdame 5-7 min. Kepimo formą ištepame likusiu sviestu, dedame lazanijos lakštą, aptepame vientisai visą lakštą bešamelio padažu, jis turi gerai apsemti, paskui dedame sluoksnį daržovių, vėl lakštą, padažą, ir vėl daržoves  - taip darome su kiekvienu lakštu. Paskutinis lakštas turi buti aplietas padažu ir pabarstytas sūriu. 

Kepimo indą uždengiame folija ir kepame 180-190 laipsnių temperatūroje 35 min. Kai liks 10 min iki kepimo pabaigos, nuimame foliją ir kepame tas 10 min. kol gražiai apskrus. Prieš patiekiant, leiskite lazanijai pastovėti apie 10 min, paskui pjaustykite. 

Skanaus!

Jelenos virtuvė

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.