Lengvas būdas užkariauti vyro širdį: svogūnų sriuba

 (8)
Seniai supratau, kad ne širdelėmis margintomis atvirutėmis galiu papirkti savo vyrą ir Valentino dienos romantika jam – visai ne šventiniai keksiukai.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Sulaukti emocingo „ačiū“ iš itin santūrios antrosios pusės įmanoma vieninteliu keliu – rimtais „vyriškais“ virtuvės šedevrais.

Tokių sąrašas atrodytų maždaug taip: karka, karpis, dešrelės su bulvėmis, ištroškinti rauginti kopūstai ar labiau žalias nei iškeptas steikas.

Prisipažįstu – taip nemėgstu šių patiekalų (išskyrus steiką, kurį nekeptą išdrįsau paragauti tik prieš kelis mėnesius), kad štai karką bei karpį per visą savo šeimininkavimo virtuvėje istoriją esu ruošusi po kartą.

Net ir dabar užsibrėžiau vieną tikslą, kurio įgyvendinimui reikia stiprios motyvacijos, tad už jo neįvykdymą vyrui pažadėjau padaryt ką nors, ko labai jau nenorėčiau. Pavyzdžiui, šventinius savaitgalio pietus su virta/kepta karka ant stalo.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Velykų stalui darome avinėlį iš sviesto
Neįtikėtina: pyragas tik iš dviejų receptų

Tačiau yra vienas iš "vyriškų" patiekalų sąrašo, dėl kurio nei kiek nesiraukau - svogūnų sriuba! Nors be jų, tiek žalių, tiek keptų, laisvai galėčiau apsieiti, be šios sriubos jau sunkiai įsivaizduoju šeimyninį racioną.

Itin paprasta, su vos keliomis sudedamosiomis dalimis. Ir kur kas efektyviau už visokiausius širdies formos pyragus!

Svogūnų sriuba – prancūziškos kilmės. Tačiau mano siūlomas variantas itin supaprastintas, tad nedrįstu pavadinti „prancūziška“. Tačiau skonis nenusileidžia originalui!

Taigi, 4 porcijoms prireiks:

- 4 didelių svogūnų (maždaug 800 g),

- 3-4 skiltelių česnako,

- šaukšto ar dviejų sviesto, ir tiek pat aliejaus,

- 1 a.š. rudojo cukraus,

- 2 a.š. balzaminio acto,

- 100 ml balto vyno,

- 1 l sultinio (geriausia - jautienos),

- skrudintos baltos sumuštinių duonos, prancūziško batono ar ciabattos riekelių,

- tarkuoto "Džiugo" ar kito kietojo sūrio.

Lengvas būdas užkariauti vyro širdį: svogūnų sriuba
© Asmeninio archyvo nuotr.

Bent man sunkiausia gaminimo dalis – plonais žiedeliais supjaustyti svogūnus. Tuomet berti į įkaitintą keptuvę su sviestu ir aliejumi, kelias minutes paskrudinti (tik nesudeginti), berti smulkintą ar trintą česnaką ir maždaug 15 minučių ant silpnos ugnies troškinti.

Eilė vynui, nepamiršti ant didesnės kaitros išgarinti alkoholį. Berti cukrų, įlašinti balzaminio acto, pilti sultinį ir virti bent 30 min (šiaip geriausia – kuo ilgiau, galima ir valandą, bet bent man pritrūksta kantrybės).

Paskrudinam duoną, kuri skaniausia – orkaitėje su sviestu ir įtrintu česnaku. Dedame į dubenėlius su sriuba ir barstome sūriu.

Tikrai taip, viskas! Skanaus!

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.