Lengvas būdas užkariauti vyro širdį: svogūnų sriuba

 (8)
Seniai supratau, kad ne širdelėmis margintomis atvirutėmis galiu papirkti savo vyrą ir Valentino dienos romantika jam – visai ne šventiniai keksiukai.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Sulaukti emocingo „ačiū“ iš itin santūrios antrosios pusės įmanoma vieninteliu keliu – rimtais „vyriškais“ virtuvės šedevrais.

Tokių sąrašas atrodytų maždaug taip: karka, karpis, dešrelės su bulvėmis, ištroškinti rauginti kopūstai ar labiau žalias nei iškeptas steikas.

Prisipažįstu – taip nemėgstu šių patiekalų (išskyrus steiką, kurį nekeptą išdrįsau paragauti tik prieš kelis mėnesius), kad štai karką bei karpį per visą savo šeimininkavimo virtuvėje istoriją esu ruošusi po kartą.

Net ir dabar užsibrėžiau vieną tikslą, kurio įgyvendinimui reikia stiprios motyvacijos, tad už jo neįvykdymą vyrui pažadėjau padaryt ką nors, ko labai jau nenorėčiau. Pavyzdžiui, šventinius savaitgalio pietus su virta/kepta karka ant stalo.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Velykų stalui darome avinėlį iš sviesto
Neįtikėtina: pyragas tik iš dviejų receptų

Tačiau yra vienas iš "vyriškų" patiekalų sąrašo, dėl kurio nei kiek nesiraukau - svogūnų sriuba! Nors be jų, tiek žalių, tiek keptų, laisvai galėčiau apsieiti, be šios sriubos jau sunkiai įsivaizduoju šeimyninį racioną.

Itin paprasta, su vos keliomis sudedamosiomis dalimis. Ir kur kas efektyviau už visokiausius širdies formos pyragus!

Svogūnų sriuba – prancūziškos kilmės. Tačiau mano siūlomas variantas itin supaprastintas, tad nedrįstu pavadinti „prancūziška“. Tačiau skonis nenusileidžia originalui!

Taigi, 4 porcijoms prireiks:

- 4 didelių svogūnų (maždaug 800 g),

- 3-4 skiltelių česnako,

- šaukšto ar dviejų sviesto, ir tiek pat aliejaus,

- 1 a.š. rudojo cukraus,

- 2 a.š. balzaminio acto,

- 100 ml balto vyno,

- 1 l sultinio (geriausia - jautienos),

- skrudintos baltos sumuštinių duonos, prancūziško batono ar ciabattos riekelių,

- tarkuoto "Džiugo" ar kito kietojo sūrio.

Lengvas būdas užkariauti vyro širdį: svogūnų sriuba
© Asmeninio archyvo nuotr.

Bent man sunkiausia gaminimo dalis – plonais žiedeliais supjaustyti svogūnus. Tuomet berti į įkaitintą keptuvę su sviestu ir aliejumi, kelias minutes paskrudinti (tik nesudeginti), berti smulkintą ar trintą česnaką ir maždaug 15 minučių ant silpnos ugnies troškinti.

Eilė vynui, nepamiršti ant didesnės kaitros išgarinti alkoholį. Berti cukrų, įlašinti balzaminio acto, pilti sultinį ir virti bent 30 min (šiaip geriausia – kuo ilgiau, galima ir valandą, bet bent man pritrūksta kantrybės).

Paskrudinam duoną, kuri skaniausia – orkaitėje su sviestu ir įtrintu česnaku. Dedame į dubenėlius su sriuba ir barstome sūriu.

Tikrai taip, viskas! Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...