Lietuvių mėgstamas kalafioras: užkepėlė, kuriai sunku atsispirti

Kulinarijos tinklaraštį rašanti Jelena siūlo skanią vegetarišką užkepėlę. Ir skanu, ir maistinga, ir sveika.

Brokolių-žiedinių kopūstų apkepėlė

Šeštadienio pietums išbandžiau pažįstamos Žanos rekomenduotą apkepėlę, skani, lengvai pagaminama, todėl ir Jums rekomenduoju.

Apkepėlei reikės:

žiedinio kopūsto;

brokolio;

Padažui:

2 kiaušinių;

3-4 v.š. majonezo;

50 g tarkuoto parmezano;

druskos;

pipirų;

30 g fermentinio sūrio apibarstymui.

J.Rimavičienės nuotr.

Žiedinį kopūstą ir brokolį apverdame garuose apie 5 min, tada dedame į karčiui atsparų indą. Padažo produktus sumaišome ir apipilame mūsų daržoves.

J.Rimavičienės nuotr.

Pabarstome tarkuotu sūriu. Kepame 190 laipsnių temperatūroje, kol sūris gražiai pageltonuos ir šiek tiek apskrus (apie 30 min.)

J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis