Lietuvių mėgstamas kalafioras: užkepėlė, kuriai sunku atsispirti

 (4)
Kulinarijos tinklaraštį rašanti Jelena siūlo skanią vegetarišką užkepėlę. Ir skanu, ir maistinga, ir sveika.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Brokolių-žiedinių kopūstų apkepėlė

Šeštadienio pietums išbandžiau pažįstamos Žanos rekomenduotą apkepėlę, skani, lengvai pagaminama, todėl ir Jums rekomenduoju.

Apkepėlei reikės:

žiedinio kopūsto;

brokolio;

Padažui:

2 kiaušinių;

3-4 v.š. majonezo;

50 g tarkuoto parmezano;

druskos;

pipirų;

30 g fermentinio sūrio apibarstymui.

Lietuvių mėgstamas <span style="color: #ff0000;">kalafioras</span>: užkepėlė, kuriai sunku atsispirti
© J.Rimavičienės nuotr.

Žiedinį kopūstą ir brokolį apverdame garuose apie 5 min, tada dedame į karčiui atsparų indą. Padažo produktus sumaišome ir apipilame mūsų daržoves.

Lietuvių mėgstamas <span style="color: #ff0000;">kalafioras</span>: užkepėlė, kuriai sunku atsispirti
© J.Rimavičienės nuotr.

Pabarstome tarkuotu sūriu. Kepame 190 laipsnių temperatūroje, kol sūris gražiai pageltonuos ir šiek tiek apskrus (apie 30 min.)

Lietuvių mėgstamas <span style="color: #ff0000;">kalafioras</span>: užkepėlė, kuriai sunku atsispirti
© J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus

Jelenos maisto blogas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.

Mieliniai zuikučiai Velykoms: kai gražu ir skanu (1)

Mielinės bandelės - zuikučiai, kurios labai tinka šventiniam stalui.

Naminiai guminukai, kuriuos vaikams galima duoti be sąžinės graužimo

Juokiuosi, kad mano dvimetės šūkis šiuo metu galėtų būti „duokit duonos ir žaidimų!“. Taip dviem frontais kasdien suku galvą: ne tik, ką naudingo ir smagaus su ja nuveikti, bet ir kokių sveikesnių, įdomesnių ir jai patinkančių užkandžių pagaminti.

Metų atradimas: pica keptuvėje per 15 minučių!

Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.

Ypatingo skonio saldžiųjų bulvių ir morkų trinta sriuba

Trintos sriubos paprastai gaminamos iš daržovių, kurios prieš tai apdorojamos jas pakepant, kad vėliau sriuboje atskleistų savo visapusiškesnį skonį. Tačiau daržoves galima apkepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje.

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Receptas turintiems vaikų: žuvų kukuliai

Šis receptas tinka vaikams nuo vienerių metukų.

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.