Linksmieji sumuštiniai: papuošti stalui ir nevalgiems vaikams

 (1)
Auginančios nevalgius vaikus šeimos žino, jog kartais tenka šiek tiek pagudrauti, norint privilioti vaiką į virtuvę. Išradingai ir kūrybiškai pateiktas maistas - viena iš tokių mažų gudrybių.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Nevalgių vaikų mamos gamina linksmuosius sumuštinius

Norint pagaminti tokius ir panašius linksmuosius sumuštinius nereikia nei baigti dizaino mokslo, nei prisipirkti brangių maisto produktų. Bene dažniausiai sumuštiniams naudojamas pjaustytas riekelėmis fermentinis sūris, dešra, vyšniniai pomidorai, ridikėliai, agurkai, virti kiaušiniai, salotų lapai, alyvuogės. Žaliosioms detalėms puikiai tinka petražolių lapai, svogūnų laiškai ar pipirnė.

Viena iš šių sumuštinių paslapčių - paprastos sausainių formelės, kuriomis išpjaustoma žaisminga forma iš sūrio ar dešros. Pastarieji sumuštiniams tinkamesni jau supjaustyti, mat ne visada mums patiems pavyksta sūrį supjaustyti taip plonai ir dailiai, kaip tai padaroma specialiais sūrio peiliais. Gražiausiai tokie sumuštinukai atrodo pagaminti su balta formine duona.

Įtraukite į kūrybos procesą vaikus

Dar viena maža gudrybė, padėsianti jūsų vaikus pamėgti nemėgstamą daržovę ar misto produktą - jų pačių dalyvavimas kūrybos procese. Pasikvieskite vaiką į virtuvę, aptarkite, kokį sumuštinį gaminsite ir leiskite jam atlikti lengvus darbelius bei dekoruoti sumuštinį. Savo rankomis pagamintas sumuštinukas bus daug skanesnis!

Fotoalia nuotr.


Laukiame ir Jūsų idėjų, kaip puošiate sumuštinius ar košę savo nevalgiukams. Pasidalinkime patirtimi ir idėjomis! Mūsų el. paštas tavovaikas@delfi.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (2)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.

Skanūs pietūs vos per 15 minučių

Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.

Rekordiškai greitai pagaminamas vištienos pyragas

Patiekalas, kurį drąsiai galima pasiūlyti visiems šeimos nariams. Pyrago skonis yra išties švelnus, o pagaminti jį paprasta kaip dukart du.

Gardžioji morkų sriuba (3)

Trinta morkų sriuba, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų.

Gardus patiekalas pusryčiams ir ne tik (5)

Labai greiti, nuostabaus skonio pusryčiai visai šeimai. Kai nesinori gaišti daug laiko, tokie pusryčiai yra tikras išsigelbėjimas.

Viens, du, trys – ir skaniausias pyragas jau garuoja ant stalo!

Šis pyragas yra be galo lengvai pagaminamas, o skoniu nenusileidžia patiems prašmatniausiems obuolių pyragams.

(Ne)patogūs klausimai ledų gamintojams

Orams atšilus vis dažniau norisi pasmaguriauti ledų, tačiau kokius rinktis, kad būtų sveikiausi? Ir kaip atpažinti šviežius ledus? Į mūsų klausimus atsako ledų "Rud" prekės ženklo atstovas Baltijos šalyse Donatas Šimkus.

Pasitinkam pavasarį: šaltibarščiai kitaip

Atšilus orui, į namų virtuvę sugrįžta šaltos sriubos. Jeigu dar nesate bandę, rekomenduojame paragauti šaltos ridikėlių sriubos, kurią galima pavadinti šaltibarščių giminaite.

Nekeptas sausainių ir varškės pyragas (12)

Šį nesudėtingą receptą labai smagu ir patogu ruošti kartu su vaikais.

Greitai pagaminamas šokoladinis TINGINYS (6)

Kai neturite daug laiko sukiotis virtuvėje, bet norite greito ir gero rezultato, visada verta prisiminti seno, gero "Tinginio" pyrago receptą.

Ieškote skanių ir sveikų keksiukų recepto? – Prašom

Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių.

Etnologas L. Klimka: be velykinio pyrago šventinis lietuvių stalas neįsivaizduojamas +3 gardžių pyragų receptai (26)

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Internautus stebina video, kuriame kiaušiniai marginami su skutimosi putomis (8)

Kokių tik būdų neišbando išradingos šeimininkės, margindamos kiaušinius prieš Velykas.